ima kdo že kaj prakse s tem? Kaj priporočate?
Sam sem probal "hack", ko iTunesom na vseh računalnikih določiš isti ID. To sicer deluje za sinhroniziranje kontaktov in koledarja, ne dela pa za muziko, slike, aplikacije...
| syncanje iphona z večimi mac-i | |||||||
Živjo,
ima kdo že kaj prakse s tem? Kaj priporočate? Sam sem probal "hack", ko iTunesom na vseh računalnikih določiš isti ID. To sicer deluje za sinhroniziranje kontaktov in koledarja, ne dela pa za muziko, slike, aplikacije... |
|||||||
Kakšen primer pa imaš to? Več Macev in iPhone? Zakaj potrebuješ sinhronizacijo z vsemi?
V takem primeru je ponavadi MobileMe dobra rešitev, vendar je kar draga. |
|||||||
Zakaj se ti zdi tako čudno? Rad bi imel možnost syncat slike, muziko, appse... po defaultu ti na iphonu vse to pobriše, ko na drugem računalniku poskušis dodat kaj od tega...
MobileMe se mi za ta primer ne zdi primeren. |
|||||||
MobileMe je zgolj za sonhornizacijo poste, imenika, koledarja... ne pa za glasbo, filme, slike, aplikacije,...
Zal tudi jaz nisem nasel nacina za to... pa bi kdaj prislo prav... |
|||||||
Ena rešitev je, da se obkljuka "Manually manage music and videos" in namesto sinhronizacije Glasbe, Podcastov, ipd. kar vlečeš iz library na iPhone v levem sidebaru.
|
|||||||
Pa si to probal? Ker to se mi zdi, da gre samo z iPodi... z iPhonom pa sem enkrat probal in ni slo... Cim ga prikljucis na drug itunes, zajamra, da se bo vse zbrisalo... |
|||||||
S tistim ID hackom dela tale manualy manage music, jaz sem dodajal muziko tako z desktop win mašine kot macbooka in mi ni nč zbrisalo
|
|||||||
Če prav razumem nastane problem ko hočeš priklopiti iPhone na drug računalnik? Punca je v tujini in je priklopila iPhone (nov) na cimrin računalnik... pomeni to, da ko ga bo priklopila na svojega bo imela probleme?? Zbriše že naložene aplikacije??
Hvala! |
|||||||
Na iPhone sem imel to že vključeno in je delovalo na enem iTunes, na drugem nisem preverjal. Lahko pa dejansko preverim danes zvečer. Glede na to, da mi deluje to na iPodu sem predvideval, da bi to delovalo tudi na iPhone. Javim zvečer. |
|||||||
hmm, za muziko "drag&drop" res deluje, žal pa ne deluje za slike in aplikacije... |
|||||||
No velja to samo za mace ali pa za vse sisteme? (poglej moj post zgoraj)
Hvala! |
|||||||
Danes sem si v bootcamp namestil win 7 beta
|
|||||||
Je možno da sinhroniziram samo glasbo, aplikacije pa ne?
Vendar, da mi na iPhonu ne briše kake aplikacije, ki je od kake drugega apple računa gor. |
|||||||
v keri mapi (osx) so pa shranjene applikacije?
sprašujem zato, da bi si jih backupal, ker prej ko slej vsak zamenja računalnik in je treba iphone/ipod/ipad na novo syncat in seveda nihče ne mara, ko mu vse aplikacije pobriše |
|||||||
uporabnik/music/iTunes/Mobile Applications
|
|||||||
Tukaj ste obravnavali temo o sinhroniziranju med napravami, pa bi še sam vprašal kako lahko sinhroniziram z iTunes KONTATKE in KOLEDAR na iPhone IN iPad? Tam, ko označiš v iTues na jezičku Info, lahko kontaktne sinhroniziraš z Outlookom (mi ni v redu, ker konktakte dodajam direktno v iPhone), z Google contacts, Yahoo contats etc., ne pa tudi recimo z iPadom), pri sinhroniziranju koledarja pa SAMO Outlook pri meni... Kako lahko torej koledar, ki sem ga dodajal v iPhone, sinhroniziram tudi z iPadom, da bi tudi tam imel gor te vnose, ki jih imam v iPhone? Outlook bi seveda zaobšel, ker na računalniku teh podatkov ne potrebujem.
Je za to MobileMe ali kaj drugega? Kako torej narediti to? |
|||||||
priporočam, da imaš kontakte in koledar syncane prek iClouda.
|
|||||||
OK, to je tudi zame OK, ampak vprašam: ali lahko Koledar in kontakte sinhroniziram preko iCoulda, OSTALO pa še vedno preko iTunes? Ali ni tako, da ne moreš oboje hkrati: ali iTunes ali pa iCloud? Ali to velja samo za backupe? Ker backupe še vedno raje naredim kar preko iTunes, ne vem, še najbolj zaupam, da je to shranjeno na mojem računalniku... |
|||||||
lahko imaš samo nekatere stvari preko iClouda. Sam imam backupe še zmeraj prek iTunesev..
|
|||||||
Evo, sem uredil. Kar preko internetne strani iCloud bom sinhroniziral Koledar, Kontakte in iWork datoteke, predvsem iz programa Keynote, ki ga bom veliko uporabljal na iPadu. Podatke bom vnašal kar preko PC-ja, ker je tako bolj enostavno kot tipkati po iOS-ejevi tipkovnici, potem pa samo "push"-ne na obe napravi, in to je to
|
|||||||
Gostovanje: 3fs.si |
Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si |
Kontakt Domov Na vrh strani |