Jabuk
Apple Event 9.9.2026
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Kamnik
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 31.08.2026 15:30:15
Apple Event 9.9.2026
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pred nami je eden najbolj zanimivih jesenskih dogodkov v zadnjih letih. 9. septembra 2026 bo potekal tradicionalni Apple Event, ki pa bo tokrat poseben – po uradnem odstopu Tima Cooka z mesta generalnega direktorja (in njegovem prehodu v vlogo izvršnega predsednika) bo vajeti in vodenje osrednje predstavitve prvič prevzel novi CEO John Ternus.

Nova doba podjetja se začne z velikimi špekulacijami. Zanima me vaše mnenje glede novosti, ki jih pričakujemo.

1. Prvi preklopni iPhone (iPhone Fold / Ultra)?
Glavna tema vseh spletnih debat ostaja vprašanje: Ali bomo na odru naposled le dočakali prvi Applov preklopni telefon?

Govorice o preklopnem modelu so na vrhuncu, a z njimi prihaja tudi astronomska cena. Po zadnjih informacijah naj bi se gibala med 2.200 € in 2.500 €.

1. Ali menite, da mora Apple sploh vstopiti na trg preklopnih telefonov? In če se cena res ustavi pri 2.500 € – ali lahko kakršnakoli tehnologija ali prestiž upravičita takšen znesek, ali gre za popolno pretiravanje?

2. Za tiste, ki prisegate na klasično obliko, bo zvezda večera iPhone 18 (skupaj s Pro in Pro Max različicama). Pričakujemo:
Novo generacijo čipov (A20 / A20 Pro) z še večjim poudarkom na lokalnem procesiranju umetne inteligence (Apple Intelligence).
Nadaljnje izboljšave kamer (špekulira se o spremenljivi zaslonki na Pro modelih).
Še tanjše robove okoli zaslona in osvežen design.

Se vam zdi, da so medgeneracijski skoki pri klasičnih iPhonih postali preveč predvidljivi, ali bo nova ekipa na vrhu postregla s kakšnim presenečenjem?

3. Poleg telefonov bomo skoraj zagotovo videli nove modele pametnih ur Apple Watch Series 12 in osvežitev za Apple Watch Ultra. Pričakujejo se predvsem nove zdravstvene funkcije (naprednejše spremljanje krvnega tlaka) ter boljša avtonomija baterije.

Debata: Boste letos nadgrajevali?
Zanima me vaš trenutni stan:
1. Kaj pričakujete od Johna Ternusa kot novega CEO-ja? Pričakujete kakšne spremembe v smeri podjetja?
2. Katero napravo trenutno uporabljate (telefon/uro) in ali letos načrtujete nadgradnjo?
3. Bi vas cena 2.200+ € odvrnila od nakupa preklopnega modela, ne glede na to, kako napreden bo?

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 31.08.2026 15:52:45
Re: Apple Event 9.9.2026
Kar se mene tiče so foldable telefoni traparija, da je ni večje, tako da bi raje videl, če ne bo nikoli iPhona v taki obliki.

Jaz čakam, če bo apple watch ultra imela dolgo avtonomijo baterije (vsaj 5-7dni), če bo jo naročim takoj kot zamenjavo za trenutnega garmin epix 2 pro sapphire.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 31.08.2026 16:01:57
Jaz bi z veseljem tudi imel apple uro,ampak oblika zame pac mora biti okrogla ura,zato ostajam na garminu pa to da jo filam na 14 dni je zame big bonus.

Te razni foldi pa to upam da nikoli ne pridejo pri applu, ze rajse vidim kaksen bolsi bomboncek na samem PRO telefonu.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 31.08.2026 16:27:22
Ne pričakujem nič kaj pretreslivega.
preklopni telfon...zame neuporabno...se bodo pa našli, ki jim bo všeč kljub 2500 Eur...
Ura mi je neuporabna, če nima avtonomije 1 teden+.
Še vedno na klasiki Omega. Apple ne seže niti do kolen glede ure.

To je moje mnenje...
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 31.08.2026 19:07:09
Baje navadnih modelov ne bo (bodo navadne izdajali spomladi in pro/ultra jeseni). Mene sicer nic od napovedanega več ne gane. Dokler ne bo novega minija (kar bo na svetega nikoli) ostajam na 13 mini. Če že, bom šel enkrat na osnoven model. Ne maram ceglov (težkih in štorastih z ogromno kamera bulo).
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: LJ
Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 31.08.2026 20:06:44
Tudi jaz tko kot mikrohard.

Bo pa ravno obratno, plus AI na vse možne načine, ki seveda (hvala bogu) pri nas ne bo delovala.

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 31.08.2026 21:49:52
Glede na trend zadnjih nekaj let ne bo nič pretresljivega. Če bo kaj novega bo to naslednje leto, ko bo obletnica.

Foldable je stvar okusa in tudi denarnice. Če je vrednost dati 2500+ za mobilno napravo naj vsak presodi sam.

Apple Watch ... nič posebnega. Tudi avtonomija baterije ji ni v ponos.
Imam sicer Ultra 2 ampak ko se bo iztekel njen čas bo prišla na vrsto klasična ura, ki je večna klasika, brezčasna in še ne izgublja vrednosti.

Zanima me kaj jim bo uspelo narediti glede kamere. Omenja se namreč, da bi naj 18 Pro dobil ročno nastavljanje funkcije kamere.
Ampak kaj dosti izboljšav napram 17 pro in tudi 16 pro ni za pričakovati.
Barvna paleta se mi zdi, da bo slabša kot pri 17 pro.

Trenutno imam 15 pro in se še vedno odločam ali bi šel v nadgradnjo. Če bo 18 pro razočaranje in bo kje zanimiva cena za 17 pro bi bila tudi to opcija.

Glede Ternusa tudi ni za pričakovati ne vem kaki napredek. RAM in SSD sta trenutno draga zato bi vsak večji napredek pomenil drage naprave.
V ozadju je pa še tako ali tako Tim Cook.

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 01.09.2026 02:59:05
Preklopni telefon je meni zanimiv samo, če je zaradi tega precej manjši. Ker plohi, kot so zadnja leta niso za nikamor. Seveda pa nikoli ne bom dal 2.500 za telefon. še 500 eur za telefon je meni metanja denarja skozi okno. Zadnji uporaben žepni iphone je zame 13 mini. Vse kar je večje je zelo nepraktično. Zgolj moje mnenje.

Ure ne nosim, sploh pa ne pametnih.

Tako, da meni je čisto vseeno kaj bodo predstavili na Apple eventu Wink
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Ljubljana
Moški

Prispevek: #9   Objavljeno 01.09.2026 05:46:34
Letos naj bi billi predstavljeni samo Pro in Foldable (Ultra). Jaz bom letos vsekakor nadgradil, ker je že skrajni čas iti iz XS Max Smile Že lani sem holel, pa so me razočarali z barvami, letos pa bo Dark Gray in to je zame green light za iPhone 18 Pro Max 512 GB, bo pa verjetno drag. Foldable me pa ne zanima nti pod razno. Tudi Watch ne, ker sem ravno lani kupil series 10 in bo še zdržala nekaj let brez menjav. Pogrešal bom Cooka in njegov znameniti "Good morning", videli pa bomo, kako se bo v tem pogledu v njegove čevlje uspel obuti Ternus. Jaz SE veselim iPhona 18 Pro Max, ker bo konkretna nadgradnja proti mojemu, tako, da letošnja predstavitev bo zame nakupna, ne samo za gledat Smile

iPhone XS Max 256GB Space Grey + Airpods Pro 3
iMac 27 5K i7 4.2GHz Kaby Lake, 6TB Fusion Drive, 64GB RAM DDR4, 8GB Radeon Pro 580, mid 2017
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani