|
Bitcoin
|
Stevie Jobs
| Pridružen/a: 12.06.2014 |
| Prispevkov: 1951 |
| Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #401 Objavljeno 27.11.2025 19:27:08 Re: Bitcoin |
|
Dejco, vse super, vidim da si se zdaj razpisal kot da kandidiraš za župana galaksije.
Ampak dajva bit realna: ti si tle pisal romane o zombijih, karmičnem propadu civilizacije in temu, kdo je “pravi človek”, jst pa sem govoril samo o bitcoinu in trgih.
Če ti nekaj v mojem pisanju tako zelo sproži filozofsko predavanje, potem je to bolj tvoja tema kot moja. Jaz se ne obešam na nikogaršnje finance, ne na to, kdo je 1% ali 99%. Meni je dovolj, da tukaj debatiramo normalno, brez dram in brez diagnoz.
Kar se pa mene tiče, js nimam nobenih problemov, če kdo misli drugače. Samo ne delam iz kripta življenjske pravljice ali tragedije.
Ti pa kar nadaljuj po svoje, če ti paše, samo ne skrbet, js se zaradi tvojih romanov ne čutim niti užaljenega niti ogroženega. 
_________________ Don't forget to takeout profits!
|
 |
Stevie Jobs
| Pridružen/a: 27.03.2008 |
| Prispevkov: 3835 |
| Kraj: ThePirateBay.... |
|
 |
|
Prispevek: #402 Objavljeno 27.11.2025 19:51:48 Re: Bitcoin |
|
Edino pravilno niti ni tebi namenjeno drgač pa ja kandidiram za župana galaksije..
Namenjeno je vsem prekletim dušam da najdejo smisel življenja, ki pa ni denar drgač me pa boli K kaj ti delaš nisem ne tvoja mama ne tvoja punca delaj, kar ti paše dokler ne delaš drugim škode je vse ok
Enkrat mi boste hvaležni za moje romane zdej so brezplačni kmalu pa bom zaračunaval 
_________________ Lp,Dejc

|
 |
Stevie Jobs
| Pridružen/a: 27.11.2009 |
| Prispevkov: 1861 |
| Kraj: Kamnik |
|
 |
|
Prispevek: #403 Objavljeno 27.11.2025 20:31:32 Re: Bitcoin |
|
| DeJc0 je napisal/a: | keš je potrdilo, da nekaj obvladaš jap ta je pa dobra Obvladaš kaj že?
Keš dela zombije vsak dan jih je več nobene empatije ni za človeka več jaz delam za minimalca pa me boli kurac za dodaten zaslužek vedno me je in vedno me bo bolj me veseli ko opazujem zombije ko prodajajo svojo dušo vsak dan za proklete pare a ne govorim konkretno za BTC k to mi je tud komedija tud jaz poznam neomejeno cepcov k so vložil in zgubili al pa niso mel potrpeljenja uglavnem jaz zase osebno rečem ga ni keša, da me kup za kakršnokoli stvar ma nebi se prodal iz inata.
Mam tisto svojo plačo pa jo razporejam od mesca do mesca pa nisem prikrajšan za nič mam nov avto kupil sem novo stanovanje mam motor BMW GS pa nisem nikoli kradel se pustil podkupit ali kar koli drugega men je čast pomembna bolj kot denar moje misli so drugje pa samo 1% pri denarju.Meni pomeni človek ne njegov denar pa še neki zlagano življenje me ne zanima tako kot ostalih 99% prebivalcev sveta čast je tisto kar me zanima in čemu sem zvest ker, če dobro pogledaš a je kdo že kaj sabo nesel??
Ja itak to je moje se tiče samo mene ne solim pameti ampak nikoli se vam nisem predstavil no zadaj sem se.
Nimam nič proti vam se mi pa smilijo vsi z takim življenjem zlaganim in pohlepnim za denar. |
Dejč, flet, nov avto pa gs z minimalno plačo nekaj ne gre skup:) Malo heca
Svet je šel v k... nikol ni dost
|
 |
|
Prispevek: #404 Objavljeno 27.11.2025 21:09:41 Re: Bitcoin |
|
| Michael je napisal/a: | Dejč, flet, nov avto pa gs z minimalno plačo nekaj ne gre skup:) Malo heca
Svet je šel v k... nikol ni dost |
Ja gre skupaj, če si ne kupiš trnrke že 5 let pa, v lokalu na kavi nisem bil sigurno že 10let pa še kaj drugega ne kadim ne pijem nimam nobenih drugih fetišev šparam pridno in gledaam vsak evro pa se, da..
Nisem pa proklet na pare tko kt 99% vseh drugih pa tud to ni fora ampak se te prokletnici na dnar ne zavedajo, da je šla družba v kurac zarad tega zarad materjalnih dobrin te bo dal iz kože z zobotrebcem katastrofa pa nima veze to z Krcotom on naj kar živi svoje sanje hvala bogu sam mi gre pa način kapitalistov komad na K.... oderuhi na vsakem koraku.

|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #405 Objavljeno 27.11.2025 21:17:05 Re: Bitcoin |
|
Jp, sanje mam, samo so mal bolj realne kot tile romani zgoraj.
Ni zamere, gremo dalje  .
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #406 Objavljeno 27.11.2025 21:22:06 Re: Bitcoin |
|
| Krco je napisal/a: | Jp, sanje mam, samo so mal bolj realne kot tile romani zgoraj.
Ni zamere, gremo dalje . |
trnutno je to zate roman kmalu pa boš dojel, da mam prav prej ali slej verjemi meni. Zdaj pa gremo naprej upam da gre btc v kurac da vsi pušnete in se zbudite in nočne more
Krco ne pozabi Don't forget to takeout profits!

|
 |
iPhone Developer
| Pridružen/a: 19.09.2008 |
| Prispevkov: 10612 |
|
|
 |
|
Prispevek: #407 Objavljeno 27.11.2025 22:31:36 Re: Bitcoin |
|
Mislim, da smo že davno mimo točke, da bo šel BTC "v kurac"... je ratal preveč mainstream, ko so v njega začeli vlagat skladi. Je še vedno med bolj rizičnimi investicijami... ampak bo v prihodnosti najverjetneje nihal skupaj z delniškimi trgi.
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #408 Objavljeno 27.11.2025 23:43:41 Re: Bitcoin |
|
| mikrohard je napisal/a: | | Mislim, da smo že davno mimo točke, da bo šel BTC "v kurac"... je ratal preveč mainstream, ko so v njega začeli vlagat skladi. Je še vedno med bolj rizičnimi investicijami... ampak bo v prihodnosti najverjetneje nihal skupaj z delniškimi trgi. |
Itak sem se malo zajebaval  Briga me če bi bil kdaj zainteresiran za btc bi jih mel lahko danes več kot tisoč ker ko sta moja dobra prijatlja Damjan Merlak in Nejc Kodrič v garaži rudarila sta me na vsak način prepričevala da naj še jaz kaj uložim takrat so bili po 1$ pa me ni zanimalo kasneje ona dva miljonarja jaz pa tako kot sem vedno bil no stem pa se je prekinilo tudi naše prijateljstvo ker jim je keš stopil v glavo…

|
 |
Stevie Wozniak
| Pridružen/a: 23.03.2012 |
| Prispevkov: 1293 |
|
 |
|
Prispevek: #409 Objavljeno 28.11.2025 08:19:21 Re: Bitcoin |
|
| DeJc0 je napisal/a: | Ja gre skupaj, če si ne kupiš trnrke že 5 let pa, v lokalu na kavi nisem bil sigurno že 10let pa še kaj drugega ne kadim ne pijem nimam nobenih drugih fetišev šparam pridno in gledaam vsak evro pa se, da..
Nisem pa proklet na pare tko kt 99% vseh drugih pa tud to ni fora ampak se te prokletnici na dnar ne zavedajo, da je šla družba v kurac zarad tega zarad materjalnih dobrin te bo dal iz kože z zobotrebcem katastrofa pa nima veze to z Krcotom on naj kar živi svoje sanje hvala bogu sam mi gre pa način kapitalistov komad na K.... oderuhi na vsakem koraku. |
Tukaj si malo v kontradiktornosti! Jaz se res ne vtikam v življenje drugih, ampak prej si se spraševal, če tudi kaj živimo ali samo lovimo denar, sedaj pa sam priznavaš, da NE živiš: na kavici nisi bil že 10 let, trenirke si nisi kupil že 5 let, to, da ne kadiš je super, a da si ne privoščiš enega pira v lokalu je pa tudi malo žalostno. Ampak po drugi strani razlagaš, da si kupil stanovanje, nov avto in celo motor. Lepo, ampak meni to deluje kot lov za materialnimi dobrinami na račun odpovedovanja vsakdanjemu užitku! Ampak, ni problema, vsak živi, kot se mu zahoče, samo povem, da je opaziti določene kontradikcije v tvojih izjavah. In, ko nekdo druge zmerja s "prokletnici" vedno dokazuje, da je čustveno investiran, bodisi zaradi foušije ali pa frustriranosti, ker sam ne more biti enak njim. Eno ali drugo. Skratka, live and let live, pa bo za vse OK.
In še nekaj se vprašaj: če se že sedaj, ko hodiš v službo moraš tako odpovedovati vsemu, da lahko kupiš materialne dobrine, kako bo potem, ko boš v pokoju, ko bo 50% manj prihodkov mesečno? Takrat ne bo več za nič razen položnice in hrano: nobenih avtomobilov, nobenih motorjev... Če bi SEDAJ kaj vložil kam (recimo v BTC) in PUSTIL, bi imel lahko lep dobiček čez 10-15 let, iz katerega bi lahko tudi v pokoju še kaj kupil! HODLERJI v bistvu varčujejo za prihodnost, ne za sproti. Nekam je pač treb vlagati: če ne v pokojninske stebre in sklade, pa v kripto ali kaj podobnega. JE pa rizično vse, a če pametno upravljaš z rizikom se na daljše obdobje da ustvariti nekaj.
_________________ Apple Watch Series 10 GPS 46mm Jet Black Aluminium with Black Sport Band
iPad Pro M2 11" Wi-Fi 256GB Space Grey (4th gen.) + Apple Pencil (2nd gen.)
Apple TV 4K HDR 64GB (2. gen., 2021)
AirPods Max Space Gray + Silicone Case (Black)
iPhone XS Max 256GB Space Grey + Apple Leather Case (Black)
iMac 27 5K i7 4.2GHz Kaby Lake, 6TB Fusion Drive, 64GB RAM DDR4, 8GB Radeon Pro 580, mid 2017
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #410 Objavljeno 28.11.2025 09:15:27 Re: Bitcoin |
|
| iPaddy je napisal/a: | Tukaj si malo v kontradiktornosti! Jaz se res ne vtikam v življenje drugih, ampak prej si se spraševal, če tudi kaj živimo ali samo lovimo denar, sedaj pa sam priznavaš, da NE živiš: na kavici nisi bil že 10 let, trenirke si nisi kupil že 5 let, to, da ne kadiš je super, a da si ne privoščiš enega pira v lokalu je pa tudi malo žalostno. Ampak po drugi strani razlagaš, da si kupil stanovanje, nov avto in celo motor. Lepo, ampak meni to deluje kot lov za materialnimi dobrinami na račun odpovedovanja vsakdanjemu užitku! Ampak, ni problema, vsak živi, kot se mu zahoče, samo povem, da je opaziti določene kontradikcije v tvojih izjavah. In, ko nekdo druge zmerja s "prokletnici" vedno dokazuje, da je čustveno investiran, bodisi zaradi foušije ali pa frustriranosti, ker sam ne more biti enak njim. Eno ali drugo. Skratka, live and let live, pa bo za vse OK.
In še nekaj se vprašaj: če se že sedaj, ko hodiš v službo moraš tako odpovedovati vsemu, da lahko kupiš materialne dobrine, kako bo potem, ko boš v pokoju, ko bo 50% manj prihodkov mesečno? Takrat ne bo več za nič razen položnice in hrano: nobenih avtomobilov, nobenih motorjev... Če bi SEDAJ kaj vložil kam (recimo v BTC) in PUSTIL, bi imel lahko lep dobiček čez 10-15 let, iz katerega bi lahko tudi v pokoju še kaj kupil! HODLERJI v bistvu varčujejo za prihodnost, ne za sproti. Nekam je pač treb vlagati: če ne v pokojninske stebre in sklade, pa v kripto ali kaj podobnega. JE pa rizično vse, a če pametno upravljaš z rizikom se na daljše obdobje da ustvariti nekaj. |
Ja pač mam druge prioritete kavo spijem vsak dan doma iz kavomata ki je bil 2k take kave ne dobiš nikjer pa tud skom naj hodim na kavo če je vse zlagano in henavsko sami backstaberji lol tko je sam ti si itak še prezelen da bi to vedel al pa si isti kot ostali trenerke ne kupim zato ker ni blo potrebe jih mam tok da sem jih sam mal menjal prehrana kuham si doma ne hodim ven jest ker ne zaupam nikomur to je to penzija ti sigurno vidiš v prohodnost just se boš zbudi zihr??
drgač pa jaz pustim vsakemu živet sam mi grejo pa na kurac ljudje k vsake dve minute snjajo o kešu pa morijo drugim lajf zarad keša pa ko odprejo usta je prvo jamranje od keša bolano po celi črti ke$$$$$
Če te bo še kaj zanimalo te pa rade volje povabim k meni domov na super kavo pa ti mal razložim kako jaz to balinam po svoje ni idelno ampak deluje zaenkrat.
Z motojem pa delam izlete grem povsod na polno od kje denar ja šparam potem pa probam minimalno skoz pridt sej gre pa fino je tud aja glih novo čelado sem si kupil vrhunska je pa tud enkrat nisem omenjal denarja ali se grebu vse se da z mal discipline al pa velik kokr hočeš.
Pa srečno saj vsaka šola neki stane vas BTC otroke bo pa malo več dejstvo.

|
 |
Jablanator
| Pridružen/a: 23.10.2008 |
| Prispevkov: 196 |
|
|
 |
|
Prispevek: #411 Objavljeno 28.11.2025 09:46:54 Re: Bitcoin |
|
@DeJc0
Kot je iPaddy napisal, prepričan sem, da skoraj vsi, ki smo tole prebrali vidimo kontradiktornost v tvojem pisanju (mogoče res razmišljaš drugače, pa ti ni uspelo misli prenesti v zapis)
Sam mislim, da v kolikor si kupil avto, stanovanje, motor, z poudarkom da posvečaš 1% misli denarju in z minimalno SLO plačo, čimprej zberi te misli in napiši knjigo o tem.
Obogatel boš brez BTCja
PS: Se pa deloma strinjam s tabo, da pa se vse preveč ljudi žene samo za denarjem oz. žene se za tem da bi "morali" biti nekaj več (pa da ne bo pomote, tukaj izključujem sodelujoče v tej debati, ker mi je prebiranje "začetne" teme in vseh sodelujočih v njej TOP).
|
 |
Stevie Jobs
| Pridružen/a: 10.11.2008 |
| Prispevkov: 9235 |
| Kraj: LJ |
|
 |
|
Prispevek: #412 Objavljeno 28.11.2025 10:28:40 Re: Bitcoin |
|
Ja. BTC je nova zgodba, odkar je vključen v sklade.
Ni alternativa borzi, ampak je s skladi dobil borzne probleme. Glavni problem je, da trije največji skladi obvladujejo več ko 50% delnic. Ko investitorji v sklade dvigajo denar, skladi prodajajo. In ne samo posamezne sektorje, ampak vse. Taka imajo interna pravila. In s tem gre vse gor, al pa vse dol. Zlato, kripto, delnice, ni važno. Ni diverzifikacije.
Vrednosti so pa visoke. Vsi polno investirai in potem hočejo unovčit dobičke. Zmanja dnarja. Kupcev ni. To je trenutno. In kaj je odgovor? Tiskal bodo. QT zaključen, zniževanje obrestne mere in začetek QE. V Ameriki. EU pa isto.
In smo pri inflaciji. Borza gor, cene gor, kupna moč pa dol.
Rezultat?
Nekdo, ki ima premoženje investirano, se mu to poveča 25% letno. Kdor je na plači, se mu ta poveča 5%. Cena avionske karte gre gor za 10%. Za unga na plači je 5% dražja, za unga z investicijami pa 15% cenejša.
Brutalna realnost. Trump ima občutek, da se vse ceni, folk na plačah pa išče dodatne službe zaradi rasti cen.
Če ne druzga, je to fajn vsaj razumet.
| mikrohard je napisal/a: | | Mislim, da smo že davno mimo točke, da bo šel BTC "v kurac"... je ratal preveč mainstream, ko so v njega začeli vlagat skladi. Je še vedno med bolj rizičnimi investicijami... ampak bo v prihodnosti najverjetneje nihal skupaj z delniškimi trgi. |
_________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #413 Objavljeno 28.11.2025 11:07:04 Re: Bitcoin |
|
Samo malo bi dodal nekaj splošnih misli, ker se mi zdi, da se pri takih debatah hitro ustvarja nepotrebna drama.
Glede bitcoina in investiranja na splošno – vsak dela po svoje. Nekateri vlagajo več, drugi nič, tretji samo opazujejo. Čisto legitimno. Nič od tega ni ne prav ne narobe. Dejstvo pa je, da bo kupcev v prihodnje verjetno vedno več, ker tako pač delujejo trgi in zanimanje. Ampak nikomur ni treba biti del tega, če mu ne ustreza.
Bitcoin ni nobena sekta, nihče ne rabi nikogar “prepričevat” ali v karkoli vlačit. Ni treba imeti posebne vere ali filozofije, da razumeš trg – dovolj je, da poznaš tveganja, delaš premišljeno in imaš jasno strategijo. Nekateri se tega držimo, drugi ne, in to je popolnoma v redu.
Vlaganje ni tekmovanje, kdo ima prav. Ni dokazovanje ega. Je samo orodje – komu je blizu, ga uporablja; komu ni, se mu ni treba pridružiti. Nič osebnega, nič dramatičnega.
To je to. Živimo in pustimo živeti, vsak s svojimi izbirami in svojimi prioritetami.

|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #414 Objavljeno 28.11.2025 12:06:44 Re: Bitcoin |
|
| MajkelNajt je napisal/a: | @DeJc0
Kot je iPaddy napisal, prepričan sem, da skoraj vsi, ki smo tole prebrali vidimo kontradiktornost v tvojem pisanju (mogoče res razmišljaš drugače, pa ti ni uspelo misli prenesti v zapis)
Sam mislim, da v kolikor si kupil avto, stanovanje, motor, z poudarkom da posvečaš 1% misli denarju in z minimalno SLO plačo, čimprej zberi te misli in napiši knjigo o tem.
Obogatel boš brez BTCja
PS: Se pa deloma strinjam s tabo, da pa se vse preveč ljudi žene samo za denarjem oz. žene se za tem da bi "morali" biti nekaj več (pa da ne bo pomote, tukaj izključujem sodelujoče v tej debati, ker mi je prebiranje "začetne" teme in vseh sodelujočih v njej TOP). |
Moče nisem napisal tako ampak verjemi mi denar je zame na zadnjem mestu niti se ne ženem niti se ne pustim podkupit enostavno vsak mesec odrežem kos pogače in dam na stran potem pa tako par let sploh ne spremljam ko pride želja prijekt pa pogledam kok je in potem razpolagam ne vem kako drugače naj povem star sem 49let in vsak dan opazujem kaj se dogaja in ga ni človeka da mi bo rekel drugače sem na ulci odrastu vidm kaj se dogaja bolanih pacijentov je iz dneva v dan več odkar je pa tale kripto šit pa še več vedno več bolancov tko je sprejmi dejstvo pa jaz vas ne poznam nimam nič proti nobenemu sam ta tema je pa čist v kurcu do amena jo bom kar blokiral ker je ze brez te teme dost bruha po zemlji..
Lepo se mejte pa srečno pri neskončnem maratonu 

|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #415 Objavljeno 28.11.2025 12:07:10 Re: Bitcoin |
|
To je še ena novost. BTC bi radi imel kot rezervo. S tem se umika iz trga. V kratkem času (ne vem točno - se mi zdi da 2 meseca) se je umakniko 500.000 kovancev. To ni tko malo. Predvsem če so nekje trajno spravljeni. To je 2,5% vseh kovancev(20mio), oz. več kot 7% kovancev, ki so v obtoku (7mio).
|
 |
Stevie Wozniak
| Pridružen/a: 23.03.2012 |
| Prispevkov: 1293 |
|
 |
|
Prispevek: #416 Objavljeno 28.11.2025 12:15:50 Re: Bitcoin |
|
| macata je napisal/a: | Ja. BTC je nova zgodba, odkar je vključen v sklade.
Ni alternativa borzi, ampak je s skladi dobil borzne probleme. Glavni problem je, da trije največji skladi obvladujejo več ko 50% delnic. Ko investitorji v sklade dvigajo denar, skladi prodajajo. In ne samo posamezne sektorje, ampak vse. Taka imajo interna pravila. In s tem gre vse gor, al pa vse dol. Zlato, kripto, delnice, ni važno. Ni diverzifikacije.
Vrednosti so pa visoke. Vsi polno investirai in potem hočejo unovčit dobičke. Zmanja dnarja. Kupcev ni. To je trenutno. In kaj je odgovor? Tiskal bodo. QT zaključen, zniževanje obrestne mere in začetek QE. V Ameriki. EU pa isto.
In smo pri inflaciji. Borza gor, cene gor, kupna moč pa dol.
Rezultat?
Nekdo, ki ima premoženje investirano, se mu to poveča 25% letno. Kdor je na plači, se mu ta poveča 5%. Cena avionske karte gre gor za 10%. Za unga na plači je 5% dražja, za unga z investicijami pa 15% cenejša.
Brutalna realnost. Trump ima občutek, da se vse ceni, folk na plačah pa išče dodatne službe zaradi rasti cen.
Če ne druzga, je to fajn vsaj razumet.
|
Zelo dobro si opisal jedro današnjega finančnega sistema, bi pa dodal nekaj pomembnih nians. Res je, da so ETF-ji v igro pripeljali ogromno institucionalnega denarja, kar je celo dobro, ker omogoča večjo dostopnost in večjo stabilnost, ampak Bitcoin ni postal “ista stvar kot borza”. Kripto ima svojo lastno makro logiko (halvingi, omejena ponudba, adoption). V EFT-jih trije največji skladi skupaj držijo približno 12-13% vse zaloge (podatek iz november 2025). Res, da številka raste, a ni primerljiva z delnicami, kjer obvladujejo več kot 50% pasivnih pozicij v S&P500.
Tudi drži, da pasivni skladi v delniškem svetu povzročajo poplavo likvidnosti in nato poplavo prodaje, ampak to ne velja avtomatsko za Bitcoin ETF-je — tam prodaja teče samo znotraj posameznega ETF-ja, ne globalno.
Najbolj pomembno pa drži: če si lastnik premoženja, si v tem sistemu zaščiten. Če si samo na plači, te inflacija tepe. To je globalni trend, ne slovenska posebnost.
Realnost je, da bo po obdobju QT spet sledil QE. To je postalo del cikličnega delovanja trga — najprej omejevanje, potem poplava likvidnosti. In tu je ključ: kapital bo vedno hitreje rastel kot plače. To ni ideologija, to je matematika. A BTC ima večjo dolgoročno neodvisnost od tradicionalnih razredov sredstev, če pogledaš cikle 4, 8 ali 16 let.
Kdor ima investicije profitira, kdor jih nima iz leta v leto slabše živi. To je učbenik makroekonomije zadnjih 20 let: inflacija realnih cen, premoženjske razlike eksplodirajo, plače ne dohajajo rasti cen, srednji razred izginja itd. Svetovni kapitalizem se seli na model: če nimaš premoženja, ti bo življenje vsako leto težje.
ZATO bi bilo veliko boljše, da bi Dejc0 namesto motorja kupil BTC in ga držal, ker bi si čez 5 let lahko samo iz dobička kupil nov motor, ne da bi si moral zato trgati od ust. In ostalo bi za veliko socialnega druženja, kav v lokalih, pirov in še česa. Tudi za trenirko bi bilo in to trendovsko, blagovno znamko  Nazadnje urejal/a iPaddy Pet 28. Nov 2025 12:17; skupaj popravljeno 1 krat
_________________ Apple Watch Series 10 GPS 46mm Jet Black Aluminium with Black Sport Band
iPad Pro M2 11" Wi-Fi 256GB Space Grey (4th gen.) + Apple Pencil (2nd gen.)
Apple TV 4K HDR 64GB (2. gen., 2021)
AirPods Max Space Gray + Silicone Case (Black)
iPhone XS Max 256GB Space Grey + Apple Leather Case (Black)
iMac 27 5K i7 4.2GHz Kaby Lake, 6TB Fusion Drive, 64GB RAM DDR4, 8GB Radeon Pro 580, mid 2017
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #417 Objavljeno 28.11.2025 12:16:24 Re: Bitcoin |
|
Doktore!
Dnar ni pomemben pravijo tisti ki ga nimajo. Hehehe. Mal zezam.
BTW; sebe tud štejem v tiste, ki nimajo dnarja. Hehe.
Drugač pa tvoje spravljanje denarja; pri investiranju podobni zadevi pravijo Dollar Cost Averaging (DCA). Recimo; vsak mesec spraviš 500 eur, to je letno 6.000 eur, v 30 letih pa 180.000Eur.
Če to počneš na borzi (DCA) in mesečno kupiš za 500eur nekega sklada vezanega na S&P 500 računaš da dobiš letno 12%, ti to nanese po 30 letih 1.800.000 eur.
Je kar razlika.
| DeJc0 je napisal/a: | Moče nisem napisal tako ampak verjemi mi denar je zame na zadnjem mestu niti se ne ženem niti se ne pustim podkupit enostavno vsak mesec odrežem kos pogače in dam na stran potem pa tako par let sploh ne spremljam ko pride želja prijekt pa pogledam kok je in potem razpolagam ne vem kako drugače naj povem star sem 49let in vsak dan opazujem kaj se dogaja in ga ni človeka da mi bo rekel drugače sem na ulci odrastu vidm kaj se dogaja bolanih pacijentov je iz dneva v dan več odkar je pa tale kripto šit pa še več vedno več bolancov tko je sprejmi dejstvo pa jaz vas ne poznam nimam nič proti nobenemu sam ta tema je pa čist v kurcu do amena jo bom kar blokiral ker je ze brez te teme dost bruha po zemlji..
Lepo se mejte pa srečno pri neskončnem maratonu  |
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #418 Objavljeno 28.11.2025 12:33:51 Re: Bitcoin |
|
| iPaddy je napisal/a: | ... V EFT-jih trije največji skladi skupaj držijo približno 12-13% vse zaloge (podatek iz november 2025). Res, da številka raste, a ni primerljiva z delnicami, kjer obvladujejo več kot 50% pasivnih pozicij v S&P500.
Tudi drži, da pasivni skladi v delniškem svetu povzročajo poplavo likvidnosti in nato poplavo prodaje, ampak to ne velja avtomatsko za Bitcoin ETF-je — tam prodaja teče samo znotraj posameznega ETF-ja, ne globalno. ... |
Jah že. Samo če imam jaz več različnih skladov in ob visokih vrednostih prodam 10% vsakega sklada?
Al pa mogoče skladi, ki imajo v portfelju BTC, delnice, obveznice in zlato? Recimo,da tudi to obstaja. Čušpajz od sklada.
V tem primeru se prodaja vse. Neglede na sektor. To sem letos že parkrat opazil, da izpostavljajo kot problem. Vsi asseti istočasno rastejo in padajo. Kar naenkrat diverzifikacija ne pomaga več. Tdi BTC se giblje v isti maneri.
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #419 Objavljeno 28.11.2025 12:49:20 Re: Bitcoin |
|
| macata je napisal/a: | Doktore!
Dnar ni pomemben pravijo tisti ki ga nimajo. Hehehe. Mal zezam.
BTW; sebe tud štejem v tiste, ki nimajo dnarja. Hehe.
Drugač pa tvoje spravljanje denarja; pri investiranju podobni zadevi pravijo Dollar Cost Averaging (DCA). Recimo; vsak mesec spraviš 500 eur, to je letno 6.000 eur, v 30 letih pa 180.000Eur.
Če to počneš na borzi (DCA) in mesečno kupiš za 500eur nekega sklada vezanega na S&P 500 računaš da dobiš letno 12%, ti to nanese po 30 letih 1.800.000 eur.
Je kar razlika.
|
Vse lepo in prav denarja nimam ampak sem pa sposoben z malimi dohodki uresničit vse svoje bolane želje  a to vlaganje nimam energije ne pameti za kaj takega zaenkrat takole čist dela kot mora zakaj bi popravljal in spreminjal pa še sproščen sem do ljudi in lepo je ko lahko ko pri ljudeh ni prva misel kok ma dnarja ampak kaka oseba je.Ne prenesem organsko pa pacijentov k ne znajo ti poveda kaj drugega kot pa kok je šlo kj gor pa kok dol pa skladi levo pa skladi desno a dobr dan ne zna rečt pomoje si tud riti ne znajo obrisat al pa komu ponudit pomoč al pa se komu nasmejat.
Stem zaključujem od tega ne bom odstopal niti za mm.
Pa srečno vsem skupaj.
Kva ti bo BTC če maš novga GS a komedija.
Komaj čakam pomlad da spizdim iz civilizacije. Nazadnje urejal/a DeJc0 Pet 28. Nov 2025 13:00; skupaj popravljeno 3 krat

|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #420 Objavljeno 28.11.2025 12:56:06 Re: Bitcoin |
|
Bom samo tole dodal in zaključil z moje strani:
ni potrebe, da kdo kogarkoli prepričuje ali razlaga romane. Vsak ima svojo pot in svoj način investiranja. Jaz tudi. Vem, kaj delam, ne rabim potrditve in mi je čisto vseeno, kdo se s čim strinja.
Kar imam, delam zase — ne za debato.
To je z moje strani to.

|
 |