Jabuk
iWork - spellčeker
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 01.02.2009 16:20:01
iWork - spellčeker
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
No, pa smo spet tm... Embarassed

V iWork 09 mi slovenski spellchecker ne dela... bodimo egzaktni - ne dela v pagesih, dela pa v keynotu...

Naštimala sem si slovar od cocoaspell... in ga dala v system preferences... no work v iwork... Rolling Eyes

Hvala vam že vnaprej, moji nepogrešljivi rešitelji Very Happy

lp, neža
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Maribor
Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 01.02.2009 16:31:38
Meni dela normalno če začnem pisati novi .pages dokumet. Če pa odprem .doc dokument pa ne deluje pravino. Zato morem .doc besedilo skopirati odpreti nov .pages dokument in ga prilepiti tako da pritisnem desni gumb na miški in izberem "Paste and Match Style".

Res je malo idiotsko ampak mi deluje. Drugače se pa tudi priporočam če ima kateri kakšno dobro rešitev.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Trebnje
Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 01.02.2009 16:46:44
Oboje sicer že odgovorjeno v temi z naslovom iWork 09 ampak vseeno naj bo.

@nezeq

iWork privzeta predloga ima nastavljen ang jezik tako da napišeš besedilo nato :cmd: + a --> Inspector --> T --> zavihek More in tam izbereš da Slo jezik za spellcheck

Če želiš da je že v štartu spellcheck v Slo potem moraš narediti novo predlogo z nastavljenim Slo spellcheck-om.

@Rauby
Tole ne leti samo nate temveč na vse ki si tega ne morejo, nočejo ali pa preprosto ne razumejo. Idiotsko je to da Mac Office slo spellchecka ni imel do sedaj in kot kaže ga nikoli ne bo imel.

Tako da je tvoja varanta čisto ok in ni druge oz. je šeena boljša vse delaš v iWork in exportaš v PDF.

lp
Jabuček

Jabuček

Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 01.02.2009 17:02:32
Mene pa zanima, npr. ko mi podrčta eno besedo ki je ne pozna, pa potem dam learn new word, pa se nič ne zgodi (beri, je še vedno rdeče podčrtano).

Bok!
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 01.02.2009 18:24:56
Ouki douki @ imamo! Very Happy

gracije mile!

zdaj deluje purrrfektno... Laughing

lp
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Maribor
Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 01.02.2009 19:19:49
imamo je napisal/a:
Tako da je tvoja varanta čisto ok in ni druge oz. je šeena boljša vse delaš v iWork in exportaš v PDF.

Se čisto strinjam s tabo. Problem je da sem Pages začel uporabljati šele z '09 verzijo. Nekako prej se ga sploh nisem potrudil stestirati in sem uporabljal Neo Office oz. Open Office še kar naprej iz mojih pre-Mac časov. Šele z novo verzijo sem se ga lotil in ugotovil da je to to, kar sem potreboval. Ampak žal sem za sabo pustil celo goro dokumentov v .odt in .doc formatu.

Za MS Office pa tako ni potrebno izgubljati besed.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani