Mac vs, PC | |||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
PC-ja mi pa res ni treba kupit, jih mam polno doma. In to je tudi car. Nekako vsake 2 leti, ko je cas za nadgradnjo, mi ni treba zapravit 500 jurjev za kistico. Enostavno kupim tisti del, ki mi pase. A se pri macu zamenja mobo? In stane 20 jurjev? Bi rekel da ne. Edino dezijn zavidam macu. Mam pa zato lahko ze n let isto ohisje, pa se zastonj je blo. Da ne omenjam, da je tipkovnica ino miska tudi zastonj, za maca pa stane debelih 13 jurjev. Vsaka posebej. Itd. |
|||||
![]() |
|||||
Sem pred enim letom želel nadgradit PCja - zamenjat matično + procesor + ram. Na koncu sem MORAL kupit tudi novo ohišje (ali pa bi moral kupit vsaj nov napajalnik, ker stari ni bil dovolj močan) in novo AGP grafično kartico (nova plata ni FIZIČNO podpirala stare AGP kartice [drugačen konektor - nekaj s 3,3 V in manj V verzijami - se ne spomnim čisto prav, lahko pa poiščem točne podatke ]). OK, za ohišje/napajalnik sem vedel že prej, grafična pa me je popolnoma presenetila. Konec koncev sem torej zamenjal cel računalnik - seveda s tem, da sem nato moral še iskat grafično kartico. Nadaljujem? Imam tudi računalnik - ta prejšnji, ki ga je zgoraj omenjeni zamenjal - ki je eden izmed prve generacije z vgrajenim USB-jem. Problem je seveda le v tem, da sta USB konektorja nekoliko manjša - vanju ne paše prav noben USB priključek, na katerega sem do sedaj naletel. Toliko s prve roke o PC združljivosti "z vsem in vsakim hardverom" ... |
|||||
![]() |
|||||
AGP 1.0 standard, ki ti povzroca tezave, je pa pac star blizu 7 let in ti je menda jasno, da je cas da gre v zgodovino. Moje ohisje s 300w napajalcem je staro 6 let. Se vedno sluzi. Moj mac je tudi star 6 let, pa skorajda nic vec ne dela kot bi moralo. Niti nima usb portov, ki jih tvoj stari pc celo ima, ampak so neuporabni, ker so najbrz po nikdar podprti specifikaciji 1.0. In ti ne bo nic delalo, tudi ce bos uspel not vtaknit kabel. Nekomu se je pac mudilo. In jaz nisem nikdar trdil, da je ves hardver vedno zdruzljiv. Bo pa vsak cdrom, ki ga bom nasel delal tudi v 15 let stari 386, v novem macu pa samo ce bom imel sreco. Oprosti, tega s cdromi res ne morem prebolet ![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() "Poglej, ce imas prastar hardver je pac tvoj problem. Jasno je, da gre razvoj naprej in dolocene stvari ostanejo zadaj. Sicer je pa prehod ponavadi mehak, ce le ne cakas 5 let. Ce si relativno moderno opremljen, ti pa sprotni apdejti (recimo na dve leti) sploh ne delajo tezav. " btw. - ob poskusu prenove (pa čeprav je bila le-ta že v osnovi skoraj popolna zamenjava) je bil računalnik star 4 leta ... |
|||||
![]() |
|||||
ne znaš glihat. |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
« Poglej prejšnjo temo - Strojna oprema - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3 |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |