RAM in Mac | |||
Ne nekih nemških spletnih trgovinah sem zasledil sestavljene Mac Pro-je, ki imajo vgrajene 8, 12 ali 16 GB RAM-a. Vem, da je na PC-jih tako, da XP prepoznajo le okoli 3GB RAM-a, Vista naj bi 4GB, pa še to menda le 64-bitna. Pa me zanima, koliko GB RAM-a v bistvu prepozna oziroma dejansko izrablja OSX. Rabim kar močnega MAC PRO-ja, in sicer za brezhibno delovanje Premiere, After Effects in Encore (preko Dynamic Linka) in na drugi strani za večje projekte v Cubase-u, kjer mora tekoče delovati hkrati cca. 15 VST instrumentov in cca. 30 plugin effectov. Zanima me torej, ali se mi sploh splača nafilat več kot 4 GB RAM-a (ali bo OSX dejansko uporabljal ves vstavljeni RAM) in ali - po vaših izkušnjah sploh potrebujem toliko RAM-a). Trenutno res uporabljam Pentium 4, 3.2 z 2GB RAM-a, samo CS4 Dynamic Link sploh ne laufa, rendering pri AE CS4 zmrzuje,... CS3 je sicer kar dostojno delal...). Hvala za informacije. p.s. V Comshopu se je pojavil PC z tem ta novim procesorjem (ime mi je ušlo iz glave) in imajo noter 6 GB RAM-a. A je sploh smisel, če ga Vista ne izrablja? Upam, da bodo tudi novi MAC-i prišli z novimi procesorji. |
|||
![]() |
|||
v MACPRO-ja pa lahko spraviš 32GB torej zapolniš vse reže ![]() |
|||
![]() |
|||
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |