OS X stavka!
|
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #21 Objavljeno 21.01.2009 11:06:09 |
|
Blackrider je napisal/a: | MitjaP ma prav. uTorrent je dost boljš od Transmissiona. |
Kaj je tisto, kar te je prepričalo, da je uTorrent boljši?
Jst namreč zelo pogrešam growl podporo, barvno označevanje datotek, prikaz prenosa v docku... Tako da ne vem ali naj še naprej vztrajam na uTorrentu.
|
 |
Jabukspešl
Kraj: delta quadrant of the galaxy |
|
 |
|
Prispevek: #22 Objavljeno 21.01.2009 11:55:45 |
|
bolj pregleden je ,ko ogromno stvari sheraš.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #23 Objavljeno 25.01.2009 06:24:36 |
|
Tudi sam sem si po skoraj enem letu zinštaleru uTorrent in moram rečt, da sem z njim mnogo bolj zadovoljen kot pa s Transmission. Dela brez težav in scuza vse kar čem. Transmission mi je včasih sesul internet povezavo in sem moral reštartat maca in ruter. Pa še enih stvari (čist brezveznih) mi ni hotu dol povlečt - je napisal neki error (sm že v eni drugi temi težil s tem) in evo-ti-ga-na... Z uTorrent teh težav nimam.
aja, a uTorrent nima speed limita?
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #24 Objavljeno 25.01.2009 08:50:33 |
|
Kakšen speed limit?? Imaš osebni share ratio. Spodaj spremljaš ali si zelen ali rumen, smo meni še ni vplivalo na hitrost.
Sicer je pa µTorrent toliko boljši, ker ima small memory footprint, zna bolje z datotekami, ne pa kot Azureus recimo, ki skoraj cel disk raztrešči. Pa tudi leightweight je tale µTorrent
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #25 Objavljeno 25.01.2009 09:03:22 |
|
Če misliš omejitev upload/download hitrosti seveda ima... poglej v preferences ali pa klikni na hitrost v spodnji vrstici. Edina stvar, ki me moti pri uTorrentu je ta, da te ne vpraša za vsak torrent kam in katere datoteke prenese in pol gre vse v default folder 
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #26 Objavljeno 25.01.2009 09:53:14 |
|
Ena zanimivost v zvezi s Transmission-om: eden od trackerjev, ki jih uporabljam, mi je javil, da imam staro verzijo programa Transmisison, pa sem ga lepo nadgradil. Hecna reč je pa, da če imam program v mapi Downloads, dela kot mora. Če pa ga prestavim v mapo Applications, pa se mi ob kliku nanj odpre Opera. Ne, Opere nimam nameščene, ker sem povsem zadovoljen s Safarijem (običajno surfanje) in Firefoxom (spletna banka).
|
 |
Stevie Wozniak
Kraj: Šempas (čez teden Ljubljana) |
|
 |
|
Prispevek: #27 Objavljeno 25.01.2009 10:02:10 |
|
mate je napisal/a: | Kaj je tisto, kar te je prepričalo, da je uTorrent boljši?
Jst namreč zelo pogrešam growl podporo, barvno označevanje datotek, prikaz prenosa v docku... Tako da ne vem ali naj še naprej vztrajam na uTorrentu. |
Da mi ne zabaše routerja tako, da ga morem restartat, tudi če na 4Mbit liniji lowdava oba z bratom nekaj torrentov, da mi ne upočasni delovanja računalnika (sam tle je bil mislim konflikt met driverji za Logitech miško in nečem, kar se je pojavilo vsakič, ko sem lowdal s transmissionem -> pa ne vem zakaj, sumim na crappy driver od logitecha), da mi disk ne tolko melje, porabi malo procesorja, kot je rekel MitjaP, ter da je že kot beta stabilnejši od Transmissiona, vsak v mojih izkušnjah. Za tisto kar ga rabim, torej lowdanje, je idealen.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #28 Objavljeno 25.01.2009 10:41:00 |
|
Eno vprašanje glede uTorrenta.
Nastavljeno imam tako, da ko snamem torrent datoteko se ta sama zažene v uTorrentu in prične s snemanjem. Ko začne snemat se torrent zbriše, nastane nova datoteka (kamor snema) in še en prazen file, ki ima isto ime. Kaj je point te prazne datoteke? Se da te datoteke kako odstranit, da ni treba pri vsakem torentu ročno brisati? LP
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #29 Objavljeno 25.01.2009 11:37:30 |
|
transmission, utorrent .. to so freeware programi ne pa nelegalni. Če bi imel apple svojo alternativo pol res nebi bilo potrebno, samo je nima.
|
 |
Stevie Wozniak
Kraj: Celje |
|
 |
|
Prispevek: #30 Objavljeno 25.01.2009 12:18:31 |
|
Boris Apple Tv če ni hekan je skoraj neuporaben... pa ne mi reč da samo orginale gledaš pa tud ne da se mi met vse na dvd-jih in imeti prižgan računalnik še manj pa konvertirat v užiten format ki ga prebavi ATV...
|
 |
Stevie Wozniak
|
 |
|
Prispevek: #31 Objavljeno 25.01.2009 13:24:33 |
|
boris42 je napisal/a: |
Zakaj še vedno snemate nelegalne programe z Interneta? Raje kupujte programe! Kako zelo neprijeten občutek je, ko je 75% tem na jabuk.si bodisi o nelegalnem programju in loadanju le-teh ter hackanju/crackanju iPhone, AppleTV.
LP,
Boris Herman |
Programe kupujem samo tiste ki jih dejansko rabim. Če neko orodje rabim samo enkrat na leto, ali pa še to ne, se mi ne zdi vredno dat 50+ evrov. Sploh pa se mi zdi, da na je tem forumu precej več uporabnikov, ki programe kupijo in ne samo snemajo preko torrentov ipd.
Glede filmov: če je film dober, si ga sposodim, če je po tem kul oz. sem ga že v kinu videl in dejansko seka, ga kupim na DVD, vse ostalo zlowdam, ker pač ni vredno svojega denarja (razen kakšne izjeme, ki si jo pred tem ogledam ta, free in pol kupim).
Nanizanke: če je neka nanizanka v USA zastonj na Hulu oz. na televiziji, pri nas pa morem čakat 1 leto na novo sezono, mi je prow žal, snel si jo bom preko torenta.
Glasba: zelo dobri albumi -> kupim vinilko, kar je dobro danes večinoma kupim prek iTunes (death to DRM  ), če se o čem želim prepričat oz. samo eksperimentiram, se sprehodim do pirate bay.
Skratka: če je dobro in rabiš kupi, če nisi sure raje prej poskusi in daj denar nekomu, ki si je dejansko to zaslužil. Ne vidim nič narobe v takem početju.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #32 Objavljeno 25.01.2009 15:17:30 |
|
Jest kupujem cenejše programe, plačujem listeners supported radio, čeprav ni naročnine, podarim kak denar, recimo wikipediji za novo leto ... Skratka, podpiram pošteno izmenjavo.
Odpor pa imam do plačevanja softvera, kjer je cena za Evropo višja od USA. Pa gre zamo za download brez škatle. Tu se počutim nategnjenega, nimam pravice uporabit ameriške licence tu, ... Takega softvera potem ne kupim, saj sem kot stranka v poslu neenakopraven, nimam pravice na pogajanja.
Če ima lahko večina manjših in tudi bolj zahtevnih programov na netu isto ceno za ves svet, potem je segmentacija po regijah diskriminatorna. In kraja v tem primeru je moj upor proti diksriminaciji. Te firme (Adobe, MS, ...) bi od mene dobile denar, če me le ne bi hotele slačiti do golega.
Za takšne razlike v ceni ni prav nobene ekonomske podlage, edino pohlep. Lahko me imenujete lopov, a sem vsaj lopov, ki krade bogatim in plačuje revnim 
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #33 Objavljeno 25.01.2009 16:27:31 |
|
Analogija - Če vrtalko rabiš samo enkrat letno, je torej sprejemljivo, da greš v BauHaus in jo suneš s police in ne plačaš na izhodu. To, da ni policije, ki bi te z vrtečimi modrimi lučmi divje lovila po parkirišču pripisuješ dejstvu, da prodajalce v BauHausu, proizvajalce vrtalke ter naše države tvoj mini "prekršek" sploh ne moti.
LP,
Boris Herman |
ubistvu te razumem, ampak primer si dal pa zelo slab. Ker profesionalno vrtalko si lahko v teh večjih centrih povsod sposodiš za par dni. In cena le te je OBČUTNO manjša od nakupa lastniške vrtalke. oz kakega drugega orodja.
lp, zazo
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Celje |
|
 |
|
Prispevek: #34 Objavljeno 25.01.2009 16:56:22 |
|
Se strinjam, programsko opremo je treba kupovati. Vendar pa so težave v cenah te opreme, ter v tem, da ljudje ne poznajo alternativ.
Skoraj vsak sosed/prijatelj/sošolec/sorodnik ... ima na računalniku nameščen vsaj Photoshop, če že ne celotne Adobe zbirke.
Pa tudi če ga uporabijo 1x letno za izrez kakšne slike ali kaj podobnega.
Veliko programske opreme pa je tudi precenjene. Vsaj po mojem mnenju.
Potem so tukaj še profesionalni programi, ki so dragi in tvoji bodoči delodajalci pričakujejo, da znaš z njimi delati.
Kot primer je recimo Photoshop, AutoCAD, Mathematica, ...
V takem primeru vsekakor potrebuješ ta program, da boš znal z njim delati.
Glede iPod/iPhone jailbreaka pa ne vidim kakšnih večjih težav, saj s tem nobenemu ne škodiš.
Če si želiš iPhone prilagoditi oz. hočeš aplikacije, ki so na voljo preko Installerja in Cyndie potem je logično, da si ga boš nasnel.
Pred 2.2 sem si iPhone jailbrakeal samo zaradi prikaza telefonski številk, vendar so to zdaj popravili in mi ga ni potrebno jailbrakniti.
Glede glasbe, serij in filmov je pa tako:
- Glasbo kar mi je zelo dobro kupim, ostalo pa ponavadi dolpotegnem iz neta.
- Pri serijah večinoma dolpotegnem in neta oz. gledam na Hulu in podobnih siteih, saj se mi enostavno ne ljubi čakati 1 leto, da pride k nam, veliko stvari pa pri nas sploh ne predvajajo (poleg tega je kvaliteta slike kabelske TV slabša od DivXov.)
Seveda občasno tudi kaj kupim (zaenkrat imam največ od serije Numb3rs).
- Filmov pa večinoma ne gleda, če jih pa že, večinoma pogledam v kinu.
Torej zaenkrat nimam nobenega programa spiratiziranega, vendar pa imam takšno glasbo, serije, filme.
|
 |
Stevie Wozniak
|
 |
|
Prispevek: #35 Objavljeno 25.01.2009 19:51:32 |
|
Analogija - Če vrtalko rabiš samo enkrat letno, je torej sprejemljivo, da greš v BauHaus in jo suneš s police in ne plačaš na izhodu. To, da ni policije, ki bi te z vrtečimi modrimi lučmi divje lovila po parkirišču pripisuješ dejstvu, da prodajalce v BauHausu, proizvajalce vrtalke ter naše države tvoj mini "prekršek" sploh ne moti.
|
btw, "vrtalko" rabim večkrat letno > zvok mp3 oz. CD ni niti blizu vinilke.
Kar se pa "prekrškov" tiče.... A misliš, da imajo Adobe, M$ in podobni probleme s tem, da toliko ljudi piratizira njihov software? Kljub piratom, majo še vedno bajne dobičke, ko prodajajo software velikim korporacijam in podjetjem. Domač uporabnik zanje niti ni pomemben, že samo zaradi dejstva, da jih toliko ima piratski software nameščen. Od njih imajo dobiček samo v tem, da jih navajajo na njihov "standard", kar potem izkoriščajo v poslovnih krogih (podobno to zadnje čase uspeva Applu, čeprav na drugačen način z potiskanjem Mac mašin v firme, zaradi pritiska domačega uporabnika).
Zato toliko raje dam denar za kak Pixelmator, iFinance... manjša podjetja, ki ustvarjajo kul izdelke in ki denar res potrebujejo. Oz., če ostanemo pri velikih: raje 79€ Applu za iWork, kot pa 150€ M$ za "študent" edition Office for Mac. Da o Office ali Vista Ultimate varianti za 500+€ niti ne izgubljam besed. In Pro izdelki od Adobe so tudi podobna zgodba... 200€ za študentsko verzijo Photoshopa še nekako, potem pa se ustavi...
Upam, da ne boš dobil vtisa, da promoviram piratstvo. Nasprotno. Moji prijatelji se že nekaj časa čudijo, za kaj dam keš za nekaj, kar se najde zastonj, čeprav to uporabljam z veseljem. In take stvari tudi kupim. Problem je v cenovni politiki nekaterih firm, ki so na žalost za povprečnega Slovenca nedosegljivi, ali kot je rekel prejle Baltazar, diskriminatorni do non-US državljanov. In tukaj se vsa zgodba začne...
|
 |