Program za resizanje slik | |||
kot še precej novopečeni uporabnik Maca bi potreboval kakšen program za resizanje (tudi večje število) slik. V Windowsih sem bil čisto zadovoljen s kakšnim MS Office Picture Managerjem ali ACDSee, tako da bi imel najraje kakšen ekvivalenten program kot le-tej. Na Macu sem do sedaj poskusil z naslednjimi: iPhoto - meni osebno nepriročen, ne znajdem se s tistim exportiranjem in nevem kakšnim ustvarjanjem novih map itd. Rad bi, da odprem program in lepo resizam sliko, kjer koli na disku že je, nočem se ubadati še z ustvarjanjem novih map in nevem kaj. Picasa 3.x - v začetku se mi je zelo dopadel, saj je podoben ACDSee-ju. Razočaran pa sem bil, ko sem primerjal resizane slike z originali in so bili slednji bolj naravni kot pa pomanjšane slike, ki so bile ponavadi svetlejše in ne s tako živimi barvami kot original. Skratka, ne hvala. Needs work, Google. Graphic Converter - ne znajdem se, kako pravzaprav resizati slike/več slik. Kaj bi mi tako priporočili? Hvala vnaprej. |
|||
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
Za resize samo posamezne slike pa je čisto vredu tudi Preview ![]() Tema o tem programu na forumu že teče. lp |
|||
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |