Jabuk
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Je že kdo kupil iTunes gift card pri alexa karantanija
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Kranj
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 06.03.2009 10:01:57
Je že kdo kupil iTunes gift card pri alexa karantanija
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Je že kdo kupil iTunes gift card pri uporabniku alexa karantanija??
Kakšne so izkušnje?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 06.03.2009 10:59:03
Re: Je že kdo kupil iTunes gift card pri alexa karantanija
Apple je spremenil splošne pogoje. KO bo ugotovil, da kupuješ iz tujine, te bo izključil, ne glede na legalno nabavljen gift card.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Kranj
Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 06.03.2009 11:10:31
pol sem js zastonj plačal njemu za gift card?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Monte Carlo
Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 06.03.2009 11:27:28
Še vsi imamo US račune in kolk jaz vsem še vsem delajo, tako da mislim da je to bolj poteza ki je na papirju, v praksi pa se za zdaj še ne izvaja.....

Zakaj bi nekaj brisal, če ti nosi denar in posledično dobiček.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 06.03.2009 11:43:30
iLexy Dee je napisal/a:
Še vsi imamo US račune in kolk jaz vsem še vsem delajo, tako da mislim da je to bolj poteza ki je na papirju, v praksi pa se za zdaj še ne izvaja.....

Zakaj bi nekaj brisal, če ti nosi denar in posledično dobiček.

Čist jasen razlog: ker to vidijo tisti, ki so tvoji pogodbeniki in zahtevajo spremembe v načinu poslovanja. Recimo nemško združenje avtorjev zahteva od iTunes Store, da spremeni pogoje v USA, ker hočejo v nemčiji oni pobirat prispevke, ne pa da nemci avtorske stvaritve kupujejo v USA.

In ja, je par tem na www.jabuk.si, kjer ljudje opisujejo, kako so legalno kupili gift card, pa jim je apple vse pobral. Je pa res tole: dokler te ne odkrijejo, lahko delaš karkol.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Šempas (čez teden Ljubljana)
Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 06.03.2009 13:35:11
Meni zaenkrat deluje vse BP. Ravno zaradi tega kupujem manjše vrednosti Gift Cardov, da tudi če mi kaj poberejo nisem ob preveliko škodo. Vse kar sem do sedaj kupil od MitjaP, iLexy Dee idr. mi je delovalo in ni še nič keša zginlo. Bi pa blo končno fajn, če bi tudi pri nas imeli uraden iTunes oz. Amazon mp3 store, ker kupovat CD-je, jih rippat v mp3 in jih potem postavit na prašenje se mi zdi prav brez veze. edino kar še kupujem v navadnih trgovinah so vinilke kakih res hudih albumov oz. skupin. Drugače je net the way to go.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Celje
Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 06.03.2009 14:16:41
Če ne bi imeli Sazasa bi bilo pri nas že marsikaj drugače...
Jablanator

Jablanator

Kraj: ©entrupert (8232)
Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 06.03.2009 14:21:25
Blackrider je napisal/a:
Meni zaenkrat deluje vse BP. Ravno zaradi tega kupujem manjše vrednosti Gift Cardov, da tudi če mi kaj poberejo nisem ob preveliko škodo. Vse kar sem do sedaj kupil od MitjaP, iLexy Dee idr. mi je delovalo in ni še nič keša zginlo. Bi pa blo končno fajn, če bi tudi pri nas imeli uraden iTunes oz. Amazon mp3 store, ker kupovat CD-je, jih rippat v mp3 in jih potem postavit na prašenje se mi zdi prav brez veze. edino kar še kupujem v navadnih trgovinah so vinilke kakih res hudih albumov oz. skupin. Drugače je net the way to go.

Imaš recimo mzone
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Kamnik
Moški

Prispevek: #9   Objavljeno 06.03.2009 14:39:11
Ravno včeraj zvečer sem kupil eno igrico (jebiga) na iTunes... dela BP

Ma a ni imel mobitel ali kdo že eno zabavaj.se zadevo. A si je šlo mater j***t?

Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 06.03.2009 15:51:47
Prav na vrhu pogojev uporabe. Sm lih prejle pogledal...

U.S. SALES ONLY

Purchases or rentals (as applicable) from the iTunes Store are available to you only in the United States and are not available in any other location. You agree not to use or attempt to use the iTunes Store from outside of the available territory. Apple may use technologies to verify such compliance.

Bad, bad music companies... Pol se pa čudijo, da folk še hodi na Pirate Bay...
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #11   Objavljeno 06.03.2009 15:59:37
b0j3 je napisal/a:

Imaš recimo mzone

Sori, sam nisem fan domače estrade. Very Happy Nisem pa vedel, da imamo kaj podobnega. Upam, da bodo kmalu naredili kaj podobnega še za tuje izvajalce (Van Halen, Guns 'n Roses, Toto, Queen, Fratellis...).
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #12   Objavljeno 06.03.2009 16:13:01
Nope, americani v t.i. "overseas" teritorijih imajo mnogokrat malo drugacna pravila (in tudi pravice), kot prebivalci kontinentalnih. Sicer ne vem ce je to pomembno za konkreten primer.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #13   Objavljeno 06.03.2009 16:30:10
boris42 je napisal/a:
Blackrider je napisal/a:
... Apple may use technologies to verify such compliance...

Nikjer ne piše da zaradi uporabe zunaj ZDA sledi izklop accounta. Če pa si pozoren, se accounti izključujejo predvsem zaradi "fraudulent" nakupov. Uporaba iTunes store izven ZDA je lahko čisto legitimna - vojaške baze, američani na dopustu v Evropi ipd.

Nvem, nisem pravnik, samo vem, da če se založbe v nekaj zapičijo znajo bit trmaste... Saj bomo sami sproti videli... Upam, da bo stalo tako kot je sedaj.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #14   Objavljeno 06.03.2009 17:41:55
Ni treba, da piše, kaj je sankcija, v teh pogojih. S tem, ko kršiš licenčno pogodbo, se ve, kaj sledi po splošnih predpisih.

Za tiste, ki jim je pa malo težko brati med vrsticami in jim je treba prinesti vse k skledi pa naj velja tole: Apple take račune ne izbriše, ali odvzame dobroimetje, ampak Apple preprost cel račun onemogoči.

Sploh je pa iz corporate sveta znano, da družba ne bo šparala s svojimi koraki. In če se ji bo zdelo kej narobe, bo posegla kdaj k samopomoči, četudi je prepovedana. Seveda se bo zavedala, da jo zarad tega ne boš tožil, če prihajaš iz Slovenije. Torej: ni nujno, da piše, da nekdo to zares počne. Preprosta življenjska modrost Smile

Dobro oko pa zazna tudi tale odstavek:
Citiram:
The Licensor, and its licensors, reserve the right to change, suspend, remove, or disable access to any Services at any time without notice. In no event will the Licensor be liable for the removal of or disabling of access to any such Services. The Licensor may also impose limits on the use of or access to certain Services, in any case and without notice or liability.

Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #15   Objavljeno 06.03.2009 20:34:35
boris42 je napisal/a:
MitjaP je napisal/a:
Ni treba, da piše, kaj je sankcija, v teh pogojih. S tem, ko kršiš licenčno pogodbo, se ve, kaj sledi po splošnih predpisih.

Če američan na dopustu v evropi uporablja iTMS, ne krši pogojev uporabe. Preverjeno.

Boris, dlakocepiš. Apple si pridržuje vse pravice to preverjati. In praktični primeri govorijo, da je svoje "pravice" že uporabil. Preiški forum, pa boš videl. Verjetno, če nekdo uporablja en čas iz ZDA, en čas pa iz tujine, ne koplicirajo. Verjetno pa tudi lahko vidijo, da nekdo neprestano uporablja iz tujine. Mislim, da bi s svojemi cenjenim računalniškim znanjem lahko prišel do te ugotovitve, brez da ti jo posredujem.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #16   Objavljeno 06.03.2009 22:59:14
Gospodje umirimo se prosim. Very Happy Saj samo razpravljamo o tem kaj naj bi se dejansko dogajalo, ker kolikor jaz vem, ni tukaj noben direktno pri Applu zaposlen na iTunes oddelku in pritiska velik rdeč gumb "Erase illegal user from Slovakia". Razz
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #17   Objavljeno 07.03.2009 00:05:45
boris42 je napisal/a:
MitjaP je napisal/a:
Boris, dlakocepiš. Apple si pridržuje vse pravice to preverjati. In praktični primeri govorijo, da je svoje "pravice" že uporabil.

Ne patroniziraj in ne bodi nevljuden. Pisal si:

MitjaP je napisal/a:
Apple je spremenil splošne pogoje. KO bo ugotovil, da kupuješ iz tujine, te bo izključil, ne glede na legalno nabavljen gift card.

To preprosto ni res. Iz zanesljivih virov vem, da so izklapljali dosedaj accounte le tistih, katerih accounti so bili polnjeni z gift cardi, kupljeni z ukradenimi/zlorabljenimi kreditnimi karticami, katerih lastniki so zlorabo prijavili. Pika. Ne širi neresnic/govoric kot da bile dejstvo. Kot pravnik bi lahko vedel, da zna to biti nevarno.

Razkrij vire. Neimenovanim virom ne verjamem. Argumentu "to preprosto ni res" sem pa skoraj podlegel, pa sem se še za las ujel. No, moje argumente imaš zgoraj - navedbe iz njihove licenčne pogodbe. Kaj pa je druga disable kot izključitev pa jaz ne vem, lahko mi pa kot nepravnik razložiš, kakor tudi nevarnost moje izjave. Upam, da ni koga porezala po duši.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Monte Carlo
Ni navedeno

Prispevek: #18   Objavljeno 07.03.2009 08:06:03
Hehe, kake face ste....tako kot je nekdo napisal da če kartice nimajo pravočasnega kritja ti takoj skinejo denar in ti onemogočijo račun, vendar se ga račun aktivirat, tako sem tudi jaz imel en problem, ko je kolega prekoračil limit ravno za eno in ravno tista koda je pol enemu uporabniku zablokirala račun, mislim da je uporabnik tega foruma, pa sma to tudi hitro uredila.

Jaz osebno vaskeu rečem, ko si dela US račun naj si poišče realne podatke, kar pomeni naj vpiše obstoječ naslov, ne pa kar tenakj, tako vas bodo težje izsledili. Je pa res, če nam ukinejo te US račune, je potem iPhone le en ko "neuporane" plastike, saj kljub osnovnim funkcijam pisanja SMS in klicanja ne moreš več nič.

Večina od nas ima naloženih min 5 aplikaciji in če tega ne bomo imeli kaj bomo potem?!?

Ni navedeno

Prispevek: #19   Objavljeno 07.03.2009 08:33:07
Odgovori s citatom
Installous...
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Prispevek: #20   Objavljeno 07.03.2009 11:23:48
nejc@ je napisal/a:
Installous...

Tudi za to potrebujes najprej iTunes racun (lahko sicer katerikoli... tudi slovenski) in nalozeno vsaj eno aplikacijo preko AppStore-a Rolling Eyes Wink

Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani