Jabuk
Wallet Apple Pay
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 16.11.2024 00:14:55
Wallet Apple Pay
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Zivjo.

Imam tezavo z dodajanjem kartice v Apple Pay (konkretno se je tezava zala z novo Curve kartico, prejsnja je potekla). Vedno napise da ne more dodat naj probam kasneje in to ze 3 mesece isto. Sem bil na vezi z Curvom, ki ne najdejo napake in tudi Apple ne, ki pa pravi da naj klicem Curve. Skratka nista.

Sem sedaj odstranil vse kartice (ojoj kaka napaka), naredil reset networka, pa tudi all settings, pobrisal Wallet app, nestetokrat restartal, izklopil facetime in pass in nazaj aktiviral… nista. Potem sem tudi vse pobrisal in restoral iz backupa, a spet isto.

Svoje kartice lahko dodam v Apple pay na drugih napravah (drug iPhone, ipad, macbook, garmin uro…), samo na to doticno napravo pa ne gre nobena od kartic (Revolut, N26, NKBM, Curve…).

Naprava iPhone 14 Pro

Full hvala za morebitno pomoc, usmetitev in lp
Primoz
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 16.11.2024 13:19:08
Re: Wallet Apple Pay
Geslo na telefonu pa imaš nastavljeno,ker brez gesla ne gre.
Pravilen apple id,omogočen Face ID in koda Apple pay
Pravilno nastavljena regija

Iphone 14 pro 128 GB
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 16.11.2024 14:22:25
Krepki je napisal/a:
Geslo na telefonu pa imaš nastavljeno,ker brez gesla ne gre.
Pravilen apple id,omogočen Face ID in koda Apple pay
Pravilno nastavljena regija

Imam geslo nastavljeno in face id. Sem tud oboje ponastavil, ker ponekod piše da to pomaga, a meni ni. Regije sem probal SLO, UK in USA.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 16.11.2024 15:03:52
Poskusi še to:

Things to check:

1) Date and Time settings: Make sure Date and Time is set to 'Auto', If already on auto try to toggle it and restart phone.

=> If Date time is greyed out, Disable 'ScreenTime' and ScreenTime content and restrictions by going to 'Settings -> ScreenTime -> Content & Privacy Restrictions -> Toggle off'

=> Turn off Stolen device protection by going to 'Settings -> Face ID and Passcode -> Toggle of Stolen Device Protection'

=> Enable location for Time Zone 'Settings -> Privacy & Security -> Location services -> System Services -> Setting Time Zone -> Toggle on

2) Try adding card in different way.

=> Try adding card from bank's app directly, if they have this feature

=> try adding card from by going to apple wallet and then add card -> scan card

=> try adding card from by going to apple wallet and then add card -> Manually enter card details

note: In my case bank said the name should match exactly as appear on the card, however I was able to add it by entering just short name.

3) Most important step that resolved my issue.

=> Check your device name: Go to 'Settings -> General -> About -> Name'. Make sure there is no special characters in device name. For example change name from 'John's  iPhone' to 'iPhone'.

Note: for some reason adding card won't work if you have special characters in device name. This should be reason why it works in you Mac/watch for example and won't work in iPhone.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 16.11.2024 18:47:21
denismu je napisal/a:
Poskusi še to:

Things to check:

1) Date and Time settings: Make sure Date and Time is set to 'Auto', If already on auto try to toggle it and restart phone.

=> If Date time is greyed out, Disable 'ScreenTime' and ScreenTime content and restrictions by going to 'Settings -> ScreenTime -> Content & Privacy Restrictions -> Toggle off'

=> Turn off Stolen device protection by going to 'Settings -> Face ID and Passcode -> Toggle of Stolen Device Protection'

=> Enable location for Time Zone 'Settings -> Privacy & Security -> Location services -> System Services -> Setting Time Zone -> Toggle on

2) Try adding card in different way.

=> Try adding card from bank's app directly, if they have this feature

=> try adding card from by going to apple wallet and then add card -> scan card

=> try adding card from by going to apple wallet and then add card -> Manually enter card details

note: In my case bank said the name should match exactly as appear on the card, however I was able to add it by entering just short name.

3) Most important step that resolved my issue.

=> Check your device name: Go to 'Settings -> General -> About -> Name'. Make sure there is no special characters in device name. For example change name from 'John's  iPhone' to 'iPhone'.

Note: for some reason adding card won't work if you have special characters in device name. This should be reason why it works in you Mac/watch for example and won't work in iPhone.

Hvala za tole, sem vse to probal a zal neuspesno. Sem pa uspel resiti, napisem v naslednjem postu.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 16.11.2024 18:51:49
Evo, po cca dobrih 4ih urah telefona z Apple supportom smo uspel resit tezavo.

Tezavo je resilo brisanje vseh VPN povezav, vseh identifikacijskih profilov (v mojem primeru Sigenca certifkata), “Reset network settings” in voila, kartice so cudezno “zlezle” v Wallet.

PS: Vse ki imate eSim pozivam da si nastavite sekundarno “trusted” stevilko za two factor avtentication, to mi je dans vzelo dodatno uro in pol.

Sem bil v fazi ponastavitev tovarniskih nastavitev in restora telefona ko je telefon zahteval geslo k8 ga poslje na sms, ne vem zakaj ne na drugo napravo, a sms ni delal saj je bilo to pred fazo aktivacije eSim stevilke. ????????

Lp,
Primoz
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 12.01.2025 11:11:32
Pozdravljeni,
Za placevanje iCloud+ imam nastavljeno kartico revolut, sedaj pa bi zelel to spremenit na drugo debitno kartico. Kje naj zacnem ter kako, zal mi ne uspe samemu.
Lp, Benjamin

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 12.01.2025 11:21:10
settings - denarnica in apple pay .....
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #9   Objavljeno 12.01.2025 11:42:01
Zal nemorem/ne znam spremenit z katero kartico bom placeval ICloud+.
Pod subsrcibtions mi sploh ne kaze icloud plana, samo od googla.
Icloud plan sem takrat placal kar prek apple pay z revolut kartico.

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Prispevek: #10   Objavljeno 12.01.2025 11:50:08
Nastavitve > tapnes na svojo sliko/ime cisto na vrhu (Račun Apple, iCloud+ in drugo) > Plačila in dostava ali pa Naročnine ...

Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #11   Objavljeno 12.01.2025 11:52:21
Zanimivo je tudi to, da mi google photo prikazuje pri kartici revolut, placujem pa z viso debit

Stevie Wozniak

Kraj: Ljubljana
Moški

Prispevek: #12   Objavljeno 12.01.2025 12:00:01
V čem točno je sploh težava?

Apple vedno najprej obračuna najvišje postavljeno delujočo metodo plačila. Če bi rad spremenil, katera kartica je privzeta, jo postavi višje v seznamu. Zgoraj desno je gumb edit/uredi.

Apple pay NE deluje za vse tipe plačil, ki jih procesira Apple. Predvsem ne deluje za naročnine. V tem primeru moraš ročno vnesti podatke kartice pri dodajanju nove plačilne metode.

Nazadnje urejal/a stonhenge4 Ned 12. Jan 2025 12:00; skupaj popravljeno 1 krat
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #13   Objavljeno 12.01.2025 12:00:05
Jest je napisal/a:
Nastavitve > tapnes na svojo sliko/ime cisto na vrhu (Račun Apple, iCloud+ in drugo) > Plačila in dostava ali pa Naročnine ...

Danes sem vnese podatke o placilni kartici na apple spletni strani, do danes pa sem vse placeval preko apple pay. Mogoce bo sedaj placevalo iz te kartice ????????‍♂️

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #14   Objavljeno 12.01.2025 12:09:41
stonhenge4 je napisal/a:
V čem točno je sploh težava?

Apple vedno najprej obračuna najvišje postavljeno delujočo metodo plačila. Če bi rad spremenil, katera kartica je privzeta, jo postavi višje v seznamu. Zgoraj desno je gumb edit/uredi.

Apple pay NE deluje za vse tipe plačil, ki jih procesira Apple. Predvsem ne deluje za naročnine. V tem primeru moraš ročno vnesti podatke kartice pri dodajanju nove plačilne metode.

Zanimivo da sem imel sedaj vec kot eno leto narocnino za icloud+ brez da imel v apple racunu vpisano placilno kartico. Narocnino sem sklenil kar preko apple pay - takrat se z revolutom(moja banka ni podpirala apple pay). Sedaj upam da sem z vpisom kartice na app racun dosegel to da mi iclodud narocnino placuje z viso.

Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani