Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
SIM kartica
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #21   Objavljeno 10.03.2009 20:26:10
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Veliko je takih nisi edini Very Happy
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: *HeAvEn*
Ni navedeno

Prispevek: #22   Objavljeno 10.03.2009 20:31:05
Čisto en začetniški friendly advice...če boš kjerkoli v tujini NUJNO vgasni 3G in Data roaming(greš na Settings/General/Network in daš 1 in 2 "stikalo" na off). Če kaj nujno rabiš pa ga prižgeš nazaj al pa poiščeš free wi-fi, ker je drago, ko satan...sama tega nisem vedela in me je stalo precej eurov preden sem ugotovila kaj mi nabija telefonski račun Sad
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Prispevek: #23   Objavljeno 10.03.2009 20:51:32
Dovolj je, da imas Data Roaming na OFF (privzeta nastavitev)... 3G je vseeno, ce je prizgan... tako se lahko povezuje tudi v 3G omrezja...

Sem prejsnji teden imel takonastavljeno... Pa sem imel zvecer ponavadi se okoli 80% baterije... Smile ... Res sem imel tudi manj klicev kot ponavadi... se pa izgleda pri bateriji res ogromno pozna Push mail in uporaba GPRS/EDGE/UMTS podatkovne povezave ...

Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #24   Objavljeno 12.03.2009 00:02:20
Spet jaz in verjetno glupo vprašanje... ampak tokrat vsaj malo bolj napredno Very Happy

Ja lahko se pohvalim, moj iPhone dela super! Edino baterija me malo "je*" pa sem verjetno sam kriv, saj ga kupljenega nisem polnil skoraj nič... ker je bila baterija "polna" nisem mogel čakati in sem ga takoj uporabljal... zdaj pa drži slab dan ob nenehnem delovanju Very Happy Ga pa zato danes polnim cel dan in celo noč (če bo pomagalo hehe).

No vprašanje:
Gledam kako imate pošlihtane stvari na vašem iPhone... od slovenskega menija do VISTA teme (ki mimogrede izgleda svetovno!) in še kup super programov imate... jaz pa kot ponavadi ne vem kako jih dam gor Embarassed
Niti installerja nimam (ikono na iPhone) preko katere vi nalagate stvari... edino kar znam je povezava na iTunes, iskanje FREE iger in sinhroniziranje njih :S
Najbolj rad pa bi si naložil gor kakšno temo (vista po možnosti) in še kakšen drug program... pa seveda ne znam Sad

Če se da komu še tole razložiti bi bil hvaležen!! Lepo od začetka kaj si dam, da se to naloži gor, nato kje najdem..... HVALA!
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #25   Objavljeno 12.03.2009 01:26:53
O tem obstaja že tona tem.

Problem je na prvem mestu da (verjetno) nimaš jailbreakanega telefona?

Ko ga jailbreakaš, dobiš še Cydio in Installerja zraven po defaultu. Večina nas uporablja Cydio, ker na njej najdeš praktično vse kar rabiš - Installer je že malo zaostal za vsem tem..

Da bi pa uporabljal teme in razne tweake je jailbreak neizogiben.
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #26   Objavljeno 12.03.2009 15:55:41
alenbec je napisal/a:
O tem obstaja že tona tem.

Problem je na prvem mestu da (verjetno) nimaš jailbreakanega telefona?

Ko ga jailbreakaš, dobiš še Cydio in Installerja zraven po defaultu. Večina nas uporablja Cydio, ker na njej najdeš praktično vse kar rabiš - Installer je že malo zaostal za vsem tem..

Da bi pa uporabljal teme in razne tweake je jailbreak neizogiben.

Potem še ni jailbreakan ne... prvo moram to narediti.
Toda zanima me kakšne slabosti to prinese (verjetno da so, ker nekako posegaš v program iPhona) ?
Velja pri garanciji, kakšne težave telefona so mogoče itd..
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #27   Objavljeno 12.03.2009 16:55:58
Slabost je to, da garancija ne velja, če na telefon ne naložiš uradnega firmware-a. To je sicer hitro opravljeno, a če je telefon pokvarjen, ni nujno, da je sploh možno. Druga slabost je pa to, da imaš pač popolnoma "odprt" telefon, in lahko nalagaš, kar ti srce poželi... to pa ima za posledico, da neizkušeni uporabniki lahko sesujejo sistem, kar zahteva ponovno nalaganje software-a...
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #28   Objavljeno 19.03.2009 14:55:50
In odločitev je padla Very Happy
Odločil sem se, da naredim korak ter jailbreakam moj iPhone.
Toda težava je že nastopila.
Sledim temle navodilom: http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=1880

Nato pa kot vidite step eight slikco imam jaz takole:

Tistega unlock phone ni zraven, ker je najbrž že odklenjen.
Za step eight in pred step nine pa je korak, ki ga najbrž mora izvesti vsak, pa meni ne uspe Sad To je tole:

Sledim navodilom...držim 5sec home button (edina tipka, ki jo ima iPhone)
Nato pritisnem power off ter home button za 10sec (telefon se ugasne)
Nato pa moram pritisniti power off ter nato home button (najbrž posebej) za okrog 30sec... po 2sec se telefon prižge in jaz pritisnem home button ter jo držim skoraj do konca... telefon še ne pride v menu, kaže tisto apple jabolko na zaslonu nakar mi napiše 6sec pred koncem tole:

Najbrž zopet butasto vprašanje pa nekako mora uspeti, če ima kdo kak nasvet ?
Hvala vam !
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #29   Objavljeno 19.03.2009 15:04:29
si prepričan da nisi spustil home tipke na začetku? predn stisneš prvič power off..

pa ne se nanašat na čas ki ga kaže inštalacija, kr je neodvisna od dejanskega časa držanja tipk na telefonu..
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #30   Objavljeno 19.03.2009 15:11:05
v1goR je napisal/a:
si prepričan da nisi spustil home tipke na začetku? predn stisneš prvič power off..

pa ne se nanašat na čas ki ga kaže inštalacija, kr je neodvisna od dejanskega časa držanja tipk na telefonu..

Da, jo držim, toda se v bistvu nič ne zgodi... kaže tisto ikono ob čisto prvem začetku, torej USB proti iTunes ikonci... to kaže, drugače se pa ne zgodi nič tudi če to tipko držim.

Sem zdajle ponovno poskusil neodvisno od tistega časa kot si rekel, pa zopet ni uspelo...
Po pritisku OK na zaslonu (ko mi ne uspe) pa pride telefon nazaj normalno v menu Embarassed
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #31   Objavljeno 19.03.2009 15:22:47
ja v bistvu piše da moreš home držat 45 sekund brez prestanka vmes pa za 10 sekund držiš zravn power gumb, če si delu tk, pa ti vseen ne gre, pa tudi jaz nimam več idej .. kabl mogoč serje? (nekak dvomim)

EDIT:
zdele sm si prebral tvoj post malo bolje, in kolkr vidim ti vmes spustiš home button ..
Citiram:
Nato pa moram pritisniti power off ter nato home button (najbrž posebej) za okrog 30sec... po 2sec se telefon prižge in jaz pritisnem home button ter jo držim skoraj do konca

ne smeš ga spustit, od začetka do konca ga morš držat!!
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #32   Objavljeno 19.03.2009 15:31:15
Da...nobene tipke ne smeš spustit če to ni poseben rečeno...
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #33   Objavljeno 19.03.2009 15:35:40
v1goR je napisal/a:
ja v bistvu piše da moreš home držat 45 sekund brez prestanka vmes pa za 10 sekund držiš zravn power gumb, če si delu tk, pa ti vseen ne gre, pa tudi jaz nimam več idej .. kabl mogoč serje? (nekak dvomim)

EDIT:
zdele sm si prebral tvoj post malo bolje, in kolkr vidim ti vmes spustiš home button ..
Citiram:
Nato pa moram pritisniti power off ter nato home button (najbrž posebej) za okrog 30sec... po 2sec se telefon prižge in jaz pritisnem home button ter jo držim skoraj do konca

ne smeš ga spustit, od začetka do konca ga morš držat!!

Aha tu tiči zajec. Ampak še vedno ni to to, še nekaj vmes naredim narobe verjetno Sad
Ja, home button sem vmes spuščal, zdaj sem ga držal skoz in sem stopničko višje pri tem projektu...
namreč prej je pri zadnji stopnji pisalo, da pritisnem power off ter držim home button... prej sem napisal, da je skoz kazalo apple jabolko predno je prišlo do konca.
No zdaj me ponovno vrže na ikonco USB kabla ter iTunes in zopet povezava ne uspe. Še nekje ga moram lomit... najbrž ne raumem prav power off.

USB ne more biti kriv, povezave USB pa ni dokler telefon ne pride v menu.

Torej... home button držim vseh 45sec.
Po 5sec pritisnem zraven power off (da se telefon ugasne) skupaj za nekje 10sec, nato zopet pritisnem power off za kakšni 2sec, da se telefon ponovno prižge (ali ga moram dlje in še večkrat pritisnit ?) ker me potme zopet postavi v tisto ikonco USB in iTunes...

EDIT: Pa hvala vam za vso pomoč in odgovore Wink
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #34   Objavljeno 19.03.2009 15:50:58
nikjer ne piše da moraš pol spet prtisnat power za 2 sekundi ..

lej, prtisneš home knof, tist okrogli pod ekranom z kockico, TEGA NE SPUŠČAŠ VEČ, po 5 sekundah držanja tega gumba pa prtisneš še power gumb .. tist knofek na vrhu telefona, home gumba še kr NE spustiš, držiš tako oba skupaj 10 sekund, potem pa spustiš power gumb, home pa ŠE KR naprej držiš .. še 30 sekund .. pol bi ti mogu program javit da je v tistem recovery modu al ka je že.. upam da je blo zdj mal bol jasno razloženo, pa velik sreče Wink
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #35   Objavljeno 19.03.2009 15:59:41
v1goR je napisal/a:
nikjer ne piše da moraš pol spet prtisnat power za 2 sekundi ..

lej, prtisneš home knof, tist okrogli pod ekranom z kockico, TEGA NE SPUŠČAŠ VEČ, po 5 sekundah držanja tega gumba pa prtisneš še power gumb .. tist knofek na vrhu telefona, home gumba še kr NE spustiš, držiš tako oba skupaj 10 sekund, potem pa spustiš power gumb, home pa ŠE KR naprej držiš .. še 30 sekund .. pol bi ti mogu program javit da je v tistem recovery modu al ka je že.. upam da je blo zdj mal bol jasno razloženo, pa velik sreče Wink

Jaaaaaa!!! Najlepša ti hvala! Resno fantje hvala, da se vam ljubi odgovarjati na tako "neumna" vprašanja kot jih imam jaz.
V tisten krepkem delu je bilo tako DA.
Samo enkrat sem pritisnil power off nato pa ne več in zadeva je peljala naprej...
Hvala vam!
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #36   Objavljeno 19.03.2009 16:03:20
malenkost, sam da ti je ratalo Very Happy
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #37   Objavljeno 19.03.2009 19:36:32
Zopet jaz in... kaj naj rečem ? Neumno vprašanje kot zmeraj.
Za takšne kot sem jaz bi morali dati podforum: Neumna vprašanja Very Happy

Torej, ker sem ves navdušen, da cydia nekak deluje si prvo kot prvo nameščam themo: VISTA
Cilj je videti takšen zaslon kot ste imeli v tej temi:
http://www.jabuk.si/pbb/viewtopic.php?t=7822&start=20

Zdaj pa... obstaja kakšna lažja varianta nalaganje teh tem na telefon ? Preko računalnika ?
Ker jaz se zdaj preko Cydie matram to dol dobiti in ponavadi mi 5x napiše error in moram nadaljevati pa še hvalabogu za Džabest, ker so faili veliki tudi preko 5MB in zna bit drago.

Whinterboard imam nameščen, ravno zdaj se že v 3. poskusu dol vleče Vista Live in upam, da bo slika takšna kot pri vas (tista tabelca viste, spodaj delujoča ikonca kot v windowsih...) Very Happy

Hvala še enkrat.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #38   Objavljeno 19.03.2009 19:44:27
ticm je napisal/a:
Zopet jaz in... kaj naj rečem ? Neumno vprašanje kot zmeraj.
Za takšne kot sem jaz bi morali dati podforum: Neumna vprašanja Very Happy

Torej, ker sem ves navdušen, da cydia nekak deluje si prvo kot prvo nameščam themo: VISTA
Cilj je videti takšen zaslon kot ste imeli v tej temi:
http://www.jabuk.si/pbb/viewtopic.php?t=7822&start=20

Zdaj pa... obstaja kakšna lažja varianta nalaganje teh tem na telefon ? Preko računalnika ?
Ker jaz se zdaj preko Cydie matram to dol dobiti in ponavadi mi 5x napiše error in moram nadaljevati pa še hvalabogu za Džabest, ker so faili veliki tudi preko 5MB in zna bit drago.

Whinterboard imam nameščen, ravno zdaj se že v 3. poskusu dol vleče Vista Live in upam, da bo slika takšna kot pri vas (tista tabelca viste, spodaj delujoča ikonca kot v windowsih...) Very Happy

Hvala še enkrat.

No, sicer se vrjetno kako da, vendar je sigurno bolj zakomplicirano.
Tej errorji se na vsake tok cajta zgodijo, sicer pa kr normalno dela.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani