Jabuk
RAM in Mac
Jablanator

Jablanator

Kraj: kamnik
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 15.02.2009 19:22:53
RAM in Mac
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pozdravljeni! Že nekaj časa spremljam tale forum, predvsem z namenom, da se dobro seznanim s svetom Maco-ov, in moram rečt, da ste resnično"carji". Upam, da bo tudi na moji mizi kmalu Mac mašina. Me pa nekaj zanima in vas prosim za odgovor.

Ne nekih nemških spletnih trgovinah sem zasledil sestavljene Mac Pro-je, ki imajo vgrajene 8, 12 ali 16 GB RAM-a. Vem, da je na PC-jih tako, da XP prepoznajo le okoli 3GB RAM-a, Vista naj bi 4GB, pa še to menda le 64-bitna. Pa me zanima, koliko GB RAM-a v bistvu prepozna oziroma dejansko izrablja OSX.

Rabim kar močnega MAC PRO-ja, in sicer za brezhibno delovanje Premiere, After Effects in Encore (preko Dynamic Linka) in na drugi strani za večje projekte v Cubase-u, kjer mora tekoče delovati hkrati cca. 15 VST instrumentov in cca. 30 plugin effectov. Zanima me torej, ali se mi sploh splača nafilat več kot 4 GB RAM-a (ali bo OSX dejansko uporabljal ves vstavljeni RAM) in ali - po vaših izkušnjah sploh potrebujem toliko RAM-a). Trenutno res uporabljam Pentium 4, 3.2 z 2GB RAM-a, samo CS4 Dynamic Link sploh ne laufa, rendering pri AE CS4 zmrzuje,... CS3 je sicer kar dostojno delal...).

Hvala za informacije.

p.s. V Comshopu se je pojavil PC z tem ta novim procesorjem (ime mi je ušlo iz glave) in imajo noter 6 GB RAM-a. A je sploh smisel, če ga Vista ne izrablja?
Upam, da bodo tudi novi MAC-i prišli z novimi procesorji.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Ruše
Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 15.02.2009 19:44:11
pri enostavnem delu ti ga nebo šlo več kot pa 1GB
v MACPRO-ja pa lahko spraviš 32GB
torej zapolniš vse reže

Very Happy
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 15.02.2009 19:52:48
Vista 64-bitna normalno prepozna 4gb ramov in vec. To pomeni, da je smisel tlacit tudi vec kot 4gb v racunalnik (ce seveda potrebujes). Mac Pro je pa prepozna normalno 4gb in vec.

Koliko tocno maksimalno pa podpira mac pro pa bos nasel na www.apple.com/macpro
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani