Uredite si vse vaše filme v iTunes (tudi TV nanizanke)
|
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #21 Objavljeno 18.02.2009 18:54:18 |
|
DzaroG je napisal/a: | Pa zna recimo pro varianta ko konvertitra iz avi v mov tudi podnapise zraven posnet? OZ če ne kdo bi to znal in da bi naredil tako hitro... |
Jap, če imaš Perian inštaliran in ti podnapise predvaja, ti jih bo tudi ob pretvarjanju posnel zraven, vsaj meni je.
LP
-J
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #22 Objavljeno 22.02.2009 10:03:54 |
|
Podnapise si k filmu naredum s programom Submerge. Zanima me, zakaj ko uvozim datoteko .mov v iTunes ne predvaja zvoka. Instaliran imam Perian.
LP
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #23 Objavljeno 22.02.2009 10:59:55 |
|
Kasneje sem poizkusil še v FrontRow. Tam mi pa predvaja zvok, slike pa ne?
Kakšen nasvet?
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #24 Objavljeno 22.02.2009 12:56:20 |
|
Louka je napisal/a: | Podnapise si k filmu naredum s programom Submerge. Zanima me, zakaj ko uvozim datoteko .mov v iTunes ne predvaja zvoka. Instaliran imam Perian.
LP |
To sem rešil z restartom
Še vedno pa mi ni jasno zakaj v FrontRow ne predvaja videa, samo zvok.
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #25 Objavljeno 22.02.2009 13:22:53 |
|
Louka je napisal/a: | Louka je napisal/a: | Podnapise si k filmu naredum s programom Submerge. Zanima me, zakaj ko uvozim datoteko .mov v iTunes ne predvaja zvoka. Instaliran imam Perian.
LP |
To sem rešil z restartom
Še vedno pa mi ni jasno zakaj v FrontRow ne predvaja videa, samo zvok. |
Tudi meni, v začetku mi predvaja kakšnih par sekund, potem pa ostane samo zvok, slika pa je črna. Ima kdo kako rešitev?
LP
-J
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #26 Objavljeno 23.02.2009 15:08:27 |
|
St0rMl0rD je napisal/a: | Louka je napisal/a: | Louka je napisal/a: | Podnapise si k filmu naredum s programom Submerge. Zanima me, zakaj ko uvozim datoteko .mov v iTunes ne predvaja zvoka. Instaliran imam Perian.
LP |
To sem rešil z restartom
Še vedno pa mi ni jasno zakaj v FrontRow ne predvaja videa, samo zvok. |
Tudi meni, v začetku mi predvaja kakšnih par sekund, potem pa ostane samo zvok, slika pa je črna. Ima kdo kako rešitev?
LP
-J |
Če ugotoviš v čem je problem mi prosim povej
Lp!
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #27 Objavljeno 23.02.2009 15:57:59 |
|
Perian ima bug, zelo verjetno vama slika zgine točno takrat, ko se ti bi morali prikazati podnapisi. Od takrat naprej je slika črna. Se mi je dogajalo. Novi Perian 1.1.3 odpravi to težavo, vendar vseeno še prihaja do zatikov kadar prikazuje podnapise.
Rešitvi sta dve:
1.) Izključi podnapise v Perianu oz namesti Perian 1.1.3 (delna rešitev)
2.) Namesto FrontRow uporabljaj Plex ( http://www.plexapp.com/) (popolna rešitev)
Priporočam slednjega (preglej Plex temo na kabuk forumu)!
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #28 Objavljeno 23.02.2009 16:35:25 |
|
mirkuma je napisal/a: | Perian ima bug, zelo verjetno vama slika zgine točno takrat, ko se ti bi morali prikazati podnapisi. Od takrat naprej je slika črna. Se mi je dogajalo. Novi Perian 1.1.3 odpravi to težavo, vendar vseeno še prihaja do zatikov kadar prikazuje podnapise.
Rešitvi sta dve:
1.) Izključi podnapise v Perianu oz namesti Perian 1.1.3 (delna rešitev)
2.) Namesto FrontRow uporabljaj Plex (http://www.plexapp.com/) (popolna rešitev)
Priporočam slednjega (preglej Plex temo na kabuk forumu)! |
Imam Perian 1.1.3. Sem poizkusil z izključitvijo podnapisov in z vključenimi. Ni sprememb. Glede izginijanja slike ko se pojavijo podnapisi....pri meni se niti za trenutek ne pokaže video.
Bom preizkusil Plex. Screenshoti ne zgledajo slabo, vseeno pa še vedno upam na rešitev pri FrontRow
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #29 Objavljeno 23.02.2009 17:07:19 |
|
Plex izgleda dobro. Toda mi je po večini bolj všeč FrontRow.
Plex je občutno bolj zapleten. Nisem še ugotovil kako bi ga lahko zagnal na remote ( sploh gre? ). Kar mi ni všeč je tudi to, da remote ne v celoti upravlja zvoka. Enako kot pri npr. VLC. Upravlja z zvokom le v programu ne nasplošno v sistemu kot recimo pri FrontRow ali pa QuickTime. Pa tudi ni tako kompatibilen z iTunes zbirko. Po drugi strani pa je boljše od FrontRowa, saj lahko browsaš po datotekah, nisi odvisen od iTunes zbirke in glavnih multimedijskih map v OS-u.
Pohvala pa gre tudi podnapisom.
Mislim pa da če se odpravi problem z videom ostanem na FrontRow, čeprav bom pogrešal plex način podnapisov. Ali pa sem spregledal takšno funkcijo pri FrontRow?
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #30 Objavljeno 23.02.2009 17:10:40 |
|
Jaz sem Plex namestil, preizkusil, izbrisal. Ni mi bil všeč.
LP
-J
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #31 Objavljeno 23.02.2009 18:29:37 |
|
Namestil sem si QuickTime Pro in naredil po postopku na prvi strani. Sedaj mi dela v film dela v FrontRow  . Kako je pa zdaj s podnapisi v iTunes in podnapisi v FrontRow?
Lp
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #32 Objavljeno 23.02.2009 20:30:08 |
|
Louka je napisal/a: | Namestil sem si QuickTime Pro in naredil po postopku na prvi strani. Sedaj mi dela v film dela v FrontRow . Kako je pa zdaj s podnapisi v iTunes in podnapisi v FrontRow?
Lp |
Če ti podnapise predvaja s pomočjo Perian v QT, ti jih bo tudi v iTunes in Front Row, saj je izvor isti.
LP
-J
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #33 Objavljeno 23.02.2009 21:13:34 |
|
St0rMl0rD je napisal/a: | Louka je napisal/a: | Namestil sem si QuickTime Pro in naredil po postopku na prvi strani. Sedaj mi dela v film dela v FrontRow . Kako je pa zdaj s podnapisi v iTunes in podnapisi v FrontRow?
Lp |
Če ti podnapise predvaja s pomočjo Perian v QT, ti jih bo tudi v iTunes in Front Row, saj je izvor isti.
LP
-J |
Kako v QuickTime spraviti podnapise? Imam Perian 1.1.3 in vklopljene subtitles-e.
Kako dalje?
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #34 Objavljeno 23.02.2009 22:17:39 |
|
Louka je napisal/a: | St0rMl0rD je napisal/a: | Louka je napisal/a: | Namestil sem si QuickTime Pro in naredil po postopku na prvi strani. Sedaj mi dela v film dela v FrontRow . Kako je pa zdaj s podnapisi v iTunes in podnapisi v FrontRow?
Lp |
LP
-J |
Kako v QuickTime spraviti podnapise? Imam Perian 1.1.3 in vklopljene subtitles-e.
Kako dalje? |
Jaz jih sicer nisem pekel zraven, ker se mi zdi nesmiselno, ker mi podnapise vedno predvaja poleg. Drugače pa bo najboljše, če film potem shraniš kar v .mov, pa ti bo zapekel podnapise zraven, pa še v iTunes lahko uvoziš kot celoten film, ne le referenčnega. Potem lahko original film seveda zbrišeš, ker boš mel film v svojem iTunes libraryu.
LP
-J
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #35 Objavljeno 23.02.2009 23:12:30 |
|
Problem je v tem, da meni sploh ne prikaže podnapisov.
V System Preferences -> Perian imam obkljukano možnost Load external subtitles.
Podnapise imam v enaki mapi in poimenovane enako kot avi datoteka, le končnico drugo. Kaj še potrebujem, da mi jih bo prikazovalo v samem QuickTime-u?
Lp
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #36 Objavljeno 24.02.2009 00:37:45 |
|
Louka je napisal/a: | Problem je v tem, da meni sploh ne prikaže podnapisov.
V System Preferences -> Perian imam obkljukano možnost Load external subtitles.
Podnapise imam v enaki mapi in poimenovane enako kot avi datoteka, le končnico drugo. Kaj še potrebujem, da mi jih bo prikazovalo v samem QuickTime-u?
Lp |
Nič drugega, to bi načeloma moralo delovati, ne vem zakaj ti ne dela. Poizkusi pogledat na kakih macrumors forumih in malo pogooglat, verjetno se rešitev skriva kje na internetu.
LP
-J
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #37 Objavljeno 24.02.2009 14:57:30 |
|
Ima kaj veze verzija QuickTime-a? Imam QuickTime 7.6 in Perian 1.1.3. Vse je updatano.
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #38 Objavljeno 08.03.2009 23:37:42 |
|
Citiram: | If you lost the ability to view .srt subtitles after updating to QuickTime Pro 7.5.5 with Perian installed do the following:
Navigate to /Library/QuickTime/ folder and move the Perian component to Desktop...Then open your .avi in QuickTime...Quit QuickTime, move the Perian component back to /Library/QuickTime/ folder and try to open same .avi again...This time .srt subtitle file should be loaded without problems...
Also make sure to check Load External Subtitles under Peran prefs pane...
|
To sem našel pri googlanju in se spravil preizkusit postopek. Problem pa je, da v Library/QuickTime/ folder ni Perian komponente, da bi jo lahko prestavil na namizje. Perian ikono mi kaže samo v System Preferences.
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #39 Objavljeno 09.03.2009 07:22:43 |
|
Meni ta postopek ni nič pomagal, še vedno mi v Front Row ne prikazuje filma s podnapisi.
LP
-J
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #40 Objavljeno 09.03.2009 13:46:30 |
|
boris42 je napisal/a: | Louka je napisal/a: | Problem pa je, da v Library/QuickTime/ folder ni Perian komponente, da bi jo lahko prestavil na namizje. Perian ikono mi kaže samo v System Preferences. |
Verjetno je v ~/Library/QuickTime, odvisno kaj si odgovoril na vprašanje pri instalacije Periana glede lokacije (all users, this user).
LP,
Boris Herman |
Sem na novo instaliral Perian, dal pod This user only. Našel komponento in sledil postopku. Ni delovalo.
|
 |