Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Mac vs, PC
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #41   Objavljeno 16.03.2004 13:57:21
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Kolikor vem gre za star Power Macintosh G3, ki nima toliko skupnega z modernimi Maci. Seveda so posebnosti in nekompatibilnosti, v večini primerov pa je hardware na las podoben ali enak tistemu v PCju. Se pa strinjam, da če ti je všeč šraufanje po računalniku raje kupi PCja, bo manj škode. Razz

Jabi

Ni navedeno

Prispevek: #42   Objavljeno 17.03.2004 08:13:47
Star ali nov, vsi imajo probleme z neoriginalnimi cdromi. Takisto so izbircni do ostalega hardvera, zacensi z ramom. Res pa je lahko precej kosov enakih tistim v pc-ju, ce seveda naletis na take, ki delajo.

PC-ja mi pa res ni treba kupit, jih mam polno doma. In to je tudi car. Nekako vsake 2 leti, ko je cas za nadgradnjo, mi ni treba zapravit 500 jurjev za kistico. Enostavno kupim tisti del, ki mi pase. A se pri macu zamenja mobo? In stane 20 jurjev? Bi rekel da ne. Edino dezijn zavidam macu. Mam pa zato lahko ze n let isto ohisje, pa se zastonj je blo. Da ne omenjam, da je tipkovnica ino miska tudi zastonj, za maca pa stane debelih 13 jurjev. Vsaka posebej. Itd.
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Prispevek: #43   Objavljeno 17.03.2004 08:43:48
Dream on frgazor!

Sem pred enim letom želel nadgradit PCja - zamenjat matično + procesor + ram. Na koncu sem MORAL kupit tudi novo ohišje (ali pa bi moral kupit vsaj nov napajalnik, ker stari ni bil dovolj močan) in novo AGP grafično kartico (nova plata ni FIZIČNO podpirala stare AGP kartice [drugačen konektor - nekaj s 3,3 V in manj V verzijami - se ne spomnim čisto prav, lahko pa poiščem točne podatke ]).

OK, za ohišje/napajalnik sem vedel že prej, grafična pa me je popolnoma presenetila. Konec koncev sem torej zamenjal cel računalnik - seveda s tem, da sem nato moral še iskat grafično kartico.

Nadaljujem? Imam tudi računalnik - ta prejšnji, ki ga je zgoraj omenjeni zamenjal - ki je eden izmed prve generacije z vgrajenim USB-jem. Problem je seveda le v tem, da sta USB konektorja nekoliko manjša - vanju ne paše prav noben USB priključek, na katerega sem do sedaj naletel.

Toliko s prve roke o PC združljivosti "z vsem in vsakim hardverom" ...
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Prispevek: #44   Objavljeno 17.03.2004 13:57:06
Poglej, ce imas prastar hardver je pac tvoj problem. Jasno je, da gre razvoj naprej in dolocene stvari ostanejo zadaj. Sicer je pa prehod ponavadi mehak, ce le ne cakas 5 let. Ce si relativno moderno opremljen, ti pa sprotni apdejti (recimo na dve leti) sploh ne delajo tezav.

AGP 1.0 standard, ki ti povzroca tezave, je pa pac star blizu 7 let in ti je menda jasno, da je cas da gre v zgodovino. Moje ohisje s 300w napajalcem je staro 6 let. Se vedno sluzi. Moj mac je tudi star 6 let, pa skorajda nic vec ne dela kot bi moralo. Niti nima usb portov, ki jih tvoj stari pc celo ima, ampak so neuporabni, ker so najbrz po nikdar podprti specifikaciji 1.0. In ti ne bo nic delalo, tudi ce bos uspel not vtaknit kabel. Nekomu se je pac mudilo.

In jaz nisem nikdar trdil, da je ves hardver vedno zdruzljiv. Bo pa vsak cdrom, ki ga bom nasel delal tudi v 15 let stari 386, v novem macu pa samo ce bom imel sreco. Oprosti, tega s cdromi res ne morem prebolet Smile
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Prispevek: #45   Objavljeno 17.03.2004 17:36:41
Naj ti odgovorim s tvojim odgovorom Smile

"Poglej, ce imas prastar hardver je pac tvoj problem. Jasno je, da gre razvoj naprej in dolocene stvari ostanejo zadaj. Sicer je pa prehod ponavadi mehak, ce le ne cakas 5 let. Ce si relativno moderno opremljen, ti pa sprotni apdejti (recimo na dve leti) sploh ne delajo tezav. "

btw. - ob poskusu prenove (pa čeprav je bila le-ta že v osnovi skoraj popolna zamenjava) je bil računalnik star 4 leta ...

Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #46   Objavljeno 05.05.2008 22:02:03
frgazor je napisal/a:
Star ali nov, vsi imajo probleme z neoriginalnimi cdromi. Takisto so izbircni do ostalega hardvera, zacensi z ramom. Res pa je lahko precej kosov enakih tistim v pc-ju, ce seveda naletis na take, ki delajo.

PC-ja mi pa res ni treba kupit, jih mam polno doma. In to je tudi car. Nekako vsake 2 leti, ko je cas za nadgradnjo, mi ni treba zapravit 500 jurjev za kistico. Enostavno kupim tisti del, ki mi pase. A se pri macu zamenja mobo? In stane 20 jurjev? Bi rekel da ne. Edino dezijn zavidam macu. Mam pa zato lahko ze n let isto ohisje, pa se zastonj je blo. Da ne omenjam, da je tipkovnica ino miska tudi zastonj, za maca pa stane debelih 13 jurjev. Vsaka posebej. Itd.

ne znaš glihat.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Ig
Ni navedeno

Prispevek: #47   Objavljeno 05.05.2008 22:33:29
Če si povprečni uporabnik je mac saj za obdobje 4ih let dovolj močen za vse(bolj ali manj). Uporabljam še imaca g3 in to šiba pa je že 7 let star kos hardwara.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani