kako so kaj vasi
Temperature unibody 15" ? | |||||||
![]() kako so kaj vasi |
|||||||
![]() |
|||||||
http://homepage.mac.com/holtmann/eidac/software/smcfancontrol2/index.html Čudno, pri 100 stop. celzijevih bi človek pričakoval, da se računalnik sam izklopi... Vsekakor preveri, če slučajno ni prisoten kakšen hardware vzrok za pregrevanje (okvara ventilatorjev, blokirane odprtine za zračenje, uporaba računalnika na mehki podlagi...) Kaj pa SMC reset ? S katerim programom si določil temperaturo? |
|||||||
![]() |
|||||||
Naložil sem si iStylemonitor ali meni, sedaj na pamet ne vem, pač v opravilni vratici mi kaže temperaturo in obremenjenost procesorjev, nastavil pa sem še kontrolo obratov, pa mi vedno kaže 0RPM. Kaj naj storim?!? |
|||||||
![]() |
|||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Torej naj ga peljem na servis pa naj pogledajo kako in kaj?!?f |
|||||||
![]() |
|||||||
Če so zajebali bodo pač morali popravit. |
|||||||
![]() |
|||||||
iStat menus & smcfancontrol kazeta iste podatke aja, drugace gre na 100 samo cpu (delal sem CPUtest), ostale stvari so se pod 60-70.. ampak vseeno. laptop je cist vseeno kje je skos isto obnasanje. fora je da potem jih zalaufa in zbije dol do 80-90 cpu, ampak ne gre vez 4-5K RPM, z smcfancontrol gre do 6200rpm brez problema. sem mel ravno zadnjic odprtega, ventilatorji so se cist cisti ![]() racunalnik mam 1 mesec cirka... sem resetiral ze PRAM in SMC. nevem, men se zdi da je mal vroce za cpu to... |
|||||||
![]() |
|||||||
Če mene vprašaš bi ga najraje pustil da se 1x pošteno pregreje, da se kaj pokvari in da mi dajo novega. |
|||||||
![]() |
|||||||
lahko da samo kak senzor ne dela pravilno. Ali je ohišje res tako vroče? Kateri senzor ti kaže 100C? |
|||||||
![]() |
|||||||
Tu je problem ponavadi termalna pasta, za katero je znano, da je v nekaterih Macih razmazana se cez maticno plosco, ali jo je pa zelo debela plast gor, ki nato namesto kot toplotni prevodnik deluje kot toplotni izolator. Skratka, na servisu bodo vedeli vec. Je pa meni kazalo 0 obratov, ko mi je ventilator crknil na MacBooku, vendar pa se je pregrel in ugasnil po 2min ![]() |
|||||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |