Nakupovanje v Grazu
|
Jablanator
Kraj: Celje |
|
 |
|
Prispevek: #21 Objavljeno 08.03.2009 23:40:03 |
|
Se pravi če grem do Ikee, potem grem mimo Ikee od spredaj ali od zadaj? Mislim da sem enkrat zadaj Ikee videl neke table. A je to na tej strani ko je H&M ali nasproti H&M pri ToysR'us?
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Ljubljana - Golo |
|
 |
|
Prispevek: #22 Objavljeno 09.03.2009 08:00:25 |
|
glede čakanja se strinjam. Potem definitivno v Graz.
|
 |
Jablanator
Kraj: LJ |
|
 |
|
Prispevek: #23 Objavljeno 09.03.2009 08:15:46 |
|
boris42 je napisal/a: | Meni pri m-store za razliko od nekaterih tu ni tako všeč. Samo eden zna angleško, pa še ta je večkrat odsoten ali pa zaseden (ker edini ve kaj več o opremi). |
Prej je delala tam ena ženska, ki ni znala besede angleško, pred nekaj meseci pa se je pojavila neka druga zaposlena tam (lušna blondinka  ), ki pa zna angleško. Se pravi sta zdaj tam dva, ki znata angleško.
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #24 Objavljeno 09.03.2009 08:16:40 |
|
bordon je napisal/a: | Se pravi če grem do Ikee, potem grem mimo Ikee od spredaj ali od zadaj? Mislim da sem enkrat zadaj Ikee videl neke table. A je to na tej strani ko je H&M ali nasproti H&M pri ToysR'us? |
Čisto zravn H&M na tisti lokaciji je m-store.
Robo pa tudi m-store pošlje neposredno v Slovenijo, samo je treba kupit online.
|
 |
Stevie Wozniak
|
 |
|
Prispevek: #25 Objavljeno 09.03.2009 08:22:30 |
|
Boris to je res problem, sam ne znam nemško(nekaj malega zastopim) vendar ko sem jaz kupoval appla je znal angleško le šef s katerim sem se vse zmenil potem pa ko sem prišel tja in je bilo treba napisat račun na firmo in brez davka si pa lahko predstavljate kako je izgledalo(šefa ni bilo). Žalostno je to da me stregel en malad fant(jaz nisem bil v centru temveč na sedežu firme) od katerega bi pričakoval da vsaj osnove zna pa ni znal nič pri nas vsi trgovci njegovih let znajo bistveno več zgleda da mamo res boljši šolski sistem... No skratka ko pa sem bil nazadnje v centru (cca 3 mesece nazaj) in sem kar ta prvega vprašal ki mi je prišel nasproti (nekaj glede ATV-ja s katerim sem imel težave) pa sva se čisto lepo pogovarjala v angleščini in to tehnične stvari ne osnovne, smešno je bilo še to da mi je potem dal vizitko in rekel naj pokličem še na sedež kjer pa znajo govoriti bolje angleško kot on in še mogoče kaj njih vprašam. Fant se očitno premalo ceni. Je pa smešno da to da postrežeš kupca recimo v angleščini se naučiš že v osnovni šoli in to znanje zadostuje za osnovni pogovor pa tud če si mel same 2-ke.
BTW imajo kakšno stran od Cancon?
Nazadnje urejal/a DzaroG Pon 09. Mar 2009 08:33; skupaj popravljeno 1 krat
|
 |
Jablanator
|
 |
|
Prispevek: #26 Objavljeno 09.03.2009 08:39:59 |
|
Se pravi M-store je na isti strani kot H&M in Ikea v Center Westu?
Če je to to, potem vem kje je, ker sem tam poleg H&M, izgleda še v bivši Mediamarkt kupil nekaj. Joj, to je bilo kakih šest, sedem let nazaj!
Se pa da tja pridit iz leve ali desne strani teh stavb, ja?
Kar se pa angleščnine tiče, pa me ne skrbi toliko, saj moram pazit samo da mi ne bodo dali namesto iMac škatle kakšnega minija, kar pa bo noter pa že tako vem vse...ne vem pa kako ste reševali reklamacije ali servis v Avstriji, če nobeden ne govori angleško!?!
Pol pa naj grejo v Ikeo in si od tam sposodijo kader, ker tam pa tako mladi, kot stari govorijo dobro angleško!!!
|
 |
Stevie Wozniak
|
 |
|
Prispevek: #27 Objavljeno 09.03.2009 08:43:10 |
|
Kakšna garancija? Kupuješ appla... 
|
 |
Stevie Wozniak
|
 |
|
Prispevek: #28 Objavljeno 09.03.2009 08:44:28 |
|
Bordon sploh ni problem najti sej boš videl tam ko je Špar je tudi tabla M-Store ki se nahaja v prtličju tudi od zunaj se jih vidi...
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: MS |
|
 |
|
Prispevek: #29 Objavljeno 09.03.2009 08:48:28 |
|
DzaroG je napisal/a: | Bordon sploh ni problem najti sej boš videl tam ko je Špar je tudi tabla M-Store ki se nahaja v prtličju tudi od zunaj se jih vidi... |
Nikakor ne moreš zgrešiti, pred vstopom v m-store si privošči "paparace", naj ti tekne 
|
 |
Jablanator
|
 |
|
Prispevek: #30 Objavljeno 09.03.2009 08:52:59 |
|
Pa saj mislim da vem kje je...sem namreč redna stranka pri Ikei...imam celo Ikea Family Kard  , sam na oni drugi strani že nisem bil odkar so pri nas H&M oprl..ha..ha.. 
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #31 Objavljeno 09.03.2009 08:58:29 |
|
takoj, ko se potrebuje servisna storitev je teh 100 eur zanemarljivih, če nisi ravno blizu avstrijske meje
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Kamnik |
|
 |
|
Prispevek: #32 Objavljeno 09.03.2009 09:10:10 |
|
Hmm, šel sem na cancom-ovo stran, da si malce ogledam zadeve (beri: napasem oči) in na prvi strani vidim tole:
http://shop.cancom.de/online/46/wa/TendiDL/getArticleDetail?id=2684971&shop=cancomAT&wosid=y9tJx3A3UmxD1QO6bHaaaM
No Iomega mi je bil poznan po tistih svojih zip diskih (ali karkoli so že bli)... zadeva mi zgleda lepo... kakšna je pa kaj kakovost, če ima kdo kaj takega?
A se da v SLO to dobit, namreč nikjer ne najdem (nakupovanje.net, mimovrste, ceneje.si, najdi.si...) Iomega v SLO?
LP
M
_________________ Ma ja, sej bo, sej bo... če ne danes pa kdaj drugič!
iMac 20''; iMac 21,5''; iPhone XR, iPad Air 4G CELL, ATV 4K, Watch series 7, AirPods Pro
http://sitemile.com/ref/faganel
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #33 Objavljeno 09.03.2009 09:26:59 |
|
ylang je napisal/a: | takoj, ko se potrebuje servisna storitev je teh 100 eur zanemarljivih, če nisi ravno blizu avstrijske meje |
Ker? Pač neseš slovenskemu prodajalcu oz. pooblaščenemu serviserju v servis. Apple pa EU wide garancijo.
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #34 Objavljeno 09.03.2009 09:28:52 |
|
boris42 je napisal/a: | MitjaP je napisal/a: | Robo pa tudi m-store pošlje neposredno v Slovenijo, samo je treba kupit online. |
Online ne moreš kupiti brez ddv (za firmo) |
Se da tudi zmenit, da ti za firmo pošljejo v Slovenijo, par mailov je treba poslat.
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #35 Objavljeno 09.03.2009 09:31:20 |
|
bordon je napisal/a: | Pa saj mislim da vem kje je...sem namreč redna stranka pri Ikei...imam celo Ikea Family Kard , sam na oni drugi strani že nisem bil odkar so pri nas H&M oprl..ha..ha..  |
mal off topica: pa si zadovoljen s H&M v Celju? Men se zdi, da majo v AT še vedno rpej kolekcijo, boljšo kvaliteto in več izbire. Za moške je Celje čist ubogo.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #36 Objavljeno 09.03.2009 10:14:48 |
|
definitivno si deležen hitrejše servisne reakcije pri prodajalcu
beri: tam, kjer si mašino nabavil
iz izkušenj vem, da sem pri nas dobil tudi nadomestno mašino
kako je s tem zunaj ne vem
če pa imaš isto mašino na servisu v tujini 2x si že v minusu
razlika je tudi, če je mašina vezana na posel, ali pa je namenjena zgolj "domači" uporabi in občasnemu viru zaslužka
namreč relacija ljubljana-graz vzame v eno stran ca. 2 uri, 1 ura na servisu in 2 uri nazaj, skupaj 5 ur oz. delovni dan izostanka
če problem ni rešen takoj se k temu prišteje še en tak "izlet"
now do the math 
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #37 Objavljeno 09.03.2009 10:25:22 |
|
...
Nazadnje urejal/a togrizek Tor 08. Sep 2009 07:57; skupaj popravljeno 1 krat
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #38 Objavljeno 09.03.2009 11:25:03 |
|
boris42 je napisal/a: | MitjaP je napisal/a: | ylang je napisal/a: | takoj, ko se potrebuje servisna storitev je teh 100 eur zanemarljivih, če nisi ravno blizu avstrijske meje |
Ker? Pač neseš slovenskemu prodajalcu oz. pooblaščenemu serviserju v servis. Apple pa EU wide garancijo. |
Ne gre tako. Preden daš nase kapo in začneš citirati člene ZVPot se zavedaj, da je vsak tak (ne)uspešni garancijski zahtevek največkrat povezan s kregarijo in dejstvom, da (morda) na koncu iStyle ali (še posebej) EPL popusti in popravi zadevo na svoje stroške, ki jih Apple VAD nikoli ne pokrije. Ker se večina ljudi nerado krega je to skoraj za vsakega mučna izkušnja. Pravilna pot je dejansko odpremiti računalnik k prodajalcu, v tem primeru Mstore ali Cancom. Bo verjetno takointako prej popravljeno, a se s tem razlika cene pri nakupu v večini primerov zaradi dvojne poti. Niso namreč vsi iz Celja ali Maribora (ali iz Šentilja). |
Če jim dajo titulo pooblaščenega servisa, potem je jasno, kaj je njihova funkcija. (moje soebne podatke sem pa zbrisal).
Napačno je, da je pravilna pot samo k prodajalcu.
Pravilno pa je, da je vsak pooblaščenis erviser dolžan to sprejeti v popravilo. Mamo pa na forumu tud izkušnjo nekoga, ki sploh zadev ni kupil pri D-1 pa jo je nesel tja poservisirat, in so mu rade volje storili. Zakaj? Ker dobijo plačano. Sem se v M-store enkrat pogovarjal s prodajalcem in mi je razložil, kako to poteka. Apple plača. Dele da zastonj ipd. To, da slovenski prodajalci nočejo, je samo njihova kaprica, ali pa slabo izpogajan položaj napram Applu.
S kregarijo je pa povezan, ker niso naši trgovci prava vešči - to je zdej že skor splošno dejstvo, velja tud za mercator ipd. Nazadnje urejal/a MitjaP Pon 09. Mar 2009 11:39; skupaj popravljeno 3 krat
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #39 Objavljeno 09.03.2009 11:27:24 |
|
MitjaP je napisal/a: | boris42 je napisal/a: | MitjaP je napisal/a: | ylang je napisal/a: | takoj, ko se potrebuje servisna storitev je teh 100 eur zanemarljivih, če nisi ravno blizu avstrijske meje |
Ker? Pač neseš slovenskemu prodajalcu oz. pooblaščenemu serviserju v servis. Apple pa EU wide garancijo. |
Ne gre tako. Preden daš nase kapo in začneš citirati člene ZVPot se zavedaj, da je vsak tak (ne)uspešni garancijski zahtevek največkrat povezan s kregarijo in dejstvom, da (morda) na koncu iStyle ali (še posebej) EPL popusti in popravi zadevo na svoje stroške, ki jih Apple VAD nikoli ne pokrije. Ker se večina ljudi nerado krega je to skoraj za vsakega mučna izkušnja. Pravilna pot je dejansko odpremiti računalnik k prodajalcu, v tem primeru Mstore ali Cancom. Bo verjetno takointako prej popravljeno, a se s tem razlika cene pri nakupu v večini primerov zaradi dvojne poti. Niso namreč vsi iz Celja ali Maribora (ali iz Šentilja). |
Če jim dajo titulo pooblaščenega servisa, potem je jasno, kaj je njihova funkcija. (moje soebne podatke sem pa zbrisal) |
Se strinjam. Apple ima EU garancijo na svoje izdelke, torej je vsak pooblaščen Apple servis te izdelke dolžan popraviti, če so v garanciji, kupca pa glih ena figa briga, kje ga je kupil. Če je garancija mednarodna, je mednarodna.
LP
-J
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #40 Objavljeno 09.03.2009 11:31:56 |
|
ylang... zavajaš
v tujini kupljen Mac ti morajo poservisirat pri nas. Pri nas delajo probleme samo zato, ker jih še noben ni prijavil urado za varstvo konkurence, ker omejujejo enotni evropski trg. Se ve, kaj so razsodili v primeru VW ipd. Recimo VW prodajalci morajo servisirat in v garanciji zamenjevat dele avtomobilom tudi pri nas, čeprav je nekdo ta avto kupil v Nemčiji. Bili so celo primeri, ko jih je nekdo uvažal iz nemčije in jih prodajal pri ans. KO še nismo bili EU je bilo drugače, zdaj bi bilo to omejevanje enotnaga trga in to je potrošnikom škodljivo ravnanje.
Potrošnik je zainteresiran, da dobi izdelke čim ceneje. Čim ceneje jih lahko dobi samo v ostri konkurenci. Če pa daš enemu konkurentu, edinemu pooblaščenemu serviserju, orožje, in mu dovoliš, da servisira samo, kar je kupljeno pri nas, ne pa tudi iz vzporednega uvoza, si pa omogočil temu konkurentu, da prodajal izdelek po 100 EUR višji ceni čist legalno in ima dejanski monopol.
Tole začenja postajat zelo podobno debatam na EPL forumu, preden so me iz njega za stalno izključili.
Boris ma sicer čisto prav, da se bo mogoče treba mal bost,. ker majo ti prodajalci/serviserji svojo politiki, samo recimo vsaj za D-1 se mi zdi, da naj ne bi bilo težav.
|
 |