Funkcija "PHONE" zablokirala
|
Jabuček
Kraj: Kranj |
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 23.01.2009 15:28:22 Funkcija "PHONE" zablokirala |
|
pozdravljeni!
imam iphone 3g, 2.2 firmware in je jalebreakan.
vse mi je delalo ok 14 dni po jalebreakanju, sedaj pa problem.
Sicer, ko hočem odprei funkcijo phone, jo sicer odpre ampak le za 3 sekunde. v samem oknu pa je je opaziti pomankljivosti kot so: ne prikaže besedila pod osnovnimi funkcijami(call, favourites,...)skratka ne dela mi!!
a se kermu kj sanja? vse ostalo dela ok
to se je pa začelo pojavljati 2 dni od zadnje naložene applikacije, ki je macman.in mislim da nima nič s tem opraviti?
in ja sem začetnik:)
hvala za odgovore že vnaprej
|
 |
Jabuček
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 23.01.2009 16:09:36 Re: Funkcija "PHONE" zablokirala |
|
JawKnee je napisal/a: | pozdravljeni!
Sicer, ko hočem odprei funkcijo phone, jo sicer odpre ampak le za 3 sekunde. v samem oknu pa je je opaziti pomankljivosti kot so: ne prikaže besedila pod osnovnimi funkcijami(call, favourites,...)skratka ne dela mi!!
to se je pa začelo pojavljati 2 dni od zadnje naložene applikacije, ki je macman.in mislim da nima nič s tem opraviti?
hvala za odgovore že vnaprej |
sem že uredil zadevo
|
 |
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 23.01.2009 17:18:51 Re: Funkcija "PHONE" zablokirala |
|
JawKnee je napisal/a: |
sem že uredil zadevo |
Ce ze isces pomoc tukaj, lahko po resenem primeru tudi vsaj na brzino opises resitev... ce bo kdaj slucajno se kdo imel podobno tezavo... Forum je zato, da si medsebojno pomagamo, ne pa samo priti po resitev in čao... 
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jabuček
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 23.01.2009 17:54:31 |
|
torej po paničnem napadu sem zbral živce, in po forumu poiskal post ki mi je bil sila podoben mojemu, sicer ko je nekomu zablokirou calendar.
naredil sem kot on, vendar sm dal v restoru back up, in ne start new iphone.
tako sem rešil zadevo.
lp
|
 |
Jablanator
Kraj: Prekmurje Republiq |
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 24.01.2009 07:56:15 |
|
meni občasno isto blokira kaka aplikacija... dosedaj tudi PHONE 2x ( za kar verjamem da je lahko kriva tudi aplikacija iLOG, ki je kljub temu odlična!), to se odraža z nezmožnostjo tipkanja številk, ali celo da ne prikaže ničesar na screenu...
pa potem držim tipko home, da se app zapre, pa naslednjič v redu dela...
čudna so pota ajfounova
p/s: to se je zgodilo že tudi po restoru, ki sem ga delal pred kratkim, ko sem tudi ajfoun nastavil "kot nov"
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 24.01.2009 10:38:16 |
|
KAALman je napisal/a: | meni občasno isto blokira kaka aplikacija... dosedaj tudi PHONE 2x ( za kar verjamem da je lahko kriva tudi aplikacija iLOG, ki je kljub temu odlična!), to se odraža z nezmožnostjo tipkanja številk, ali celo da ne prikaže ničesar na screenu...
čudna so pota ajfounova
p/s: to se je zgodilo že tudi po restoru, ki sem ga delal pred kratkim, ko sem tudi ajfoun nastavil "kot nov" |
iLog (oz. MobileLog) verjetno ni krivec... ker imam tudi jaz kupljeno to aplikacijo in se nisem zasledil takih problemov, kot jih ti opisujes...
Imas zadnjo verzijo (MobileLog 2.2), ki se po novem imenuje MobileLog?
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jablanator
Kraj: Prekmurje Republiq |
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 24.01.2009 15:45:44 |
|
Jest je napisal/a: |
Imas zadnjo verzijo (MobileLog 2.2), ki se po novem imenuje MobileLog? |
yp
|
 |
Jabuček
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 25.01.2009 14:31:31 |
|
KAALman je napisal/a: | meni občasno isto blokira kaka aplikacija... dosedaj tudi PHONE 2x ( za kar verjamem da je lahko kriva tudi aplikacija iLOG, ki je kljub temu odlična!), to se odraža z nezmožnostjo tipkanja številk, ali celo da ne prikaže ničesar na screenu...
čudna so pota ajfounova
p/s: to se je zgodilo že tudi po restoru, ki sem ga delal pred kratkim, ko sem tudi ajfoun nastavil "kot nov" |
zdi se mi žalostno da prihaja do takih "blokad" na naših iphoneih!
sprašujem se, ali je to posledica jailbreakanja telefona, ali se to dogaja tudi tistim ne-jailbreakanim?
če ne, se odpovem cydii in instalerju, ter dam tistih 50 evrou za aplikacije na appstoreu, ki jih bom res rabil.
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 25.01.2009 15:01:08 |
|
Osebno sem mnenja, da prihaja do taksnih blokad, ker ljudje gor natlacijo "svega i svasta" ...
Saj jaz tudi probam precej zadev... samo znam sam postimat, ce se kaj zalomi  ... Tisti, ki ne znajo, pa potem pisejo po forumih, da je iPhone "en velik jajc", da "skoz trokira" ... in podobno  ...
Seveda je veliko vec moznosti, da bo kaksen program, ki je namescen na jailbreakan iPhone preko Cydie ali Installerja, povzrocil tezave... vendar po drugi strani... je tudi cel kup programov na voljo preko Cydie, ki nikoli ne bodo prisli na AppStore ... (CyCorder, Swirly MMS, razni popravki formatov stevilk, programi za teme in prilagoditev in individualizacijo iPhone-a ...)
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jabuček
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 25.01.2009 15:23:55 |
|
hvala jest.
a pa obstaja kdo na tem forumu, ki nima jalebreakan telefon in da mu je kdaj kej zablokiral?
p.s. sam sem drugače zadovoln uporabnik iphonea in me take podobne blokade ne bodo spravile v slabo voljo ali še huje,da bi telefon prodal.
telefon ponuja neskončno možnosti in sem se zato zaljubil vanj.
če pa mi kdaj kej resno zablokira pa imam frenda, ki se je nekoč 8 ur zaje*aval ko se mu je to zgodilo in je, newem kako, zadevo rešil
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Celje |
|
 |
|
Prispevek: #11 Objavljeno 25.01.2009 21:06:00 |
|
Si imel kako drugo aplikacijo za SMS ?
|
 |
Jabuček
|
 |
|
Prispevek: #12 Objavljeno 25.01.2009 21:12:29 |
|
ne, samo kar je original na telefonu
imel sem kakšnih sedem drugih appsov iz cidie in installerja
misslim da: flashlite, pdanet, rename, macman, wb, wbapp, swirlymms,
pa še reaction
plus system ter theme\wallpaper applikacije ki se jih ne spounem
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #13 Objavljeno 28.01.2009 14:46:54 |
|
Meni isto včasih funkcija phone zablokira in morem restartat iphone.
To mi je začelo nagajati potem ko sem naložil ilog 2.1.
|
 |
Jabi
|
|
 |
|
Prispevek: #14 Objavljeno 01.02.2009 11:05:12 Re: Funkcija "PHONE" zablokirala |
|
Jest je napisal/a: | JawKnee je napisal/a: |
sem že uredil zadevo |
Ce ze isces pomoc tukaj, lahko po resenem primeru tudi vsaj na brzino opises resitev... ce bo kdaj slucajno se kdo imel podobno tezavo... Forum je zato, da si medsebojno pomagamo, ne pa samo priti po resitev in čao...  |
lp........točno tak.......
bi prosil če kdo točno ponovi postopek odprave omenjene napake......meni se tudi sicer to pojavilo včeraj.....isto ne vidim niti imena ikonic v phone meniju, ko ga pritisnem se mi pojavi za ene 3-5 sec ne moreš nič in pol se izklopi.....je zelo zelo moteča zadeva ker enostavno ne morem klicat nikogar preko tipkovnice in ostalega kar je v phone ikonici.......lahko grem le v kontakt ikono in tam ampak je jeba ker ne vidim niti ikone kot so call ended ali št. oz ime koga kličem.....
torej kaj mi je za narediti......
da pa najprej naj omenim da sem včeraj prvič začel nekaj šariti po tej cydiy in si naložil neki ispozy ali kaj je kjer je opisano bilo da se glih pisava spremeni v phone meniju ampak ne vem če je to to ker se to potem šel nazaj v cydio in tan pod manage v packeges odstranil to....tak da res ne vem kaj mi je več za narediti...
aja še sem tudi po settings in tam sem dal set to default....in je vse isto....
bi prosil za pomoč, sem pač novinec pri iphone in predvsem mac zadevah....
hvala že v naprej.....
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #15 Objavljeno 01.02.2009 11:42:43 |
|
Cisti restore bo 100% odpravil te tezave, kot ponavadi - to velja pri 99% softwareskih napakah. Naslednjic se pa malo manj igrajte s paketki iz Cydie!
|
 |
Jabi
|
|
 |
|
Prispevek: #16 Objavljeno 01.02.2009 11:48:20 |
|
alenbec je napisal/a: | Cisti restore bo 100% odpravil te tezave, kot ponavadi - to velja pri 99% softwareskih napakah. Naslednjic se pa malo manj igrajte s paketki iz Cydie! |
ja samo kaj je citi restore....res sem noob pri tem iphone...prosim bolj natanlno...ker čisti restore funkcijo gumbek najdem le v itunes, tam na prvi strani pod update gumbekom...
torej tam če kliknem na restore me vpraša tude da updeta fw na 2.1.1 zdaj nisem dal next...
aja kaj se naredi z restore..predpostavljam da izgubim prav vse od te cydie , jailbraka lai kaj je do instalerja da ne omenajm da imam gori kup nekih igric in programčkov....aja tudi ta shirlymms in cyrecirder ali kaj je..aja pa imam neke slovenske popravek in vnose itd itd....
torej kaj mi je narediti bolj natančno
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #17 Objavljeno 01.02.2009 12:01:44 |
|
Ce imas italijanskega iPhona potem samo pritisni na tisti restore in po koncanem postopku jailbreakaj - kako se to naredi imas napisano v Jestovi ultimativni temi.
Priporocam pa, da telefon pred restorom spravis v DFU nacin - medtem ko je priklopljen na racunalnik drzis Home + Power za 10s, nato Power spustis in Home se vedno drzis 10s - racunalnik ti bo sam zaznal, da je tel. v DFU nacinu in instaliral gonilnike, itunes ti bo pa javil, da ga je treba restorat.
Restore ti nalozi najnovejsi operacijski sistem in posodobi baseband. Telefon bo tak, kot je bil, ko si ga dobil iz skatlice.
Z jailbrekom pa se nalozi se Cydia in Installer.
|
 |
Stevie Wozniak
Kraj: Ruše |
|
 |
|
Prispevek: #18 Objavljeno 01.02.2009 13:14:05 |
|
Res ne vem, kaj delate, da se vam sesuva, zablokira in podobno...
Jaz mam same dobre izkušne z jailbreakom in mi patchom.Z cydie mam naloženih 24 zadev (brez slo popravkov) pa z appstora 94 stvari.8 strani je polnih...
Pa nonstop nekaj fretam, pa spreminjam, pa svoj zvok za sms mam itd.. pa nobenih problemov.
Tak da, tisti, katerim kaj šteka ste si čisto sami krivi, ker pač ne znate, se ne pozanimate prej, delate nekaj na pamet. i guess

|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #19 Objavljeno 04.04.2009 20:48:22 |
|
Danes sem nekaj probaval mobilelog in sem ga potem zbrisal, potem mi je pa funkcija "phone" zablokirala, restoral in updatal na 2.2.1...->zadovoljen 
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #20 Objavljeno 05.04.2009 07:42:38 Re: Funkcija "PHONE" zablokirala |
|
JawKnee je napisal/a: | pozdravljeni!
hvala za odgovore že vnaprej |
Meni se je tudi to zgodilo in sem moral iPhone 3G restorat in potem vse jovo na novo.
|
 |