Jabuk
[RESENO] Lokacija .bashrc
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 03.02.2009 20:08:53
[RESENO] Lokacija .bashrc
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Zivjo.
Zanima me, kje v Leopardu nastavim oz. se nahajajo datoteke .bash*, v katerih so shranjene nastavitve za shell. Rad bi si namrec nastavil nekaj aliasov, ki jih potrebujem za delo iz ukazne vrstice.

Obenem me zanima, kje so nastavitve za shell za posameznega uporabnika. V /etc/passwd tega ni.

Hvala vnaprej.
zee

Nazadnje urejal/a zee Tor 03. Feb 2009 22:31; skupaj popravljeno 1 krat
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 03.02.2009 22:31:00
Re: Lokacija .bashrc
boris42 je napisal/a:

1. datoteke shraniš v svoj home direktorij

2. System Preferences/Accounts/Ctrl+click na ime accounta, Advanced Options in imaš na voljo izbrati shell

LP,
Boris Herman

Dodatno sem moral v domaco mapo (~/) prekopirati se .bash_profile, ki dejansko prebere .bashrc.

Hvala za pomoc.
zee
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 03.02.2009 22:37:47
boris42 je napisal/a:
zee je napisal/a:
Zanima me, kje v Leopardu nastavim oz. se nahajajo datoteke .bash*, v katerih so shranjene nastavitve za shell. Rad bi si namrec nastavil nekaj aliasov, ki jih potrebujem za delo iz ukazne vrstice.
Obenem me zanima, kje so nastavitve za shell za posameznega uporabnika. V /etc/passwd tega ni.

1. datoteke shraniš v svoj home direktorij

2. System Preferences/Accounts/Ctrl+click na ime accounta, Advanced Options in imaš na voljo izbrati shell

LP,
Boris Herman

Boris, eno vprašanje, nihče drug mi ni znal odgovoriti, mogoče boš/boste vi vedeli. Home direktorij mam na drugi particiji (zaradi varnosti), in zaradi tega mi iTunes noče sinhronizirati kontaktov z iPhoneom. Imam pa hackintosha, tako da je mogoče v tem problem?

Hvala za odgovor in lp,
-J
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 04.02.2009 06:37:32
boris42 je napisal/a:
St0rMl0rD je napisal/a:
Boris, eno vprašanje, nihče drug mi ni znal odgovoriti, mogoče boš/boste vi vedeli. Home direktorij mam na drugi particiji (zaradi varnosti), in zaradi tega mi iTunes noče sinhronizirati kontaktov z iPhoneom. Imam pa hackintosha, tako da je mogoče v tem problem?

Sinhroniziranje kontaktov je neodvisno od lokacije home folderja, z gotovostjo trdim (preizkušeno), da dela tudi na network-based home folderjih tako da mora delati tudi na home folderjih z drugih diskov. Na "hackintoshe" se žal res ne spoznam.

LP,
Boris Herman

UPDATE: pravkar sem na Mac proju naredil novega userja s home folderjem na sekundarnem SAS disku in nanj sinhroniziral deviško novega iPod Toucha 2G. Vse deluje BP.

Darn. Hackintosh then. OK, super, hvala. Fajn vedet da bo delalo OK na novem iMacu Very Happy

LP
-J
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani