Jabuk
Macbook Air M4 in dva dodatna monitorja
Jabi

Jabi

Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 12.02.2026 09:15:47
Macbook Air M4 in dva dodatna monitorja
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Živjo,

Imam Macbook Air M4 in dva Dell monitorja. En monitor ima USB-C hub (Dell P2723DE), drugi pa je povezan nanj preko Daisy Chain.

Priklop MBA preko USB-C na dock ne omogoča extended display-a na oba monitorja, ampak samo med zaslonom MBA in dodatnima zaslonoma, ker MST ni podprt.

Kakšne imam možnosti, da bi imel extended display na monitorjih? Zaslona na MBA v tem primeru ne potrebujem.
Če na drugi USB-C priklopim en monitor preko USB-C - HDMI adapterja bo zadeva funkcionirala?
Obstajajo monitorji z dockom, ki podpirajo MST in karkoli že MBA in MacOS podpirata za extended display?
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 12.02.2026 21:34:31
Re: Macbook Air M4 in dva dodatna monitorja
Oj,

katera monitorja pa imaš? Jaz sem pol leta raziskoval in googlal, ker me je isto zanimalo in mi ni znal nihče 100% potrditi.

Potem sem vzel 2x Dell U2724DE in MB Pro 3, v daisy chain povezano, delajo vsi trije monitorji v extend. Pomojem bi moralo tudi na MBA...
Jabi

Jabi

Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 03.03.2026 14:19:55
Živjo,

Monitorja sta Dell P2723DE in Dell P2723D.
U serija ima vgrajen Thunderbolt dock kjer gre slika preko Thunderbolt protokola v Daisy Chain-u.
V mojem primeru pri P seriji pa je vgrajen USB-C hub in za pošiljanje slike uporablja Multi-Stream Transport (MST), ki ga macOS ne podpira, zato tudi ni bilo možno uporabiti extended display z dvema monitorjema v Daisy Chain-u.

Najcenejša opcija je bila, da sem kupil en USB-C to HDMI kabel in ga dodal na drugi monitor. Na MBA sedaj priklopim oba USB-C kabla in imam tako extended display. Pomembno je samo, da najprej priklopim USB-c to HDMI, da najprej zazna input na HDMI, namesto na DP, ki je Daisy Chain iz monitorja, ki ima hub.

Druga možnost je bila, da bi kupil Thunderbolt dock. Cene 300€ in višje.
Tretja opcija pa je bila, da bi zamenjal monitorja za U serijo kar je pa spet strošek nekaj čez 800€.

Če bi prej vedel, bi že v štartu vzel U serijo namesto P.
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 03.03.2026 22:53:58
Ja, najboljš je videti setup iz prve roke. Jaz sem takrat precej časa gledal razne recenzije, pa do zadnjega nisem vedel, ali bo stvar delala.

Če boš obdržal take monitorje, kot imaš, je potem verjetno res najboljše kupit TB4 dock.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani