Recesija vendarle prizadela tudi Apple?...
|
Stevie Jobs
Kraj: Lendava |
|
 |
|
Prispevek: #21 Objavljeno 24.02.2009 15:45:09 |
|
we_are_the_borg je napisal/a: | lol,nejc daj klikni tiste ključe desno zgoraj na forumu,ker si kompetenten glih tolko ko kup komposta zunaj za bajto .. |
Ne vidim problema. Nejc je (tudi po mojem) sicer poenostavljeno, a pravilno napisal, kakšno je dejansko stanje.
|
 |
|
Prispevek: #22 Objavljeno 24.02.2009 16:52:59 |
|
we_are_the_borg je napisal/a: | lol,nejc daj klikni tiste ključe desno zgoraj na forumu,ker si kompetenten glih tolko ko kup komposta zunaj za bajto .. |
Borg, trenutno nisi na gnoju.
Prosim, da utemeljiš svojo trditev ali pa utihneš.
Sploh pa sem napisal kako jaz razumem krizo, ne pa da je to nujno popolnoma pravilno.
Drugače pa je kriza kar dobra priložnost za zaslužek, saj se bo (po vsej verjetnosti) enkrat končala in takrat bo spet narasla potreba po (med drugim) kreditih. Ker bo premalo (v tem primeru bank) bodo vsi, ki bodo pravi čas ustanovili nove dobesedno čez noč obogateli in se vsaj do naslednje krize valjali v denarju.
|
 |
Stevie Wozniak
Kraj: Celje |
|
 |
|
Prispevek: #23 Objavljeno 24.02.2009 17:06:15 |
|
BlackMagicWoman je napisal/a: | Mene bolj skrbijo kljukci ala Madoff, kajti taki pa so res naredili škode...in ni mi jasno kako so jim zaupali kao najboljši bančniki na svetu itd...človeška neumnost in pohlep ne poznata meja... |
Čisto enostavno sistem je mel dobro naštudiran od začetka je prikazoval/izplačeval dobičke s tem je širil svoje dobro ime ljudje so mu zaupali čedalje več predvsem zvezniki ki itak nimajo pojma... Vendar vsak piramidni sistem se enkrat zlomi...
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: *HeAvEn* |
|
 |
|
Prispevek: #24 Objavljeno 24.02.2009 17:15:17 |
|
Meni je kristalno jasno, da je mel Ponzi shemo dobro naštudirano, ampak ni mi jasno, kako se niso nekateri vprašali zakaj jim recimo ne dovoljuje vpogleda v poslovno dokumentacijo, zakaj računovodstvo tako velikega projekta vodi podjetje s samo 3 zaposlenimi in še manj mi je jasno kam je šel ves ta denar.
In potem morajo 90-letniki zaradi njega nazaj na delo: [url]http://www.newsobserver.com/2179/story/1400430.html [/url] pa še sam ni bil kriv, ker je zaje*al njegov naložbeni svetovalec.
|
 |
Stevie Wozniak
Kraj: Celje |
|
 |
|
Prispevek: #25 Objavljeno 24.02.2009 17:24:01 |
|
BlackMagicWoman je napisal/a: | Meni je kristalno jasno, da je mel Ponzi shemo dobro naštudirano, ampak ni mi jasno, kako se niso nekateri vprašali zakaj jim recimo ne dovoljuje vpogleda v poslovno dokumentacijo, zakaj računovodstvo tako velikega projekta vodi podjetje s samo 3 zaposlenimi in še manj mi je jasno kam je šel ves ta denar.
In potem morajo 90-letniki zaradi njega nazaj na delo: [url]http://www.newsobserver.com/2179/story/1400430.html [/url] pa še sam ni bil kriv, ker je zaje*al njegov naložbeni svetovalec. |
Sej ti pravim zvezniki roll: ... sicer pa ne vemo vsega verjetno se je kdo vse to vprašal samo če se greš takšne zadeve moraš imeti odgovore prepričljive na 1001 in eno vprašanje... Glede malo zaposlenih pa zunanji sodelavci...  :
|
 |
Jabukspešl
Kraj: delta quadrant of the galaxy |
|
 |
|
Prispevek: #26 Objavljeno 24.02.2009 17:24:27 |
|
Daj nejc,kdo si ti da boš meni pravil da naj utihnem,samo zato ker si prečkrat gledal zeitgeist in nimaš pojma o mehaniki ekonomije.Razlagat in vsiljevat mnenje malinovcem,ki so nasplošno za sebe še preveč razgledani mi ni v veselje niti kot potreba.
Enjoy your stupidness 
|
 |
|
Prispevek: #27 Objavljeno 24.02.2009 17:31:40 |
|
we_are_the_borg je napisal/a: | Daj nejc,kdo si ti da boš meni pravil da naj utihnem,samo zato ker si prečkrat gledal zeitgeist in nimaš pojma o mehaniki ekonomije.Razlagat in vsiljevat mnenje malinovcem,ki so nasplošno za sebe še preveč razgledani mi ni v veselje niti kot potreba.
Enjoy your stupidnes  |
Nisem gledal zeitgeista, niti ti ničesar ne pravim.
Prosil sem te da svojo trditev utemeljiš.
Na forumu sem napisal kako si sam razlagam to krizo in zdaj me neki napadaš.
S tabo se ne bom kregal ker spet trollaš, niti se mi ne da.
Pa kakšno novo foro najt, ker je ta z starostjo(čeprav me ne poznaš) že precej izrabljena.
Če se pa res hočeš kregat pa odpri temo na /17/.
Pa vseno bi nekoga prosil naj mi to mehaniko razloži, ker ne bi rad imel napačnega prepričanja.
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #28 Objavljeno 24.02.2009 17:32:58 |
|
boris42 je napisal/a: | V Sloveniji recesije ni, ker je po uradnih podatkih gospodarska rast še vedno pozitivna. |
Z uradnimi podatki se da zelo lepo manipulirati...se spomnite kako ni bilo podražitev ob uvedbi eura? Pa inflacijo so tudi hotli pomest pod preprogo...da se o vsemogočnosti manipulacije z ekonmskimi podatki v času komunizma niti ne začnemo pogovarjati.
DzaroG: tisti, ki so se vprašali, so še pravi čas izstopili ali pa sploh niso vložili in zaradi tega je tudi vse skupaj padlo v vodo, ampak meni je vseeno zanimivo koliko ljudi je padlo na finto njegove eminence in ugleda. Tipični primer tega, da videz vara.
|
 |
Jabukspešl
|
 |
|
Prispevek: #29 Objavljeno 24.02.2009 17:39:07 |
|
Predvsem leplenje prizadetih ljudi ,s katerimi se je narava poigrala ob rojstvu v namen žaljenja je očitno tebi zelo zrel način.To pove vse o tvoji naravi,razmišljanju in osebni inteligenci.Sodobne mehanike o ekonomiji,pa ti ne mislim obrazlagat,ker vidim da si precej gladek v glavi ter:
1.ker je nebi nikoli razumel
2.ker nisi vreden tega
enjoy your FAIL@life
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #30 Objavljeno 24.02.2009 17:56:40 |
|
No, no otroka... da vam ne bomo pobrali vedra in lopatk ter vaju nagnali iz peskovnika
Razlogov za krizo je več in so zelo večplastni, bom pa poskusila povedati zelo "po kmečko". Ta kriza je nastala v glavnem zaradi zloma kreditnega trga v ZDA, kjer se je zgodilo to, da so dolga leta na trgu kreditov kredite dobivali ljudje, ki jih nikoli niso bili sposobni odplačati. Denar(=krediti) so bili poceni, na veliko so se gradile in kupovale nepremičnine, zdaj pa je denarja zmanjkalo prodaja nepremičnin se je ustavila in njihova vrednost je padla. Dolgovi so se začeli nabirati, bankam so ostale nepremičnine, ki so vredne malo pa še prodajo jih težko. Ker je bilo veliko kreditov vezanih ravno na nepremičnine je bil krog sklenjen.
In ker se je zalomilo še na trgu vrednostih papirjev(veliko jih je bilo znatno precenjenih) in zgodila se je najveja prevara v zgodovini(Madoff case: http://en.wikipedia.org/wiki/Madoff ) smo dobili krasno kombinacijo skupaj s paniko in zdaj smo, kjer smo. Smo pa bili na to opozorjeni, jaz sem prvi članek na to temo brala 5 let nazaj, ampak očitno je bilo vsem tako fajn, da niso želeli pogledati resnici v oči.
Sicer pa wiki knows
http://en.wikipedia.org/wiki/Economic_crisis
|
 |
|
Prispevek: #31 Objavljeno 24.02.2009 17:56:52 |
|
we_are_the_borg je napisal/a: | Predvsem leplenje prizadetih ljudi ,s katerimi se je narava poigrala ob rojstvu v namen žaljenja je očitno tebi zelo zrel način.To pove vse o tvoji naravi,razmišljanju in osebni inteligenci.Sodobne mehanike o ekonomiji,pa ti ne mislim obrazlagat,ker vidim da si precej gladek v glavi ter:
1.ker je nebi nikoli razumel
2.ker nisi vreden tega
enjoy your FAIL@life |
Dobro veš kaj sem s tisto sliko mislil.
Pove samo, da je kreganje na internetu brezvezno in da v nobenem primeru, v resnici, ničesar ne dosežeš.
Če je zate višek zrelosti žaljenje drugih ljudi in predstvaljanje sebe kot superiornega bitja mi je žal zate. To kaže edino na to, da si v resničnem življenju zaničevan s strani družbe in iščeš potrditev na internetu.
Glede na to, da te iz drugih forumov poznam dovolj dobro, vem da nisi tak in da preprosto trollaš, kar ti odlično uspeva in kaže, da, če gledaš iz prave perspektive seveda, nisi tako neumen kot bi lahko sklepal na prvi pogled in me velikokrat nasmeješ.
Ajde, grem naprej gledat heroje, ti pa danes trollaj koga drugega.
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: LJ |
|
 |
|
Prispevek: #32 Objavljeno 24.02.2009 19:01:47 |
|
@we_are_the_borg:
Tokrat si prepir ti začel z svojo povsem neargumentno žalitvijo, tako da mislim da bi se moral nejcu opravičiti. Pa mislim (in lahko to z bolj natančnim prikazom tudi dokažem oz. razložim takim retardom kot si ti) da je imel nejc kar se tiče vzrokov za krizo prav. Sicer pa nam ti povej, kaj misliš, da je sprožilo krizo, ne pa da začneš pljuvati po nedolžnih.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #33 Objavljeno 24.02.2009 19:13:36 |
|
magicwoman, ena numesna... a si na ekonomskem faxu? 
|
 |
Jabukspešl
|
 |
|
Prispevek: #34 Objavljeno 24.02.2009 19:17:40 |
|
iExpert je napisal/a: | @we_are_the_borg:
Tokrat si prepir ti začel z svojo povsem neargumentno žalitvijo, tako da mislim da bi se moral nejcu opravičiti. Pa mislim (in lahko to z bolj natančnim prikazom tudi dokažem oz. razložim takim odličen kot si ti) da je imel nejc kar se tiče vzrokov za krizo prav. Sicer pa nam ti povej, kaj misliš, da je sprožilo krizo, ne pa da začneš pljuvati po nedolžnih. |
ne. 
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #35 Objavljeno 24.02.2009 19:20:54 |
|
we_are_the_borg je napisal/a: | ne. |
Če si z ne mislil da nisi začel prepira se te tu lepo citiral.
|
 |
Jabukspešl
|
 |
|
Prispevek: #36 Objavljeno 24.02.2009 19:34:12 |
|
Povedal sem samo kaj si mislim,tak kot on.Ne mi zdaj jokat koga napadam in zakaj.To je svoboda govora in če se on nemore sprijaznit da totalno izpodbijam njegovo mnenje in mi gnjavit naj se še na koncu opravičim,ker mu nisem napisal cele bajke o vzrokih za svetovno krizo,je to njegov problem in me moj.V končni fazi bi mu lahko narisal in bi nejko še vedno trobil v isti rog ter se držal svoje raztrgane teze ko pijanec plota.Jaz nisem kriv če razmišlja kot pijana indija...
Zdaj pa mi dajte že mir ,če me nemorete diplomatsko ignorirat.Sicer pa vsak čas lahko pričakamo comeback supertrolla™ z svojo tezo,ki je pravzaprav preprosta enačba in rešitev za nastalo situacijo.Škoda le da ga sodobno bančništvo še ni odkrilo,da bi jim povedal kaj je recept za vzrok.
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #37 Objavljeno 24.02.2009 19:38:50 |
|
Se totalno strinjam z svobodo govora, ampak a si že kdaj slišal za bonton?
|
 |
|
Prispevek: #38 Objavljeno 24.02.2009 19:43:54 |
|
Mal si zamešu avtorje postov.
Še enkrat preber kaj sem napisu, pa boš vidu, da te ne gnjavim z ničemer, niti te ne prosim za opravičilo. lol
Sem te mislil ignorirat, pa ti sam še tole napišem.
Aja, pa odprt sem za druga mnenja, edini ki tukaj trolla pa si ti.
|
 |
Jabukspešl
|
 |
|
Prispevek: #39 Objavljeno 24.02.2009 19:45:38 |
|
Čisto vljudno sem povedal kaj si mislim o njegovem mnenju.Mogoče sem le preveč natačno in barvito opisal,kar se mi ne zdi napačno.Kompost je pravzaprav zelo pomembna zadeva ,ampak zgleda da noben ni dojel globokega sporočila.
|
 |
Jabukspešl
|
 |
|
Prispevek: #40 Objavljeno 24.02.2009 19:51:03 |
|
nejc@ je napisal/a: |
Aja, pa odprt sem za druga mnenja, edini ki tukaj trolla pa si ti. |
ti se kar tolaži,svoje super trollanje si nam meddrugim demonstriral že v drugih izbah,tokrat si pa presegel samega sebe z sliko zaostalega otroka.
kdo je zdaj trol? Ti ker se obešaš na moje skromno mnenje o tvoji sfalirani tezi,al jaz ker se branim pred tvojim neumnim vsiljevanjem filmskega scenarija ?
|
 |