Jabuk
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
iPhone zaštekal
Jablanator

Jablanator

Kraj: okolica Celja
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 02.02.2009 09:39:48
iPhone zaštekal
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Prosim če mi lahko kdo pomaga!!!

telefon mi je čist zaštekal, nič nisem delal!!zdej pa newem ka naj naredim.Vreči sm ga pač v roke primu in nisem mogel nič, potem sem ga pa za foro priklopil na računalnik in odklopil pa ko je bil odkloplen mi je se kr kazal da se fila.Ko sem odkleni tipkovnico da bi sov v meni je bilo vse črno razn zgoraj je kazal signal,uro... potem sem pa hotu narediti screanshot da bi pokazal ja pa zdej skos bela slika.

Prosim pomagajte mi

Hvala in L.p.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Trebnje
Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 02.02.2009 09:45:04
Kaj ugasnil pa ponovno prižgal si ga?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 02.02.2009 09:50:26
Restart: drži home + lock.
Jablanator

Jablanator

Kraj: okolica Celja
Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 02.02.2009 11:08:46
MitjaP je napisal/a:
Restart: drži home + lock.

ej najlepša ti hvala, nisem vedu kok se ga restarta.uglavnim dela!! Very Happy

L.p.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: *HeAvEn*
Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 14.02.2009 23:52:55
Danes je moj, sicer zelo priden, hrvaški iPhone 3G pokazal neke čudne simptome. Ves dan je delal normalno in ko je bil nekaj časa zaslon zaklenjen, sem ga hotela uporabiti pa se sploh ni odzival. Zaslon je ostal izklopljen. Ko sem ga dala na silent je prvič zavibriral, nato pa še to ne. Čisto je mrknil skratka.

Najprej sem ga priklopila na PC in iTunes so se odzvali normalno, telefon pa spet nič. Stokrat sem ga resetirala, vzela ven SIM in dala not drugo, poskusila svašta...pa nič. Bilo pa je možno klicati in telefon je zvonil, vendar ekran ni kazal znaka življenja, zato sem že mislila, da je dokončno odpovedal ekran.

Nato sem ga še stotič resetirala in se je ekan celo prižgal, ampak je bil ves čas moder, z jabolkom. Čez nekaj časa se je sam od sebe spet prižgal in zdaj dela normalno(vsaj mislim).

Ker odhajam za dalj časa v tujino in ne bi rada imela kakršnihkoli problemov še tam, me zanima, če se komu sanja kaj bi lahko bilo narobe. Je le muha enodnevnica ali lahko pričakujem še več težav? In v primeru, da se težave pojavijo, kako jih odpravim?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Kamnik - Rock City
Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 15.02.2009 09:56:24
Imel podobno izkušnjo, samo enkrat - se ni zbudil iz pripravljenosti. Po po nekje pol ure truda da bi ga nekako resetiral se je ugasnil in potem pa le prišel k sebi. Jaz sem za napako takrat okrivil kar winterboard ki še ni bil čisto pripravljen na nov firmware in je bil zadnja stvar ki sem jo dal gor. No wb sem vrgel dol in počakal na izid nove verzije, ki pa zdaj dela čist normalno. Nikoli več se mi ni zgodilo kaj takega. Čist možno pa da je pri tebi kriv kak drug program...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 15.02.2009 12:10:29
Podobno se mi je že zgodilo pri prejšnjem 2G-ju. Telefon je čisto freeznil, ni se ga dalo resetirat pa nič, se je pa zelo segrel. Počakala sem, da je crknila baterija, ga napolnila in potem je delal normalno. To se je zgodilo samo enkrat tako, da ni bilo panike...če se pa tole od včeraj še kdaj ponovi, bom pa resno v skrbeh...
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 15.02.2009 13:32:31
BlackMagicWoman je napisal/a:
Podobno se mi je že zgodilo pri prejšnjem 2G-ju. Telefon je čisto freeznil, ni se ga dalo resetirat pa nič, se je pa zelo segrel. Počakala sem, da je crknila baterija, ga napolnila in potem je delal normalno. To se je zgodilo samo enkrat tako, da ni bilo panike...če se pa tole od včeraj še kdaj ponovi, bom pa resno v skrbeh...

Žal ne moremo vedeti, kaj vse pokvari programski odklep. Marsikaj je možno. Sploh če že uporabljaš 2.2.1, ki potem teče na starem modem firmware.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #9   Objavljeno 15.02.2009 13:55:05
Version: 2.2(5G77)

Modem firmware: 02.28.00

Če ti to kaj pove...nisem nikoli sama nič "prčkala" po njem in nikoli prej ni imel motenj tako, da nimam pojma kaj bi lahko bilo.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 15.02.2009 14:01:44
Poskusi ga restorati. Mogoče bo bolje. Pa čimmanj "sistemskih" dodatkov nameščaj.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #11   Objavljeno 15.02.2009 14:23:52
Zdaj bom počakala in če se zadeva ponovi, bom res naredila restore...sicer pa na splošno ne nameščam nekih sistemskih zadev in tut pri aplikacijah kar pazim. Bomo vidli no, če bo karkoli, bom poročala. Hvala vseeno!
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #12   Objavljeno 15.02.2009 21:45:35
Ok, I am officially scared now Sad

Danes se je zgodba ponovila...prestopim državno mejo in mi nikakor ni moglo najti drugega operaterja, zato je skos pisalo No service in pri Carrier je ves čas pisalo Searching.

Telefon sem čisto normalno ugasnila in ko sem ga želela prižgati, spet ni prišel dlje, kot do ekrana z jabolkom. To je trajalo kar nekaj časa, vmes sem ga resetirala pa nič, še vedno samo ekran z jabolkom.

Nato sem ga priklopila na PC in ko so se zagnale iTunes, se je normalno zagnal tudi iPhone. Za tem je sicer našel možne operaterje, ampak ne glede na to na katerega sem nastavla ali če sem dala avtomatsko izbiro, še vedno je pisalo No service in kao Searching ali pa samo krogec, kot da išče. Šele po kakih 10 minutah mi je zaznal operaterja in zdaj dela normalno(recimo).

Ima morda kdo kako razlago oz. rešitev? Sem v tujini in nimam pojma kdaj se vračam domov, zato res ne bi rada, da moja ljubljena Japka odpove sodelovanje prav zdaj Crying or Very sad
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Prispevek: #13   Objavljeno 15.02.2009 21:58:00
Pomoje je to povezano s softverskim odklepom (podobno tudi pomoje z uproabo TurboSIM)...

Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #14   Objavljeno 15.02.2009 22:00:47
Ammm nima Turbosima...odklep pa je naredil "profi", nisem sama nič prčkala...
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Moški

Prispevek: #15   Objavljeno 15.02.2009 22:04:35
BlackMagicWoman je napisal/a:
Ammm nima Turbosima...odklep pa je naredil "profi", nisem sama nič prčkala...

Noja...saj to ni vazno, kdo je nareidl...

Ze sam "odklep" s pomocjo programa yellowsn0w ni cisto tapravi odklep... ampak je nekaj podobnega kot TurboSIM, le da je namesto programa v čipu ta vpisan v pomnilniku in se zazene ob zagonu iPhone-a ... in tako preprica iPhone, da je v njem vstavljena "prava" SIM kartica ...

Pri prejsnji generaciji je bil odklep res odklep... in ni bilo nobenega programa, ki bi laufal v ozadju...

Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #16   Objavljeno 15.02.2009 22:07:05
In kaj mi je storiti ?
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #17   Objavljeno 15.02.2009 23:59:27
Lahko potrpiš s tem, kar imaš... ali pa prodaš ta iphone in kupiš italijanskega (odklenjenega).
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #18   Objavljeno 16.02.2009 10:25:26
Glej res je možno, da dela probleme tale yellowsn0w, vendar mam jest prav tako odklenjen iphone, pa zaenkrat dela brez kakršnih koli težav.

Ej mogoče ni tema ta prava ampak a mogoče kdo ve kakšne odklepe ponujajo uradni carrierji???

Na Apple spletni strani v razpredelnici, kjer je seznam držav, kjer prodajajo že odklenjene, piše tudi, da nekateri operaterji nudijo možnost odklepa.???? Confused
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Moški

Prispevek: #19   Objavljeno 16.02.2009 10:30:50
tahoe je napisal/a:
Glej res je možno, da dela probleme tale yellowsn0w, vendar mam jest prav tako odklenjen iphone, pa zaenkrat dela brez kakršnih koli težav.

Ej mogoče ni tema ta prava ampak a mogoče kdo ve kakšne odklepe ponujajo uradni carrierji???

Na Apple spletni strani v razpredelnici, kjer je seznam držav, kjer prodajajo že odklenjene, piše tudi, da nekateri operaterji nudijo možnost odklepa.???? Confused

Uradni viri nudijo uraden nacin odklepa... torej z vednostjo Apple-a ... Samo to je ponavadi povezano s tem, da je ptorebno placati kar zajeten znesek, da se odklene... in skupaj s ceno iPhone-a ponavadi preseze tisto ceno, po kateri se prodajajo v Italiji v prepaid paketih...

In se glede problemov z yellowsn0w. Ce uporabljas samo domace omrezje, potem imas problemov manj, kot pa ce to uporabljas tudi v roamingu ... "Proxy" softver (v konretnem primeru yellowsno0w" se predstavlja kot neko omrezje, za katerega iPhone misli, da je odklenjeno... In zato pomoje lahko pride pri prijavi v "novo" omrezje do problemov...

To je le moje razmisljanje... Smile

Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #20   Objavljeno 16.02.2009 10:46:35
Jest je napisal/a:
tahoe je napisal/a:

Uradni viri nudijo uraden nacin odklepa... torej z vednostjo Apple-a ... Samo to je ponavadi povezano s tem, da je ptorebno placati kar zajeten znesek, da se odklene... in skupaj s ceno iPhone-a ponavadi preseze tisto ceno, po kateri se prodajajo v Italiji v prepaid paketih...

In se glede problemov z yellowsn0w. Ce uporabljas samo domace omrezje, potem imas problemov manj, kot pa ce to uporabljas tudi v roamingu ... "Proxy" softver (v konretnem primeru yellowsno0w" se predstavlja kot neko omrezje, za katerega iPhone misli, da je odklenjeno... In zato pomoje lahko pride pri prijavi v "novo" omrezje do problemov...

To je le moje razmisljanje... Smile

Lej sem bil z njim tudi že na roamingu in probal edge, 3g, syirlymms, menjavo operaterjev in k sreči vse deluje o.k.

Kar se tiče pa odklepa vem za Avstralijo, da naročnikom, za odklep zaračunajo nekaj simboličnega, za prepaid pa ne vem.

iPhone 3G from Optus is locked to the Optus Network.
Network Locking : Apple iPhone 3G handsets are locked to the Optus network. An $80 (cca. 40 eur) fee applies if network locking is removed within the first 6 months from the activation date.

Sam, če ga lahko odklenejo oni, pomeni, da je ta zaklep lahko samo softwerski(jest, popravi me, če se motim) in to pomeni, da slej ko prej popolni odklep pride??!

Nazadnje urejal/a tahoe Pon 16. Feb 2009 10:57; skupaj popravljeno 1 krat
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani