Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
google maps in navigacija v slovenščini
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #21   Objavljeno 06.10.2024 21:19:08
Re: google maps in navigacija v slovenščini
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Sem našel rešitev za problem v tej temi.

Odkar imamo na voljo slovenski jezik v iOS 18, mi je nehalo delat slovensko navigiranje, ker imam v regijskih nastavitvah kot primarni jezik nastavljeno angleščino, slovenščina je pa na drugem mestu.

Če spremenim in dam slovenščino na prvo mesto (Regijske nastavitve), dobim cel telefon v slovenščini kar nočem.

Zato sem potem še enkrat spremenil pozicijo slovenščine nazaj na drugo mesto, na prvi pa je angleščina. Potem pa NUJNO takoj resetirat telefon brez da bi najprej odpiral Google Maps (brez tega restarta ti ne bo delovalo). Šele potem po restartu sem odprl Google Maps in čudežno imam cel telefon v angleškem jeziku, GMaps pa mi daje navodila v slovenščini.

Juhu!
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #22   Objavljeno 07.10.2024 19:08:55
toga je napisal/a:
Sem našel rešitev za problem v tej temi.

Odkar imamo na voljo slovenski jezik v iOS 18, mi je nehalo delat slovensko navigiranje, ker imam v regijskih nastavitvah kot primarni jezik nastavljeno angleščino, slovenščina je pa na drugem mestu.

Če spremenim in dam slovenščino na prvo mesto (Regijske nastavitve), dobim cel telefon v slovenščini kar nočem.

Zato sem potem še enkrat spremenil pozicijo slovenščine nazaj na drugo mesto, na prvi pa je angleščina. Potem pa NUJNO takoj resetirat telefon brez da bi najprej odpiral Google Maps (brez tega restarta ti ne bo delovalo). Šele potem po restartu sem odprl Google Maps in čudežno imam cel telefon v angleškem jeziku, GMaps pa mi daje navodila v slovenščini.

Juhu!

No ja. Pri meni ni ravno tako. Dam regijske nastavitve na SLO pa se nič ne spremeni, Google navigacija je še vedno v ENG Sad Wink Preostalega dela nisem niti preizkušal spreminjati. Sem pa na 18.1 beta

Stevie Jobs

Kraj: Ljubljana
Moški

Prispevek: #23   Objavljeno 09.10.2024 08:23:46
Meni isto ni ratalo, sem na 18.0
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani