|
iMessage problemi z aktivacijo
|
Stevie Wozniak
| Pridružen/a: 14.11.2012 |
| Prispevkov: 1105 |
| Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #21 Objavljeno 17.11.2024 12:05:38 Re: iMessage problemi z aktivacijo |
|
Pomoje je zadaj applova logika "it just works". Se jim ne zdi elegantno, da dobiš sms s kodo, poleg tega pa verjetno hočejo, da imaš imessage zagotovo povezan s številko na tisti napravi, v kateri dejansko imaš sim kartico s to številko. Whatsapp bi teoretično lahko povezal s številko od nekoga drugega, ko imaš njihov telefon blizu. Ugibam, seveda.
|
 |
Stevie Jobs
| Pridružen/a: 15.01.2011 |
| Prispevkov: 2122 |
|
|
 |
|
Prispevek: #22 Objavljeno 17.11.2024 12:40:17 Re: iMessage problemi z aktivacijo |
|
To je res. Ko dela, je iMessage najbolj eleganten.
Ampak tudi jaz sem imel identične probleme že parkrat v preteklosti. Na srečo se je sicer povezalo v roku 1-2ur, ampak vseeno je zoprno, ko nastavljaš nov telefon in message-i so nekako... pomembni?
Whatsapp tisto kodo prepišeš in dela. Vedno.
Kako se ti zdi problematično, da bi uporabil številko od nekoga drugega (on ti pove SMS aktivacijsko kodo)? Tudi pri iMessage lahko narediš push (je pa res, da samo, če je naprava z istim AppleID-jem povezana).
|
 |
Jablanator
| Pridružen/a: 29.06.2013 |
| Prispevkov: 190 |
|
|
 |
|
Prispevek: #23 Objavljeno 08.01.2025 13:42:44 Re: iMessage problemi z aktivacijo |
|
A je tukaj kdo, ki ima T-2 in tudi sploh nima moznosti aktivirat iMessage (stevilka se ne pojavi, ker jo telefon ne zazna)?
Ocitno je sicer to problem iOS 17 ali 18, ker na starem iPhone 8, ki ima iOS 16 pa dela...
|
 |
Stevie Jabuk
| Pridružen/a: 31.08.2009 |
| Prispevkov: 804 |
|
|
 |
|
Prispevek: #24 Objavljeno 08.01.2025 15:01:24 Re: iMessage problemi z aktivacijo |
|
| ntadej je napisal/a: | A je tukaj kdo, ki ima T-2 in tudi sploh nima moznosti aktivirat iMessage (stevilka se ne pojavi, ker jo telefon ne zazna)?
Ocitno je sicer to problem iOS 17 ali 18, ker na starem iPhone 8, ki ima iOS 16 pa dela... |
imas esim?
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #25 Objavljeno 08.01.2025 16:41:04 Re: iMessage problemi z aktivacijo |
|
Ne, fizicni SIM.
|
 |
Stevie Wozniak
|
 |
|
Prispevek: #26 Objavljeno 08.01.2025 21:12:18 Re: iMessage problemi z aktivacijo |
|
Si probal rocno vpisat stevilko v Phone meniju? Probaj v formatu +386 0..., torej s prvo nulo, restart telefona.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #27 Objavljeno 09.01.2025 07:40:14 Re: iMessage problemi z aktivacijo |
|
Problem je, da "My number" ni editable na T-2 SIM karticah z nekega razloga... Apple Support pravi, da zato ker je fizicna SIM in pricakuje, da je stevilka na kartici. Pomoje je potreben carrier update, ki ga pa T-2 gotovo ne bo dobil, ker ni uradni operater.
|
 |
Stevie Jobs
| Pridružen/a: 06.09.2012 |
| Prispevkov: 1734 |
| Kraj: Tržišče |
|
 |
|
Prispevek: #28 Objavljeno 05.12.2025 04:10:25 Re: iMessage problemi z aktivacijo |
|
Pozdravljeni,
zadnji teden odkar sva z mojo šla na t-2 imam ekstremne težave z mobilno številko pri operaterju T-2, zato prosim za mnenje in izkušnje drugih uporabnikov iPhonov ali T-2 mobilnih storitev.
1. Storitve T-2 na moji številki sploh ne delujejo
Od dneva aktivacije (več menjav eSIM in tudi fizična SIM) se dogaja naslednje:
• ne prejemam varnostnih SMS-ov (NLB, Apple ID, Moj T-2, itd.)
• iMessage in FaceTime se ne moreta aktivirati
• ukaz *#100# vrne “neznana napaka”
• testni SMS na 030 700 700 (T-2 testni center) – ni odgovora
• v Settings → Phone → My Number je prazno, iPhone ne prepozna številke
• v tujini imam samo “SOS only”, brez registracije v tujih omrežjih
• telefon celo preklopi na satellites SOS → kar pomeni, da omrežje sploh ne avtorizira moje številke
• zaradi tega se ne morem prijaviti v spletno banko, ker ne dobim SMS-kod
• zamenjali so mi 5 eSIM-ov in 1 fizično SIM, nič ne pomaga
• težava je identična na več napravah
2. Po preverjanju gre za poškodovan ali nepravilno aktiviran T-2 SMSC/HLR profil
Več strokovnjakov je potrdilo, da gre skoraj zagotovo za:
• nepravilno aktiviran SMS sistem,
• napačen ali poškodovan HLR/IMS profil,
• zaradi česar omrežje sploh nima pravilno registrirane moje številke.
To ni težava iPhona, SIM kartice ali nastavitev.
To je čista operaterska napaka.
3. Ker pogodba ni stara 14 dni, sem že poslal uradni odstop
Operaterju sem poslal uradni odstop od mobilne storitve po ZVPot, ker storitev ni bila funkcionalna od začetka.
_________________ ????Iphone14 pro max silver Ipod classic 3rd generation 4gb silver ipod classic 3rd generation black macbook pro 15 ⌚apple watch ultra homepod mini homepod mini
|
 |
Stevie Jobs
| Pridružen/a: 15.01.2011 |
| Prispevkov: 2122 |
|
|
 |
|
Prispevek: #29 Objavljeno 05.12.2025 06:08:47 Re: iMessage problemi z aktivacijo |
|
Ful bedna situacija. Pa težko rečt al je operater al je Apple al je sam neko nesrečno zaporedje dogodkov (preveč menjav številke in te ne najde sistem).
Moji ženi sicer T2 že 10 let normalno deuje, kup menjav telefonov, nobenih problemov z aktivacijami.
Menjaj operaterja in uporabi fizično SIM, saj nimaš kaj drugega.
Jaz v zadnjem času načrtno probam ukinjat SMS avtentikacije, kjer se le da oz. da je možnost še nečesa drugega (passkeys in podobno).
|
 |
Stevie Wozniak
|
 |
|
Prispevek: #30 Objavljeno 05.12.2025 18:34:10 Re: iMessage problemi z aktivacijo |
|
Če kaj pomaga, spet lepim svoj komentar izpred enega leta (in vem, da 2. točka ni relevantna, pa vseeno):
To težavo smo že večkrat reševali, tudi meni se je že 2x zgodilo. Klical sem svojega operaterja in Apple; Apple je na koncu celo delal callback iz neke številke v Teksasu, kjer sem več kot eno uro govoril z nekim engineerjem.
Ugotovil sem sledeče (kot rečeno, dvakrat v zadjih dveh letih):
1. Težava je včasih pri operaterju, kjer se ustavi aktivacijski SMS za iMessage, ki ga pošlješ in prejmeš (nevidno) na telefon, ko aktiviraš iMessage. Za to je kriv operater. Težava se včasih reši v nekaj dneh; prepričaj se, da ti delujejo SMS v tujino (blokade, limiti).
2. Včasih je težava, če v Settings - Phone nimaš zabeležene svoje telefonske v formatu "+386 0...", se pravi, s klicno kodo Slovenije in vključeno prvo ničlo.
3. Po informacijah Appla je včasih težava, če velikokrat v kratkem obdobju deaktiviraš in aktiviraš iMessage. To se lahko zgodi tudi nevede, če se proba iMessage ponovno zaktivirati v ozadju in pride do težav v prvi točki. Meni se je enkrat iMessage odparil na potovanju v ZDA in sledile so take kolobocije.
To se tiče menija Messages, kjer se aktivira iMessage:
3.1 Če ne dobiš obvestila o napaki in se krogec vrti, samo čakaj in ne diraj nekaj dni (meni so na Applu rekli, da naj čakam polnih 72 ur),
3.2 Če dobiš obvestilo o napaki in se pred tem krogec vrti, probaj izključiti iMessage, restartaj telefon, vklopi ponovno in spet ČAKAJ in ne diraj nekaj dni,
3.3 Če dobiš obvestilo o napaki in se krogec ne vrti, pusti v nedelujočem stanju vsaj 72 ur in potem probaj restart telefona, ponoven vklop, sledi navodilom iz prejšnjih točk.
Rečeno mi je bilo, da se v teh 72 urah počistijo številke, ki so v postopku za vpis v iMessage, zato je v primeru težav smotrno počakati toliko časa brez sprememb v zvezi z dotično številko (torej - ne diraj tri dni).
|
 |
Stevie Jobs
| Pridružen/a: 06.09.2012 |
| Prispevkov: 1734 |
| Kraj: Tržišče |
|
 |
|
Prispevek: #31 Objavljeno 05.12.2025 20:53:04 Re: iMessage problemi z aktivacijo |
|
Lp ja vem vse je bedno danes sem bil z appme supportom na liniji 1 uro in odg je bil tale:
Carrier needs to reprovision the account for this feature, even if they say it is already provisioned. If the issue persists, the carrier should submit an internal escalation ticket to investigate this further.
Tudi na t 2 je bil prijazen možak 1 uro je klical preverjal. In rekel da se jutri slišiva da mu rečem kaj so mi rekli na apple supportu.
_________________ ????Iphone14 pro max silver Ipod classic 3rd generation 4gb silver ipod classic 3rd generation black macbook pro 15 ⌚apple watch ultra homepod mini homepod mini
|
 |