Jabuk
Restore nepopoln ??
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 22.01.2009 12:44:58
Restore nepopoln ??
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pozdravljeni,

Pravkar sem naredil popoln restore telefona, ker se mi je Iphone skoraj popolnoma obesil. Nisem ga mogel niti ugasniti, sprejemal sem lahko samo dohodne klice, homescreena pa sploh ni bilo (zaslon je bil popolnoma črn, na njem pa je bila samo še slide-to-unlock ikona na desni strani).
Na Iphonu sem imel naloženo aplikacijo (trenutno se ne spomnim imena), s katero lahko ustvariš folderje oz. mape. Skratka po restoru, so mi ti folderji izginili, z njimi vred pa tudi vse ikone do dostopov programov in nastavitev telefona (v enem sem imel pač "settings", "bossprefs" in ta omenjeni program za folderje).

Kaj naj zdaj storim? Ne morem dostopati do settingsov, edina opcija je, da še enkrat naredim osnovni restore, vendar bom s tem zgubil kar precej kontaktov, smsov fotk in drugih zadev..

Pls help...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 22.01.2009 13:09:43
Re: Restore nepopoln ??
LKlemenc je napisal/a:
Pozdravljeni,

Pravkar sem naredil popoln restore telefona, ker se mi je Iphone skoraj popolnoma obesil. Nisem ga mogel niti ugasniti, sprejemal sem lahko samo dohodne klice, homescreena pa sploh ni bilo (zaslon je bil popolnoma črn, na njem pa je bila samo še slide-to-unlock ikona na desni strani).
Na Iphonu sem imel naloženo aplikacijo (trenutno se ne spomnim imena), s katero lahko ustvariš folderje oz. mape. Skratka po restoru, so mi ti folderji izginili, z njimi vred pa tudi vse ikone do dostopov programov in nastavitev telefona (v enem sem imel pač "settings", "bossprefs" in ta omenjeni program za folderje).

Kaj naj zdaj storim? Ne morem dostopati do settingsov, edina opcija je, da še enkrat naredim osnovni restore, vendar bom s tem zgubil kar precej kontaktov, smsov fotk in drugih zadev..

Pls help...

Sincaj ga, če ga nisi še.
Potem lahko daš set us new iphone in bo vse ostalo.
Razen sms. Zato pa naslednič poskrbi tako, da si na cydio poberi "itextuploader"
Slike, slikan s telefonom pa dobiš tako, da poveži s računalnikom prek usb-ja pa se ti bo iphone prikazal, pa poberi dol.
Upam da je razumljivo napisano.
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 22.01.2009 13:10:32
Jaz sem naredil isto osnovni restore in nisem zgubil ničesar (razen aplikacij)
smsji, kontakti, slike posnete z fotoaparatom so ostale.

Program o katerem govoriš se imenuje Categories (v cyndi)
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 22.01.2009 13:12:22
Če si restoral in potem naložil backup, ni čudno, da se ti je to zgodilo. Pač sedaj shrani vse, kar potrebuješ (slike, kontakte, ...). Nato pa naredi restore in izberi "set up as new phone".
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 22.01.2009 13:14:34
Funkcija RESTORE v iTunes je za lastnike jailbreakanih iPhonov neuproabna... saj se neuradne aplikacije ne arhivirajo... in zato je najbolje narediti "clean" restore ... torej iz nule...

Tudi ce ti uspe zadevo nekako urediti, bo delovanje iPhona po vsej verjetnosti zelo nestabilno in bo precej tezav...

Nekako sicer lahko poskusis "resiti" zadeve na ta nacin, da pac se enkrat namestis dolocene aplikacije (BossPrefs, Categories, ...)... S pomocjo BossPrefs (ali SBSettings ali pa Poof) lahko razkrijes skrite ikone...

Podatke pa moras arhivirati na drugacen nacin... Imenik, koledar itd. se tako sinhronizira z iTunes... slike lahko tudi shranis na racunalnik... pri SMSih bo pa malce tezje... Nekako se sicer da, ce je narejen arhiv na isti verziji firmware-a... in sicer tako, da se poisce bazo (mislim, da so SMSi shranjeni v sms.db) ... se jo prej shrani in potem prepise obstojeco na nvo formatiranem iPhone-u.... vendar se lahko pojavijo problemi s pravicami na datotekah... To pa se tudi delno lahko resi s pomocjo BossPrefs ali SBSettings in funkcijo "Fix User File Permissions" ...

Jabi

Jabi

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 22.01.2009 15:34:07
Hvala za izčrpne odgovore, bom probal par variant... Zdej me samo še zanima, kje točno so ti kontakti, sms-i shranjeni? Na iphonu jih namreč ne najdem (hidden files imam prikazane), gor so samo slike...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 22.01.2009 15:48:29
LKlemenc je napisal/a:
Hvala za izčrpne odgovore, bom probal par variant... Zdej me samo še zanima, kje točno so ti kontakti, sms-i shranjeni? Na iphonu jih namreč ne najdem (hidden files imam prikazane), gor so samo slike...

Sms-ov iTunes ne shrani..
V itunsu, ko se povežeš z iphonom si v tabu "summary", stisni "info" in tam določi kam se naj shrani.
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 22.01.2009 16:22:38
Hmmm.... Summary tab nima nobene takšne opcije, v Info tabu imam pa na voljo samo sledeče:

???
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #9   Objavljeno 22.01.2009 16:26:45
Ja, to je možno, sicer po sliki vidim da ti kontaktov ne synca.
To kr je je to, sicer posrolaj dol, mislim da je še neki, drgač pa je to to.
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Moški

Prispevek: #10   Objavljeno 22.01.2009 16:37:55
LKlemenc je napisal/a:

SMSi se shranjujejo v /private/var/mobile/Library/SMS/sms.db

Jabi

Jabi

Ni navedeno

Prispevek: #11   Objavljeno 22.01.2009 16:44:02
Jest je napisal/a:
LKlemenc je napisal/a:

SMSi se shranjujejo v /private/var/mobile/Library/SMS/sms.db

No, no .... ampak kje najdem te direktorije?

Sicer imam pa tudi spodnji del info taba večalmanj neuporaben, večinoma je vse greyed out.

Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Trebnje
Ni navedeno

Prispevek: #12   Objavljeno 22.01.2009 16:48:16
se opravičujem prehitro in napaćno odgovoril... Embarassed

Nazadnje urejal/a imamo Čet 22. Jan 2009 16:54; skupaj popravljeno 1 krat
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Moški

Prispevek: #13   Objavljeno 22.01.2009 16:50:30
LKlemenc je napisal/a:

No, no .... ampak kje najdem te direktorije?

A ni logicno, ce posiljas SMSe iz iPhona da se bo ta baza nahajala na iPhonu Rolling Eyes

Potrebujes malo casa, ki ga bos vlozil v iskanje po forumu (ali po Googlu) in veliko potrpljenja, ce kaksna zadeva ne gre takoj iz prve... Po iPhonu pa brskas s pomocjo SSH klienta... o tem pa je ze ogromno napisanega... Rolling Eyes

Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #14   Objavljeno 22.01.2009 21:44:03
Sicer imam pa tudi spodnji del info taba večalmanj neuporaben, večinoma je vse greyed out.
[/quote]
Ne moreš urejati, zato ker rabiš obkljukati za syncat.
Obkljukaj, pa bo šlo.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani