Vedno sem skeptičen, če zadevo pravilno UVOZIM, kateri format zbrati na začetku-po testiranju vseh možnih iMovie HD nastavitev se od teh najbolj izzide HDV 1080i

Za domačo uporabo, fotoaparat s 6 mil. pixlov, sicer še vedno boga kvaliteta ampak tudi na TV se je videlo presenetljivo v redu. Potem je tukaj IZVOZ kar direktno preko iDVD ali pa s QT s funkcijo FULL QUALITY, da se čim manj izgubi ampak takšni pol ure dolgi projekti so veliki tudi do 20GB, kar traja celo večnost.

Potem se mi pojavijo težave ki zgledajo nekako takole; v iMovie izgleda kot da bo zadeva enaka zajemu slike, na koncu pa se izkaže da je vse zelo motno, in kar je najhuje, da se nastavitev ne da spremeniti, ker te na začetku vpraša kako boš uvozil in vidiš šele na koncu kakšna bo kvaliteta:

iMovie

Izvožen v .dv
Ob nakupu nove kamere in malo izkušenj s spet novimi formati in verjetno drugačnim principom me zanimajo na koncu bold vprašanja.
Kamera Sony DCR-SR45

Zato sem se odločil, da nov projekt delam s FINAL CUT EXPRESS ali FINAL CUT PRO, odvisno od vašega svetovanja, najbolj pa me zanima kakšne nastavitve naj izberem:
- da bo UVOZ brez izgub
- da bo IZVOZ prav tako z najboljšo možno kvaliteto in pri tem ne prevelik
- in še zadnji trd oreh: ali naj najprej IZVOZIM recimo v željen format in šele potem ta izvožen film dodam v iDVD projekt oz. ali je bolje da uvažam direktno iz FC v iDVD?
Hvala za pomoč.
Nazadnje urejal/a headbook Sob 07. Feb 2009 17:11; skupaj popravljeno 1 krat