Je že kdo kupil iTunes gift card pri alexa karantanija
|
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #21 Objavljeno 07.03.2009 13:35:08 |
|
Blackrider je napisal/a: | Gospodje umirimo se prosim. Saj samo razpravljamo o tem kaj naj bi se dejansko dogajalo, ker kolikor jaz vem, ni tukaj noben direktno pri Applu zaposlen na iTunes oddelku in pritiska velik rdeč gumb "Erase illegal user from Slovakia".  |
Hehe, to je pa tudi res.
|
 |
Stevie Wozniak
Kraj: Šempas (čez teden Ljubljana) |
|
 |
|
Prispevek: #22 Objavljeno 07.03.2009 14:14:48 |
|
Lahko pa najmemo Kiberpipo in naredimo en Apple contest, ki bo vključeval tako znanje o Applovih izdelkih kot tudi poznavanje njihovih licenčnih pogodb.  Poraženec pa bo moral za kazen 1 teden v javnosti nositi majico z napisom "I'm a stubborn Mac user who refuses to aknowledge other people's opinions" in pri tem vsak dan redno uploadat slikice na Flickr kot dokaz.  (joke)
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #23 Objavljeno 10.03.2009 19:27:41 |
|
|
 |
Stevie Wozniak
|
 |
|
Prispevek: #24 Objavljeno 11.03.2009 13:48:01 |
|
Že videl. Nisem pa še nikjer kupil kartice po taki ceni. Bomo videli koliko časa bo zadeva trajala.
|
 |
Stevie Wozniak
|
 |
|
Prispevek: #25 Objavljeno 12.03.2009 23:22:57 |
|
http://feeds.hardmac.com/~r/hardmac/~3/FP4hLUCyRm4/
Očitno Apple ne sedi križem rok. Upam samo, da se bo po tem incidentu še vedno dalo dobit kakšne legalno kupljene kartice, ali jih bodo preprosto ukinili 
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Monte Carlo |
|
 |
|
Prispevek: #26 Objavljeno 13.03.2009 10:51:57 |
|
Baje se bo dalo nabavit samo v USA! Bomo vidli kako in kaj bo!
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #27 Objavljeno 25.03.2009 13:50:10 |
|
MitjaP je napisal/a: | boris42 je napisal/a: | MitjaP je napisal/a: | Boris, dlakocepiš. Apple si pridržuje vse pravice to preverjati. In praktični primeri govorijo, da je svoje "pravice" že uporabil. |
Ne patroniziraj in ne bodi nevljuden. Pisal si:
MitjaP je napisal/a: | Apple je spremenil splošne pogoje. KO bo ugotovil, da kupuješ iz tujine, te bo izključil, ne glede na legalno nabavljen gift card. |
To preprosto ni res. Iz zanesljivih virov vem, da so izklapljali dosedaj accounte le tistih, katerih accounti so bili polnjeni z gift cardi, kupljeni z ukradenimi/zlorabljenimi kreditnimi karticami, katerih lastniki so zlorabo prijavili. Pika. Ne širi neresnic/govoric kot da bile dejstvo. Kot pravnik bi lahko vedel, da zna to biti nevarno. |
Razkrij vire. Neimenovanim virom ne verjamem. Argumentu "to preprosto ni res" sem pa skoraj podlegel, pa sem se še za las ujel. No, moje argumente imaš zgoraj - navedbe iz njihove licenčne pogodbe. Kaj pa je druga disable kot izključitev pa jaz ne vem, lahko mi pa kot nepravnik razložiš, kakor tudi nevarnost moje izjave. Upam, da ni koga porezala po duši. |
Pozdravljeni
Sem eden tistih ki so mu blokirali račun. Ker nisem imel kaj izgubiti, sem se obrnil kar na njihovo tehnično pomoč. Izmenjali smo si nekaj mailov, (v moji polomljeni angleščini), saj sprva nihče tam ni vedel zakaj imam blokiran račun. Potem pa sem dobil mail, da je bil račun blokiran ker jim dobavitelj mojega gift carda ni plačal in da se mi globoko opravičujejo, z nasvetom naj bom v bodoče bolj previden pri izbiri dobavitelja gift carda, saj mi morajo iz računa vzeti denar ki sem ga imel (33 dolarjev - od 50 dolarjev) od gift carda, ki je neveljaven. račun so mi tudi odblokirali, z upanjem da bom še naprej zadovoljen uporabnik Itunes store-a...
kupoval pa sem pri www.itunesplanet.com
|
 |
Jablanator
Kraj: Celje |
|
 |
|
Prispevek: #28 Objavljeno 26.03.2009 12:09:29 |
|
Vprašanje za MitjaP ali kogar koli drugega, ki bi mogoče vedel:
Kako je če imaš USA potni list in kreditno kartico iz USA, pa živiš v Sloveniji, a lahko kupuješ z USA accountom v Sloveniji?
Hvala...
lp
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #29 Objavljeno 26.03.2009 12:12:13 |
|
bordon je napisal/a: | Vprašanje za MitjaP ali kogar koli drugega, ki bi mogoče vedel:
Kako je če imaš USA potni list in kreditno kartico iz USA, pa živiš v Sloveniji, a lahko kupuješ z USA accountom v Sloveniji?
Hvala...
lp |
Mislim, da ja. Še boljša je ameriška kreditna kartica.
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #30 Objavljeno 26.03.2009 15:12:06 |
|
Pogoj je samo krita ameriška kreditna kartica, ki pa je kot državljan Slovenije ne boš dobil imam kolega v USA, ki je na izmenjavi in se je hodil zanimat.
Sicer je dobil neko opcijo za kartico, samo mu kaj dosti ne bo koristila, ker se čez nekaj tedno vnr nazaj v SLO! Vprašanje je tudi kako se dogovoriš za stalno prebivališče, kljub temu, da imaš veljavno državljanstvo.
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #31 Objavljeno 26.03.2009 15:43:40 |
|
iLexy Dee je napisal/a: | Pogoj je samo krita ameriška kreditna kartica, ki pa je kot državljan Slovenije ne boš dobil imam kolega v USA, ki je na izmenjavi in se je hodil zanimat.
Sicer je dobil neko opcijo za kartico, samo mu kaj dosti ne bo koristila, ker se čez nekaj tedno vnr nazaj v SLO! Vprašanje je tudi kako se dogovoriš za stalno prebivališče, kljub temu, da imaš veljavno državljanstvo. |
kay pa prepaid ameriška kreditna kartica? Recimo z naloženimi $500?
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #32 Objavljeno 26.03.2009 15:47:21 |
|
MitjaP je napisal/a: | iLexy Dee je napisal/a: | Pogoj je samo krita ameriška kreditna kartica, ki pa je kot državljan Slovenije ne boš dobil imam kolega v USA, ki je na izmenjavi in se je hodil zanimat.
Sicer je dobil neko opcijo za kartico, samo mu kaj dosti ne bo koristila, ker se čez nekaj tedno vnr nazaj v SLO! Vprašanje je tudi kako se dogovoriš za stalno prebivališče, kljub temu, da imaš veljavno državljanstvo. |
kay pa prepaid ameriška kreditna kartica? Recimo z naloženimi $500? |
Tega nisem vprašal, lahko pa se pozanimam kako je s tem!
P.s.
MitjaP boš odgovoril za ZS!?! 
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #33 Objavljeno 26.03.2009 15:50:09 |
|
Za ZS je prepozno  Je že šlo 
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #34 Objavljeno 26.03.2009 15:52:39 |
|
MitjaP je napisal/a: | Za ZS je prepozno Je že šlo  |
Jao, pa lepo sem ti napisal da bi ga kupil, pa nič, nujno bi ga rabil naslednji teden in kaj naj sedaj?!? Smrk, smkr....
|
 |