| Rainbow je napisal/a: |
| Samo prosiš za original račun in dobiš potem VAT invoice. |
To pa tlele dobim nazaj, a ne?
Če prav razumem isto kot da bi kupoval v SLO?
| Ali ste videli kako poceni so Mac-i v Angliji? | |||||
To pa tlele dobim nazaj, a ne? Če prav razumem isto kot da bi kupoval v SLO? |
|||||
Fantje vsi bi kupovali zadeve na firme samo da davka ne bi bilo potrebno plačati, ne poznate pa osnovnih stvari glede vstopnega in izstopnega davka niti obračuna davka
pogoj 1. - Da ti v tujini izstavijo račun brez DDV moraš biti zavezanec za DDV! |
|||||
Seveda da ja, zakaj bi plačal davek če mi ni treba. Ne poznam osnovne stvari gledi vstopnega in izstopnega davka in zaradi tega sprašujem. Prvi pogoj (upam da je to edini) izpolnujem. Sam seveda v Sloveniji sem davčni zavezanec. Kaj je še potrebno vedeti? Hvala! |
|||||
Ok če si davčni zavezanec kako potem ne veš osnov vstopnega in izstopnega davka...?! In ne nič ceneje ga ne boš dobil zaradi tega kvečjemu še dražje, če se ne motim ima GB manjši DDV kot SLO.
Če si zavezanec za DDV v Slo potem si v celotni EU Sedaj smo šli že konkretno offtopic, predlagam ti da povprašaj računovodjo in naj ti on razloži kaj se ti bolj splača... in tudi ostalo glede nakupa v GB. Če ti tega ne bo znal povedati kako se robo kupuje v tujini na podjetje potem ga zamenjaj ker je nesposoben in ne sledi času. lp |
|||||
GB ima 15% DDV.
|
|||||
danke! |
|||||
DDV je treba nekje plačat. Če v UK dobiš brez davka ga moraš prijaviti v sloveniji.
Kakorkoli, če kdo hodi v UK je zdaj pravi čas za nakup maca. Na Stanstedu sem par tednov nazaj samo gledal cene. V dutyfreeju so prodajali MacBooke za 780 gbp, ipod touch za cca 140, MBA za dobrih 800... |
|||||
| « Poglej prejšnjo temo - Strojna oprema - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3, 4 |
Gostovanje: 3fs.si |
Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si |
Kontakt Domov Na vrh strani |