Toraj spravil sem se premazati termalno pasto na svojem MBP. Kot nekateri ze veste, sem to ze enkrat sprobal, vendar zaradi manjka korajze in obilice nespretnosti, ko sem unicil en vijak, zadevo opustil.
Tokrat sem se poln poguma ponovno zavihtel v boj z MBPjevimi finomehanskimi vijaki in kontakti.
Uspelo mi je. 
Pravi sok je bil ko sem koncno drzal logic board v rokah in gledal na kolicino nanesene paste, te je namrec resnicno bilo toliko kot so je prikazali ze ostali "odpiralci".
Po 38 minutah dela lahko recem, da se MBP definitivno ne greje vec tako, pravzaprav lahko recem, da je veliko bolje. V idle ( trenutno imam odprt samo safari) mi sedaj kaze okoli 47 stopinj, prej mi je okoli 56.
To se samo po sebi ni toliko sokantno niti pomembno. Kar pa je pomembno je da sedaj letvico nad funkcijskimi tipkami lahko drzim brez bilo kaksne bolecine, lahko bi ga celo v kratkih hlacah imel na nogah in to po zdaj ze 41 minutah.
Seveda je MBP se vedno topel na kriticnih mestih, ni pa vec vroc, zadovoljen sem bolj kot si lahko mislite.
Sam poseg se mi je zdel kar tezek in ga brez posedovanja prave literature ne priporocam nobenemu.
Na insanely mac forumu najdete pravi service manual za MBP, na ifixit pa kratki guide kako razstaviti MBP. Ce je vas MBP prevroc in imate hkrati dovolj rocnih spretnosti, da zadeve ne unicite, se vam bo vsekakor to splacalo.
Popoldne bom dal se par slik na net.
[EDIT] Evo sem ze dal slike [/EDIT]
http://picasaweb.google.com/MaTiCeK/MBP

Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si
 Kontakt
 Na vrh strani