Navdušen nad servisom MBPja (by M-store.at) | |||||||
Pred 2 tednoma (malo manj) sem se v M-Storeu dogovoril, da pripeljem MBP na zamenjavo logicboarda. Ko sem ga prinesel tja so me vprasali kaksne tezave imam in sem nastel standardne probleme, ces da procesor piska in da bi si zelel da pasto namazejo tako kot je treba. Sploh se niso sprenevedali in zadevo brez nadaljnega poslali dalje na servis. Moram povedati, da sem se menjave paste probal lotit ze enkrat sam. Vendar mi je spodletelo, ko sem naletel na en super mehki vijak, ki drzi superdrive (dvd pekac po domace). MBP sem bil zaprl in pac dalje imel vrocega. Razumljivo je, da me je zaradi tega bilo malo strah kako bo servisel reagiral na moj podvig. Brez racunalnika sem bil dan manj kot en teden. Ko se je MBP vrnil je v njem domoval nov logicboard, ki je tokrat bil tih. Odleglo mi je. Mel sem pa smolo, da so pri Applu objavili vpoklic baterij komaj po tistem, ko sem poslal MBP na servis, tako sem moral se posebaj pocakati na baterijo. Odlocil sem se za menjavo, kljub temu, da sicer tezav s staro nisem imel Tudi ta menjava je potekla gladko, razn, da sem moral baterijo oddati v naprej, ker mi je ces niso mogli poslati v Slovenijo. Ni me kaj prevec motilo. Zakljucim lahko, da sem nad servisom pri M-Store resnicno navdusen. Ce sem se tedn ali dva nazaj se jezil, zakaj nisem kupil pri FMCju, kjer bi dobil v senk se ipod nano, zdaj vem, da sem kupil pri firmi, ki dobro postreze svojim kupcem. Ni mi zal, da sem se odlocil za M-Store...Sploh, ce pomislim, da sem bil dal na garancijsko menjavo logicboarda racunalnik, ki sem ga doma ze "sraufal". |
|||||||
![]() |
|||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
![]() Nazadnje urejal/a MaTiCeK Tor 08. Avg 2006 06:42; skupaj popravljeno 1 krat |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
P.S.: Cenik za Mac&PC je kje objavljen? |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
V bistvu bi rabil le zamenjavo tipk s preglasi za sumnike in potem se dve tipki za 0 ter tipko pred 1. Morda bi se potem bilo fino imeti na V narisano afno in L brez nje. To je vse skupaj 7 tipk, oz ob zamenjavi L in V 9. To ni vredno tega denarja. (instaliran imam PC layout tipkovnice) |
|||||||
![]() |
|||||||
Če je kaj interesa(?), lahko to storim že sedaj, ker imam nekaj nemških tipkovnic doma, pa poznam razvrstitev tipk. |
|||||||
![]() |
|||||||
V bistvu tud slovenska tipkovnica nima afne pri V, ampak alt+shift+2, tko da ta menjava odpade. Lahko si pa mirne volje spišeš skripto tako, da jo imaš na alt+shift+L kar se tiče zamenjave tipke pred 1 se da tudi prilagoditi skripta. na mesta, kjer je ü,ö,ë,ä pač daš naše ščćž đ pa kjer je sicer naš Đ. Lepo se da pošlihtat, tko da se ni treba več lovit in je vse urejno in usklajeno s tipkovnico. Js to nardim v eni urci al pa še manj, sam valda ne bom šel delat, če noben to ne bo pol uporablju ![]() Vsaj eden, ki bi rad to uporablju, naj se oglasi, pa nardim. |
|||||||
![]() |
|||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Uf, več dela kot eno skripto napisat, ki jo lahko vsakdo uporablja za nemške tipkovnice ![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() Drugace pa ce kdo rabi PC like keylayout, ga lahko dobi od mene, bazira na FekaliSloHeaven, mu pa se trenutno manjka malo finetune-inga. Verjetno ta keylayout ljudem, ki imajo dalj Mac racunalnik, ne bo vsec. EDIT: Kje najdem na slovenski tipkovnici moznost za umlaut, ce hocem pisati v nemscini? Na PCjih je tale komanda Shitf + tipka pred 1 in potem bo sta ob naslednjem U, O ali A nad njim dve pikici. |
|||||||
![]() |
|||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
EDIT: Da ne bom dvojni post delal: Zanima me kako bi jaz prenesel umlaut iz option + U + crka na shift + tipka pred 1 + crka? Potem bi namrec imel skoraj do potankosti enak keylayout kot tisti iz PCja. Mislim, da bi to bodocim mac prislekom znalo priti prav. |
|||||||
![]() |
|||||||
Danes sem imel priložnost govoriti z direktorjem Urada za varstvo konkurence g. Plahutnikom in sem mu predstavil tole zgodbo slovenskih Mac uporabnikov, še posebej kar se tiče cen in predvsem cen slovenskih tipkovnic (torej, ko gre za vzporedni uvoz). Rekel je, da je zgodba zelo podobna kot na ostalih segmentih trgov, ko prihaja do razlikovanja v cenah in da bodo zadevo vsekakor preučili. Do slednjega nas torej loči še uradna prijava slovenskih prodajalcev apple opreme. Mnenja? |
|||||||
![]() |
|||||||
Sej verjetno bi res kupil Mac za enako ceno pri slovenski trgovini raje kot avstrijski. Je pa res, da mi avstrijci nudijo dober servis, kar pri nas ni vedno pravilo. |
|||||||
![]() |
|||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Kaj točno misliš s tipkovnico? Saj dobiš jo že zdaj lahko. |
|||||||
![]() |
|||||||
Mislim predvsem po razumni ceni. |