Vprašaj tega mojstra od katerega si kupo računalnik kaj je on delal s tem..
| Ne morem na novo naložit Mac OS | |||||||
Vprašaj tega mojstra od katerega si kupo računalnik kaj je on delal s tem..
|
|||||||
Kot si že sam povedal ti pri boot ne dela tipkovnica. Če imaš apple remote, pri resrartu drži menu tipko, je isto kot option key. Seveda imej dvd leoparda v dvd predvajalniku. Poročaj
|
|||||||
Čakaj, ali si dobil kakšen DVD z MacOS, ki je bil priložen zraven računalnika?
Če ja, vstaviš DVD in enostavno formatiraš disk oz. particijo z Disk Utilityjem. Izbereš primerno obliko particije in to je to. Sicer pa zamenjaj tipkovnico. tako kot ti je že nekdo predlagal zgoraj. Tipkovnica je lahko tudi kakšna PC-jeva, samo naj bo USB. Zaradi tega pa res ne rabiš diska zamenjat. |
|||||||
jah, sam ni tako enostavno. To enostavno ne dela. Installer vrne samo: cannot install Mac OS X on this drive. Nič od predlaganega pa ne pomaga. Problem je v namestitvi BootCampa, ki ga je treba odstraniti pred formatiranejm, če želiš, da disk še lahko uporabiš za namestitev OS X, če si prej poganjal samo windows. |
|||||||
|
|||||||
Zbriše pomoje lahko, ampak hfs+ ne more s tem ustvarit. Ampak pomoje sploh ni particija problem, ampak MBR |
|||||||
Ko bootas na zacetku z DVDja, bi se moralo dati formatirati. Pac izberes iz zgornjega menija Disk Utility in das erase disk. Drugace pa ima EFI malo drugacen boot sektor, ce se ne motim, tako da navadni boot diski ne bodo delovali. |
|||||||
@yurry: to, kar si napisal, nič ne deluje - preverjeno
|
|||||||
Konkretno sem mislil na tole opcijo (v Disc Utility):
Izbereš GUID boot table in to je to. Trenutno ima verjetno tretjo opcijo, torej MBR. Enostavno ne verjamem, da se ne bi dalo zbrisat ... Sicer pa Gparted podpira tudi HFS in HFS+: http://gparted.sourceforge.net/features.php Nazadnje urejal/a opeter Sob 21. Mar 2009 14:26; skupaj popravljeno 1 krat |
|||||||
V diskutility, ko bootaš z dvdja moraš na novo ustvarit particijo (ali več) in zbrat ustrezen boot record... pol formatiraš...
Preverjeno deluje s katerimkoli diskom, tud če je popolnoma prazen al pa poln, to sploh nima pomena, ker ga celega zabriše. edit: Tko kot je pokazal opeter ja... |
|||||||
Kolkrat vam moram povedat Opeter, coolbits ipd. NE DELA! NOBENA OPCIJA NE DELA!
|
|||||||
Potem pa zamenjaj disk, ker je nekaj z njim narobe.
|
|||||||
Sam dve možnosti so... al delaš nekaj narobe al pa je disk res pokvarjen.
Vendar v drugo možnost dvomim, če se windows naloži normalno... |
|||||||
Disk ni pokvarjen. Ampak naloži BootCamp nekaj nekam, akr noben partition program ne odstani, zato je treba BootCamp najprej odstranit, če to gre na kak drugačen način.
Opeter, coolbits, vidva vem, da pametjujeta ex catedra, jaz pa sem se že ukvarjal s tem in mi je bilo enigma. Ker ni bil moj računalnik in je tisti tako hotel zamenjati disk, vama povem, da nismo našli rešitve. Celo z *nix orodji se ni dalo pobrisati prvih dveh bitov na disku, kamor se je zapisovala tisto od BootCampa. Ni pa disk pokvarjen. |
|||||||
Tako kot je rekel opeter. Naloži gParted in zbriši vse particije. Naredi novo particijo čez cel disk in jo označi kot boot - nastaviš flag....
_________________ MacBook Pro iPad iPhone |
|||||||
Očitno tisti, ki pomagajo osebku, ki ima težave nič ne računajo, ker bi v nasprotnem primeru bila najcenejša zamenjava diska...
LP |
|||||||
Verjamem, da si imel ti take težave... ampak ne posplošuj... on sploh še ni prišel do te stopnje, ker mu niti option key boot ne dela (zaradi alu tipkovnice). Ko bo pa prišel do te stopnje in če bo imel take težave, kot jih ti opisuješ, bomo pa naprej reševali problem... |
|||||||
mikrohard: bistvena podobnost - na obeh računalnikih je bila samo NTFS particija in samo prek bootcampa nameščen windows... temu se je treba izogibat, ker povzroči nerešljivo stanje
verjemi, da sva z njim v enaki situaciji - s to razliko, da je meni delal tudi boot DVDja, option key pa nisem preizkušal |
|||||||
Mogoče bo res pomgal gparted. Za mbr pa ne vem. Sam bi zihr vzel disk ven in ga formatiral na drugem compu. Verjetno bi tut low level format naredu.
|
|||||||
|
|||||||
| « Poglej prejšnjo temo - Programska oprema - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3 Naslednja |
Gostovanje: 3fs.si |
Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si |
Kontakt Domov Na vrh strani |