Finder in sort datotek
|
Stevie Jabuk
Kraj: Lavrica |
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 24.02.2009 19:32:10 Finder in sort datotek |
|
Živjo,
že kar nekaj dni se sprašujem, zakaj Finder ne omogoča sortiranja najprej map in nato datotek v "List" pogledu.
Nato sem naletel na članek, ki naj bi rešil zadevo. Zadeva deluje, vendar le v "Icons" pogledu.
A za to sploh obstaja rešitev?
_________________ MacBook Pro
iPad
iPhone
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Lendava |
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 24.02.2009 20:05:19 |
|
Ne omogoča... žal. Ta možnost je na voljo le v ForkLiftu, Pathfinderju in nekateri FTP programih. V samem Finderju pa ne (razen kot si sam ugotovil v Icons pogledu).
Mogoče se bo kaj spremenilo v Snow Leopardu.
http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=656371
Glej komentar št. 24:
"Can you sort folders first in the new Finder? "
Odgovora do zdaj še ni bilo.
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 24.02.2009 20:15:23 |
|
opeter je napisal/a: | Ne omogoča... žal. Ta možnost je na voljo le v ForkLiftu, Pathfinderju in nekateri FTP programih. V samem Finderju pa ne (razen kot si sam ugotovil v Icons pogledu).
Mogoče se bo kaj spremenilo v Snow Leopardu.
http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=656371
Glej komentar št. 24:
"Can you sort folders first in the new Finder? "
Odgovora do zdaj še ni bilo. |
Upam, da bodo tole dodali v 10.6....
iPad
iPhone
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 25.02.2009 08:13:15 Re: Finder in sort datotek |
|
boris42 je napisal/a: | borut-t je napisal/a: | že kar nekaj dni se sprašujem, zakaj Finder ne omogoča sortiranja najprej map in nato datotek v "List" pogledu. |
Pa to resnično potrebujemo? Namreč, mene Windowsi spravijo skoraj ob živce z nekonsistentnim obnašanjem. Recimo: imaš direktorij s fajli in direktoriji in si nekje na sredini na fajlu z imenom Primer.TXT . Narediš nov direktorij - kje ga bo dal? Skočil bo dol čisto na konec! Ok, poumenujem ga Primer in - ostane tam, za datotekami z imenom na Z. Ok, se sprehodim gor do primer.txt in ga vlečem dol na konec v dir Primer. V Explorerju grem nekam drugam, da poberem fajl za v "Primer" in ko se vrnem, direktorija Primer ni več na koncu, niti ni tam, kjer je bil fajl Primer.txt, temveč nekje zgoraj med ostalimi direktoriji. Groza.
Na Macu ista situacija. Sem na fajlu z imenom primer.txt, naredim nov folder, ga imenuje untitled folder in ga da na konec. Ko mu dam ime Primer, gre k fajlu, grem nekam drugam, se vrnem in folder je še vedno na istem mestu.
Bistveno več dela, skrolanja, iskanja na Win kot na Macu.
Še en primer. Imaš zip fajl, ki ga imaš tudi odzipanega. Pri Macu bosta tako zip in folder z istim imenom skupaj. Na Win sta daleč vsaksebi.
LP,
Boris Herman |
Maš point. Verjetno se pri meni še vedno pozna, da se svež uporabnik Mac-a, ki v službene namene še vedno uporablja M$.
Ah, se bom že navadil tako kot sem se že ostalih bonbončkov....
Boris: Spoznavam, da je Mac res luštno uporabljat, vse je na pravem mestu in uporabno. ! 
iPad
iPhone
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Lendava |
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 25.02.2009 08:25:54 |
|
Odvisno. Nekatere stvari so vseeno bolje rešene na Oknih. Predvsem manjka v osnovi funkcija "Merge" (če kopiraš v neko mapo iste datoteke).
Potem "Save" ter Open dialog sta na Macu dokaj okorna, kar se preimenovanja datotek, premikanja ipd. tiče. Na srečo imamo za to na voljo programček Default Folder X.
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: LJ |
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 25.02.2009 10:56:40 Re: Finder in sort datotek |
|
boris42 je napisal/a: |
Pa to resnično potrebujemo? Namreč, mene Windowsi spravijo skoraj ob živce z nekonsistentnim obnašanjem. Recimo: imaš direktorij s fajli in direktoriji in si nekje na sredini na fajlu z imenom Primer.TXT . Narediš nov direktorij - kje ga bo dal? Skočil bo dol čisto na konec! Ok, poumenujem ga Primer in - ostane tam, za datotekami z imenom na Z. Ok, se sprehodim gor do primer.txt in ga vlečem dol na konec v dir Primer. V Explorerju grem nekam drugam, da poberem fajl za v "Primer" in ko se vrnem, direktorija Primer ni več na koncu, niti ni tam, kjer je bil fajl Primer.txt, temveč nekje zgoraj med ostalimi direktoriji. Groza.
Na Macu ista situacija. Sem na fajlu z imenom primer.txt, naredim nov folder, ga imenuje untitled folder in ga da na konec. Ko mu dam ime Primer, gre k fajlu, grem nekam drugam, se vrnem in folder je še vedno na istem mestu.
Bistveno več dela, skrolanja, iskanja na Win kot na Macu.
Še en primer. Imaš zip fajl, ki ga imaš tudi odzipanega. Pri Macu bosta tako zip in folder z istim imenom skupaj. Na Win sta daleč vsaksebi.
LP,
Boris Herman |
Na Winsih res vrze file na konec. Ko stisnes F5, ti pokaze posortirano.
Se pa ze od nekdaj sprasujem, kako to naredis na OSX. Imam stalno probleme, ko das file na file server, ga hoces videt iz druge masine, pa se ti pokaze sele cez par sekund. Iz wins masisine stisnes F5, pa se ti updejta folder listing, na Macu pa ne znam drugace, kod da renejmam en file v tem folderju, in potem se ponavadi pokaze tudi file, ki ga ne vidim.
|
 |