Uredite si vse vaše filme v iTunes (tudi TV nanizanke)
|
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 14.02.2009 15:55:00 Uredite si vse vaše filme v iTunes (tudi TV nanizanke) |
|
Upam, da še ni bilo to na jabuk.si objavljeno, če pa je bilo, pa se opravičujem in prosim moderatorje za izbris teme.
Torej, ugotovil sem, kako si lahko vaše najljubše filme, ki jih predvajate preko Quicktime (z dodatkom Perian), dodate v iTunes Library.
1. Odprite film, ki ga želite dodati v iTunes, s programom Quicktime.
2. Kliknite na File --> Save as...
3. Izberite "save as reference movie". Tako se film ne bo shranil v celotni velikosti, ampak se bo shranil kot referenca na originalno lokacijo filma. Originalne lokacije torej ne morete po tem več spreminjati, ker originalnega filma iTunes potem več ne bo našel.
4. Odprite iTunes
5. Povlecite na novo ustvarjeni "reference movie" vašega filma v Library od iTunes.
6. Za TV nanizanke lahko informacije o nanizanki uredite, če kliknete z desnim gumbom na film, pod "Get Info" v zavihku "Options" izberite Media Kind: TV Show, ter seveda določite za katero sezono in kateri del nanizanke se gre.
Obilo užitkov in LP
-J
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 15.02.2009 20:51:33 |
|
Še en dodatek oziroma spletna stran, preko katere si lahko naložite uradne iTunes artworke za vse vaše filme, serije itd. Artwork dodate tako, da z desno tipko kliknete na film, "Get Info", in pod zavihkom "Artwork" naložite cover art.
http://getvideoartwork.com/index.php?action=gallery
LP
-J
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 16.02.2009 00:34:08 |
|
Evo, jaz sem si zvečine uredil, če koga zanima, kako to zgleda.
LP
-J
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 16.02.2009 01:03:31 |
|
uf...to maš ti vse na računalniku??
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 16.02.2009 01:10:27 |
|
Ne, na zunanjem USB disku.
LP
-J
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 16.02.2009 08:21:34 |
|
Me prav mika da bi začel tako zlagat
Sicer pa, friends, legendarna stvar...bo treba še enkrat pogledat 
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 16.02.2009 08:39:46 |
|
v čem pa je razlika od tega, da si film v itunse naložiš direktno z add file in potem enako urediš cover in ostalo?
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 16.02.2009 13:06:35 |
|
Ko maš enkrat film ali pa glasbo urejeno v itunes prideš do artworka z desnim klikom in get artwork. Do iTunes accounta pa tudi ni težko priti. Ne vem kaj je tu tak posebnega. Pa v tvojem primeru so še datoteke vedno razmetane naokrog. Mi je osebno bolj všeč, da imam vse shranjeno v iTunes mapi.
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 16.02.2009 14:07:39 |
|
lordjimy je napisal/a: | Ko maš enkrat film ali pa glasbo urejeno v itunes prideš do artworka z desnim klikom in get artwork. Do iTunes accounta pa tudi ni težko priti. Ne vem kaj je tu tak posebnega. Pa v tvojem primeru so še datoteke vedno razmetane naokrog. Mi je osebno bolj všeč, da imam vse shranjeno v iTunes mapi. |
Absolutno, tudi meni bi bilo najlepše imeti vse v iTunes mapi. Ampak potem bi pač moral vse filme iti pretvarjat v .MOV, zdaj pa sem le na hitro vsakega shranil kot referenčni film, tako imam še vedno original film.
LP
-J
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 16.02.2009 17:50:19 |
|
Očitno quicktime free version ni dovolj.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #11 Objavljeno 17.02.2009 21:33:58 |
|
Basty je napisal/a: | Očitno quicktime free version ni dovolj. |
Očitno mi ne zna noben odgovorit.
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #12 Objavljeno 17.02.2009 21:58:54 |
|
Basty je napisal/a: | Basty je napisal/a: | Očitno quicktime free version ni dovolj. |
Očitno mi ne zna noben odgovorit. |
Nisem s free verzijo poiskusil, ampak če odpreš .avi ali .mpg film in v meniju File nimaš možnosti Save as, potem verjetno ne bo šlo s free verzijo, gre pa sigurno s Pro verzijo.
LP
-J
|
 |
Jabuček
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #13 Objavljeno 17.02.2009 22:33:11 Re: Uredite si vse vaše filme v iTunes (tudi TV nanizanke) |
|
St0rMl0rD je napisal/a: | Upam, da še ni bilo to na jabuk.si objavljeno, če pa je bilo, pa se opravičujem in prosim moderatorje za izbris teme.
Torej, ugotovil sem, kako si lahko vaše najljubše filme, ki jih predvajate preko Quicktime (z dodatkom Perian), dodate v iTunes Library.
1. Odprite film, ki ga želite dodati v iTunes, s programom Quicktime.
2. Kliknite na File --> Save as...
3. Izberite "save as reference movie". Tako se film ne bo shranil v celotni velikosti, ampak se bo shranil kot referenca na originalno lokacijo filma. Originalne lokacije torej ne morete po tem več spreminjati, ker originalnega filma iTunes potem več ne bo našel.
4. Odprite iTunes
5. Povlecite na novo ustvarjeni "reference movie" vašega filma v Library od iTunes.
6. Za TV nanizanke lahko informacije o nanizanki uredite, če kliknete z desnim gumbom na film, pod "Get Info" v zavihku "Options" izberite Media Kind: TV Show, ter seveda določite za katero sezono in kateri del nanizanke se gre.
Obilo užitkov in LP
-J |
zvito.
dober in priročen vodič. sem vedel da se zihr da vse filme v itunes library dat, ampak se nisem poglabljal. zdej si bo treba samo čas vzet, pa kakšen zunanji disk še kupit. 
|
 |
Jabuček
|
 |
|
Prispevek: #14 Objavljeno 17.02.2009 22:35:28 Re: Uredite si vse vaše filme v iTunes (tudi TV nanizanke) |
|
Jonny_ je napisal/a: | St0rMl0rD je napisal/a: | Upam, da še ni bilo to na jabuk.si objavljeno, če pa je bilo, pa se opravičujem in prosim moderatorje za izbris teme.
-J |
zvito.
dober in priročen vodič. sem vedel da se zihr da vse filme v itunes library dat, ampak se nisem poglabljal. zdej si bo treba samo čas vzet, pa kakšen zunanji disk še kupit.  |
quicktime bo moral samo še malo bolj gladko igrat HD-je. trenutno si res dolgo dela buffer za hd filme. uporabljam samo vlc za gledanje vsega videa.
predlagate kakšen drug kodek za QT? uporabljam perian.
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #15 Objavljeno 17.02.2009 22:45:51 Re: Uredite si vse vaše filme v iTunes (tudi TV nanizanke) |
|
Jonny_ je napisal/a: | Jonny_ je napisal/a: | St0rMl0rD je napisal/a: | Upam, da še ni bilo to na jabuk.si objavljeno, če pa je bilo, pa se opravičujem in prosim moderatorje za izbris teme.
-J |
zvito.
dober in priročen vodič. sem vedel da se zihr da vse filme v itunes library dat, ampak se nisem poglabljal. zdej si bo treba samo čas vzet, pa kakšen zunanji disk še kupit.  |
quicktime bo moral samo še malo bolj gladko igrat HD-je. trenutno si res dolgo dela buffer za hd filme. uporabljam samo vlc za gledanje vsega videa.
predlagate kakšen drug kodek za QT? uporabljam perian. |
QT res dolgo buffera Full HD filme. Jaz uporabljam sicer Perian, ampak ne gledam ravno dosti Full HD filmov.
LP
-J
P.s. Lepo, da ti je všeč vodič 
|
 |
Jabuček
|
 |
|
Prispevek: #16 Objavljeno 18.02.2009 07:43:33 Re: Uredite si vse vaše filme v iTunes (tudi TV nanizanke) |
|
St0rMl0rD je napisal/a: |
QT res dolgo buffera Full HD filme. Jaz uporabljam sicer Perian, ampak ne gledam ravno dosti Full HD filmov.
LP
-J
P.s. Lepo, da ti je všeč vodič  |
tudi pri 720p precej traja - par minut za tv serijo. najnoveši vlc pa prov lepo špila - včasih se je sesuval, če si skippal sem in tja. zdej pa vse skoraj real time.
če bo kdo našel kakšen pameten kodek za QT, naj sporoči. 
|
 |
Stevie Wozniak
Kraj: Celje |
|
 |
|
Prispevek: #17 Objavljeno 18.02.2009 08:03:37 |
|
Ta vodič je super a kaj ko zadeva ne dela na ATV-ju... Glede na to da so uradni kodeki za divx,xvid ipd za QT res čudno da ne nardijo še to za ATV. Vem da predvsem zaradi svoje baze filmov ki jih prodajajo in posojajo vendar veliko ljudi ima tudi home vido na divx ipd pa ni rečen da so ga sami naredili še manj na macu zatoni nujno da kompatibilen z ATV glede na to pa do so takšne glavce in inovatorji pri applu verjetno en mislijo da boš vsako stvar ki jo boš dobil skonvertiral da jo boš lahko gledal na ATV-ju...
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Lavrica |
|
 |
|
Prispevek: #18 Objavljeno 18.02.2009 08:14:11 Re: Uredite si vse vaše filme v iTunes (tudi TV nanizanke) |
|
Jonny_ je napisal/a: | St0rMl0rD je napisal/a: |
LP
-J
tudi pri 720p precej traja - par minut za tv serijo. najnoveši vlc pa prov lepo špila - včasih se je sesuval, če si skippal sem in tja. zdej pa vse skoraj real time.
če bo kdo našel kakšen pameten kodek za QT, naj sporoči.  |
VLC dela kot puška, QT se mi še nekako ne dopade...
A mogoče kdo ve, koliko časa traja konverzija filma (700MB) iz .avi v .mov v QT Pro ?
_________________ MacBook Pro
iPad
iPhone
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #19 Objavljeno 18.02.2009 11:29:28 Re: Uredite si vse vaše filme v iTunes (tudi TV nanizanke) |
|
borut-t je napisal/a: | Jonny_ je napisal/a: | St0rMl0rD je napisal/a: |
LP
-J
če bo kdo našel kakšen pameten kodek za QT, naj sporoči.  |
VLC dela kot puška, QT se mi še nekako ne dopade...
A mogoče kdo ve, koliko časa traja konverzija filma (700MB) iz .avi v .mov v QT Pro ? |
Pri meni 2 minuti. Imam pa AMD Athlon 2.4 dvojedrnega, 2 giga rama (hackintosh)
LP
-J
|
 |
Stevie Wozniak
Kraj: Celje |
|
 |
|
Prispevek: #20 Objavljeno 18.02.2009 13:21:34 |
|
Pa zna recimo pro varianta ko konvertitra iz avi v mov tudi podnapise zraven posnet? OZ če ne kdo bi to znal in da bi naredil tako hitro...
|
 |