Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 30, 31, 32, 33, 34  Naslednja
Smart home
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Kočevje
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #601   Objavljeno 28.11.2024 07:13:44
Re: Smart home
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Goran je napisal/a:
Deluje ja, sam če mam v rokah gajbo ....

se ustavš pred padom, odložiš gajbo, vzameš ven eno pivo, odpreš, nagneš, vmes upišeš kodo in vola Very Happy

meni dana je delala kot se ji zaljubi, včasih se je odklenila sama, včasih ne. da o padu sploh ne umenjam živcev. ko sem moral kodo tudi po 5x isto vpisat da je zagrabila. Pa velik minus mi je bil ko so umaknili samo odklepanje in zaklepanje iz notri.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #602   Objavljeno 28.11.2024 14:25:38
men je danalock odklepala v nulo. pada pa nisem imel. zamenjal sem jo bolj zaradi tega ker sem igračka prav moja Smile
mam pa autounlock zrihtano v HA in zaenkrat dela. v homekitu si to ne bi upal delati ker bi odklenilo že 500m prej in če si peš je to prekmalu.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #603   Objavljeno 29.11.2024 09:44:48
Sem včeraj prejel kar 2 aqari, še je dobre duše v Bezosu Very Happy Za prvi občutek in malo testiranja sem zelo zadovoljen bolj kot z nukijem, hitreje deluje vse od zaklepa/odklepa, prstni odtis, pin, nfc...Nimam po teh testih nič za rečt proti..razen aplikacija ki je res bolj tak tak...ampak to se tak da v homekit in je stvar rešena, kateri imamo HA pa še tja..kot si ti Goran napisal, tam si lahko potem narediš autounlock v avtomatizaciji oz. node-redu
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #604   Objavljeno 29.11.2024 12:58:59
imam protivlomna vrata
3x se obrne ključ se da to tudi nastaviti
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #605   Objavljeno 29.11.2024 14:16:32
Se da tudi če maš 10x tale del (motorček) ko prime ključ se vrti v neskončno.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #606   Objavljeno 30.11.2024 12:34:50
Imam aqaro u200 mesec in pol in deluje vse brez problema. Super je tudi tihi način odklepanja-zaklepanja za določene ure.. Z hubom m3 lahko odklepam tudi na daljavo.. Baterija na 92%, 6x na dan približno se odklene, zaklene..
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #607   Objavljeno 30.11.2024 14:23:31
kaj odklepanje levo ,desno?
kljuka ali na levi ali na desni
gre to z nastavtvijo ali je potrbno obracati
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #608   Objavljeno 30.11.2024 22:49:06
Vseeno, ta del ki prime kljuc se vrti v neskoncno, tole se potem uredi z kalibracijo koliko x ti obrne pa kam, če pa imaš kakšna posebna vrata pa izbereš ročno kalibracijo. Al kaj točno želiš vprašat ?
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #609   Objavljeno 01.12.2024 04:35:32

Po stiki sodec sem milsil da je za levo zapiranje porte no obrniti napravo
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Ljubljana
Moški

Prispevek: #610   Objavljeno 01.12.2024 07:20:01
ton13 je napisal/a:
Če smart ključavnico vrtiš kot kazalce na uri, vseeno v katero smer, nič ne spremeniš smeri vrtenja mehanizma.
Smer vrtenja mehanizma spremeniš tako, da smart ključavnico obrneš okoli, tako, kot bi uro obrnil okoli tako da ne vidiš številčnice Wink
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #611   Objavljeno 01.12.2024 09:45:12
Kaj si zdaj pogruntu? Z našimi cilindri nimaš kaj obračat ključavnice.
Na sliki je obrnjena na glavo ampaj je to deadbolt, ki je nad kljuko in se ključavnica ne more montirati normalno ker jo ovira kljuka.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #612   Objavljeno 01.12.2024 16:42:56
ton13 je napisal/a:

Ok sicer se zdaj nevem kaj te skrbi, ampak ja ce kupis ti bo pasalo(odklepalo, zaklepalo) v vsakem primeru.

Edino če boš želel digital key oz. Dodat nasplošno v hokekit ali home assistant ipd. rabis homepod ali apple tv(na amazon.de strani je slika kaj potrebujes), ali pa kakšen kompatibilen thread hub. Drugače ti bo “remote” delal samo znotraj aplikacije/bluetootha torej lokalno.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Slovenija
Moški

Prispevek: #613   Objavljeno 03.02.2025 13:42:41
Zdravo, kupujem klimo, in me zanima, če je že kaj novega glede klimatskih naprav, ki jih lahko dodamo v Homekit, ali je še vedno vse po starem? Sem malo gledal, pa nisem nič kaj konkretnega zasledil.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #614   Objavljeno 03.02.2025 14:29:19
ReduCTO je napisal/a:
Zdravo, kupujem klimo, in me zanima, če je že kaj novega glede klimatskih naprav, ki jih lahko dodamo v Homekit, ali je še vedno vse po starem? Sem malo gledal, pa nisem nič kaj konkretnega zasledil.

Daikin in Mitsubishi imata svoje appe oz. oblake s katerimi jih lahko kontroliraš. Zame dovolj uporabno.
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Prispevek: #615   Objavljeno 03.02.2025 17:10:56
ReduCTO je napisal/a:

Sem pred leti nabavil Tado Smart AC control … in deluje odlično s HomeKit… Takrat je bila cena na Amazonu okoli 65€ …

https://shop.tado.com/en-row/products/smart-ac-control-v3

Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #616   Objavljeno 03.02.2025 19:41:04
MarkB je napisal/a:
Daikin in Mitsubishi imata svoje appe oz. oblake s katerimi jih lahko kontroliraš. Zame dovolj uporabno.

Oblak že. Ni pa podpore za homekit kot sprašuje @reduCTO.
Vsaj za mitsubishi je tko. Z daikin nimam izkušenj.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #617   Objavljeno 03.02.2025 19:47:42
ReduCTO je napisal/a:

Jest sem ze kr malo obupal nad homekitom. Preprosto je zadeva tolk okrnjena, da ne doseže niti do gležnjev appom od samih proizvajalcev hw-ja. Neke osnovne zadeve ze vidis in kontroliraš v homekit za vse ostalo boš še vedno posegal po pravih appih.

Sam uporabljam, nuki, philips hue, shelly, twinkly, nanoleaf…pa se kaj bi se našlo.

Recimo za philips hue pa niti original app ne seže recimo appu iConnectHue. S tem ima philips hue bistveno večji potencial. Bi si tudi sam želel vse to v eni sami aplikaciji pa homekit to ni. Prej bi rekel da je boljsa izbira home assistant.
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Prispevek: #618   Objavljeno 12.03.2025 07:38:48
Aqara Smartlock U200 vs.Nuki Smartlock Go ... Kaj bi vzeli in zakaj ...

Aqara U200 je dobrih 200€... dobis pa zraven se tipkovnico s fingerprint readerjem... Nuki Go je okoli 150€, s tem, da je treba zraven vzet se Keypad 2, ki stane se dodatnih dobrih 150€ ... ce rabis seveda Razz ...

Kolikor sem bral, imata vsak svoje prednosti in slabosti... Aqara ima, kot ze napisano... keypad ze vkljucen v komplet... poleg tega podpira Apple Home Key ... po drugi strani pa Nuki Go podpira autounlock preko geofancinga, ki ga Aqara nima, ceprav so to menda obljubljali za konec lanskega leta ...

Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Kočevje
Moški

Prispevek: #619   Objavljeno 12.03.2025 08:24:43
jaz imam u200 aqaro. osebno zelo zadovoljen. deluje vse kot mora. edino kar me moti, da jo na glas preko siri ne morem odklenit in pa da odklepa kot se ji zazdi. včasih odklene na hitro, drugič s srednjo hitrostjo, včasih z najpočasnejšo hitrostjo in potem stojim pred vrati in čakam. probal že vse možne nastavitve, pa zadeva heca. nisem pa edini s tem problemom, kakor berem na njihovi FB strani. sedaj sem si vzel še aqarin mini switch, ki naj bi. to rešil. čakam še hub da pride. drugače pa zelo zadovoljen. prstni odtis deluje odlično, zaklep preko siri isto. če te še kaj zanima pa vprašej

Nazadnje urejal/a codeguru Sre 12. Mar 2025 11:32; skupaj popravljeno 1 krat
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #620   Objavljeno 12.03.2025 11:19:18
Imam U200, nuki poznam samo z neta in baje je dobra. Vsekakor ključavnice brez prstnega odtisa - tipkovnice ne bi imel. Vsake tolko pozabim mobi doma in bi bil ob povratku brez tipkovnice mrzu Smile In prstni odtis na u200 deluje odlično.

Z odklepanjem glede na lokacijo se ne bi igral, če ni v povezavi z bt. U200 tega nima ampak sem to uredil v HA. Ko pridem domov se odklene ko hue zunanji senzor zazna gibanje. Ta je pa postavljen tako, da zazna gibenja šele ko si ene 3 m pred vrati.

Hitro in počasno (silent) odklepanje. Če odklepaš z notranje strani in počasi obrneš, ključavnica nadaljuje počasi. Obrneš normalno in ključavnica odklene hitro.

Imam tudi aqarin zvonec g4. Tudi ta deluje bp ampak je priklopljen na štrom. Najprej sem ga imel na baterijah in je trajanje bilo nikakvo. 24 do 36 ur. Tele, čeprav rechargeable odsvetujejo, so pa bile po 14 dneh še na 100% ampak sem se vseeno odločil za priklop na štrom.
« Poglej prejšnjo temo - Ostalo - Poglej naslednjo temo » Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 30, 31, 32, 33, 34  Naslednja
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani