Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
iPhone zaštekal
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #21   Objavljeno 16.02.2009 10:55:07
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
tahoe je napisal/a:

Lej sem bil z njim tudi že na roamingu in probal edge, 3g, syirlymms, menjavo operaterjev in k sreči vse deluje o.k.

Kar se tiče pa odklepa vem za Avstralijo, da naročnikom, za odklep zaračunajo nekaj simboličnega, za prepaid pa ne vem.

Sam, če ga lahko odklenejo oni, pomeni, da je ta zaklep lahko samo softwerski(jest, popravi me, če se motim) in to pomeni, da slej ko prej popolni odklep pride??!

Seveda je softverski...samo ne tak, kot si to nekateri zamisljate Smile ... iPhone se aktivira tako,d a "poklice domov"... in ce mu doma recejo, da se gre lahko potepat, potem je frej in lahko gre s komerkoli, kamorkoli Smile ... Ce pa mu doma recejo, da lahko gre ven... samo mora imeti obvezno spremstvo tocno dolocene osebe (v konkretnem primeru je to SIM kartica operaterja, na katerega je zadeva zaklenjena), potem pac gre lahko ven le skupaj s to doloceno osebo Smile ...

Pri prejsnji generaciji iPhone-a je bila "luknja", katero so izkoristili, da iPhone-u ni bilo potrebno klicati domov in je vseeno dobil dovoljenje, da gre ven s komerkoli Smile ... Zal so to "luknjo" pri modelu 3G zakrpali, zato je trenutno na voljo le nacin, da iPhone misli, da je v spremstvu tiste tocno dolocene osebe in zato deluje kjerkoli... Se pa lahko vcasih v dolocenih primerih ocitno tudi zalomi... in vcasih malo dlje traja, da to potrditev tudi dobi... zato imajo lahko nekateri probleme pri uproabi v drugih omrezjih... drugi pa spet nimajo teh problemov...

Se vedno je najbolj siguren nacin uproabe nezaklenjenega iPhone-a Smile ... sploh za tiste, ki se na tehnicne zadeve ne spoznajo prav prevec...

Glede delovanja softversko odklenjeih 3G pa... eni imajo probleme, drugi jih nimajo... Od cesa je to vse odvisno pa pojma nimam... Verjetno je odvisno od vec dejavnikov (kako je bil odklenjen, katero verzijo ima namesceno, kje je bil kupljen, kateri softver je se dodatno namescen,... )

Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #22   Objavljeno 16.02.2009 14:47:46
Kako izvem, če je telefon (3G) zaklenjen in softwersko odklenjen, ali pa samo nezaklenjen?
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #23   Objavljeno 16.02.2009 16:00:47
jeronimo je napisal/a:
Kako izvem, če je telefon (3G) zaklenjen in softwersko odklenjen, ali pa samo nezaklenjen?

Če maš gor inštalirano aplikacijo yellowsn0w, potem je softversko odklenjen, če je ni, je original odklenjen... Preveriš v cydii...
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #24   Objavljeno 16.02.2009 16:30:04
jeronimo je napisal/a:

Ali pa vklopiš pin kodo na sim kartici... in če dela, je tovarniško odklenjen. Če pa ne dela več, je pa SW odklenjen Smile
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: *HeAvEn*
Ni navedeno

Prispevek: #25   Objavljeno 16.02.2009 16:30:15
Preverila sem in imam yellowsn0w...je pa res, da je to že moj tretji 3G, prvi je bil švicarski, drugi italijanski in samo ta hrvaški kaže te čudne simptome.

mikrohard je napisal/a:
Lahko potrpiš s tem, kar imaš... ali pa prodaš ta iphone in kupiš italijanskega (odklenjenega).

To bi storila takoj, vendar sem do julija v tujini, zato ta opcija odpade...vse kar lahko storim zdaj je, da molim, da bo Japka pridna do julija...grrrrr Sad
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #26   Objavljeno 16.02.2009 17:05:19
Bolj kot se boš obremenjevala in grrrrrjala prej bo crkno Razz Pozbi to in uživaj kjerkoli pač si..
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: *HeAvEn*
Ni navedeno

Prispevek: #27   Objavljeno 16.02.2009 18:34:34
Roni ti si tudi gledal The Secret a Very Happy

Pa hvala za nasvet...ker maš v bistvu prav...
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #28   Objavljeno 11.03.2009 14:01:25
Kaj se še komu winterboard sesuva na 3gju?

Meni se tko ene 3x dnevno...Kaj bi blo to narobe in kku popravt?
Mam pa 3g 2.2.0

lp
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #29   Objavljeno 11.03.2009 14:57:04
p4nther je napisal/a:
Kaj se še komu winterboard sesuva na 3gju?

Meni se tko ene 3x dnevno...Kaj bi blo to narobe in kku popravt?
Mam pa 3g 2.2.0

lp

Kaj uporabljaš kako temo?
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #30   Objavljeno 11.03.2009 16:55:08
ja, Phiberglass

zakaj?

Jo uporabljam že od vedno sesuvat se mi je pa začelo par dni nazaj, mogoče en teden...
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani