Jabuk
slovenski crkovalnik
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 22.01.2009 22:11:15
slovenski crkovalnik
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
zanima me, kako se aktivira slovenski crkovalnik. zloadala sem crkovalnik (pripravil mitja podpecan), v system preferences se kaze kot nalozen /shranjen, odkljukan je (torej izgleda aktiviran), a v Pages ne deluje (v Microsoft Word za Maca tako ali tako ne?). Sploh ne morem nastaviti na Edit-Spelling-Spelling. Poleg tega me zanima, kako lahko v Spelling sekcijo v System Preferences na seznam dodam se kaksen slovar. Zadeva kaze le Slovene in se ta, kot receno, ne deluje v tekstih.

Ne vem, ce je tole jasno izrazeno, verjetno napol, ampak upam,d a bo kdo razbral, kaj sem mislila.Smile
Hvala.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: SG-LJ
Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 22.01.2009 23:09:00
Re: slovenski crkovalnik
flif je napisal/a:
zanima me, kako se aktivira slovenski crkovalnik. zloadala sem crkovalnik (pripravil mitja podpecan), v system preferences se kaze kot nalozen /shranjen, odkljukan je (torej izgleda aktiviran), a v Pages ne deluje (v Microsoft Word za Maca tako ali tako ne?). Sploh ne morem nastaviti na Edit-Spelling-Spelling. Poleg tega me zanima, kako lahko v Spelling sekcijo v System Preferences na seznam dodam se kaksen slovar. Zadeva kaze le Slovene in se ta, kot receno, ne deluje v tekstih.

Ne vem, ce je tole jasno izrazeno, verjetno napol, ampak upam,d a bo kdo razbral, kaj sem mislila.Smile
Hvala.

tole pomaga kaj?
http://makonja.blogspot.com/2009/01/slovenski-rkovalnik-za-mac.html

lp,m

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 22.01.2009 23:30:59
Re: slovenski crkovalnik
makonja je napisal/a:
flif je napisal/a:

Hvala.

tole pomaga kaj?
http://makonja.blogspot.com/2009/01/slovenski-rkovalnik-za-mac.html

lp,m

hm, sem poizkusila se enkrat in english deluje v pages in text edit, slovenski pa ne. v pages sploh v edit vrstici ni opcije za izbor slovarja, v pages je, ampak slovene dictionary ni na seznamu. tudi english aspell se ne navede, le english, ampak to verjetno ni niti pomembno.
sicer pa hvala! sem zloadala slov paket, samo ne vem, kaj onemogoca zagon oz delovanje...
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 23.01.2009 00:46:40
če si sledil navodilom na blogu, preimenuješ Slovene v english. potem odpreš text edit in greš pod edit spelling...

klikneš show in tukaj potem izbereš English (Aspell) bi moglo bit 100%. potem pa samo naredi restart. pa probaj prvi v text edit potem pa še v pages.

V pages oznaci tekst, klikni na inspector, potem na crko T, potem na more, in izberi language > English.

lp,m

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 23.01.2009 02:12:15
makonja je napisal/a:
če si sledil navodilom na blogu, preimenuješ Slovene v english. potem odpreš text edit in greš pod edit spelling...

klikneš show in tukaj potem izbereš English (Aspell) bi moglo bit 100%. potem pa samo naredi restart. pa probaj prvi v text edit potem pa še v pages.

V pages oznaci tekst, klikni na inspector, potem na crko T, potem na more, in izberi language > English.

lp,m

deluje! najlepsa hvala!
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 23.01.2009 11:33:33
no problem.

lp,m

Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani