Jabuk
NLB ProKlik Navodila Apple Silicon procesorji
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 04.10.2024 18:01:16
NLB ProKlik Navodila Apple Silicon procesorji
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Živjo, prišel sem do dna problemu NLB proklika na Apple procesorjih M1, M2, M3, M4

Pretekli pristopi so vključevali remote desktop kar sem ugotovil je nepotrebno, vendar še vseeno potrebuješ virtualno windows okolje (Npr Parallels Desktop).

Torej narediš sledeče:

Zadeva ne deluje na Halcom USB ključku (modri - spodaj navodila kaj če imaš ta ključek), ampak potrebuješ čitalec kartice. Jaz sem naročil iz Aliexpresa čitalec kartice, ki podpira digitalno identiteto in mi deluje tudi za halcom. cca 10 EUR. Lahko kupiš tudi čitalec ki ga prodaja Halcom.

Pri Halcomu naročiš Halcom kartico namesto ključka.

Če že imaš ključek pa iz modrega ključka vzameš sim kartico in jo vstaviš
(s selotejpom zalepiš v adapter za Sim kartice) da dobiš velikost klasične
kartice (lahko uporabiš kar tisti adapter ki ga dobiš pri nakupu telefona v
katerem je sim kartica)

Naložiš Windows preko parallels Desktop,

V windows okolje inštaliraš NLB proklik in Nexus personal

označiš znotraj parallelsa v nastavitvah, da usb naprave prepozna v windows okolju

ko imaš nastavljeno omenjeno vklopiš čitalec kartic in vstaviš kartico.

V nexus personal ti mora kazati v tem koraku Electronic ID (ne sme kazati Title Missing)

Z desnim klikom na Electornic ID vedno pred odprtjem NLB proklika preveriš, da Nexus personal ni registriran. V nasprotnem primeru pritisneš na unregister Nexus Personal minidriver

Odpreš NLB proklik in zadeva deluje.

Slka primera kako izgleda adapter

In link do čitalca, ki ga jaz uporabljam.

https://www.aliexpress.com/item/1005004245843695.html?spm=a2g0o.productlist.main.77.79c38usw8uswVB&algo_pvid=94ace4ea-1803-48b1-b16e-f28f581bebb1&algo_exp_id=94ace4ea-1803-48b1-b16e-f28f581bebb1-38&pdp_npi=4%40dis%21EUR%2111.21%217.85%21%21%2112.08%218.46%21%4021039cba17280615827543852e3044%2112000028509550720%21sea%21SI%210%21ABX&curPageLogUid=2GaXYk5u4zkf&utparam-url=scene%3Asearch%7Cquery_from%3A

Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 04.10.2024 20:19:46
Re: NLB ProKlik Navodila Apple Silicon procesorji
Rolc je napisal/a:

Zadeva ne deluje na Halcom USB ključku (modri - spodaj navodila kaj če imaš ta ključek), ampak potrebuješ čitalec kartice. Jaz sem naročil iz Aliexpresa čitalec kartice, ki podpira digitalno identiteto in mi deluje tudi za halcom. cca 10 EUR. Lahko kupiš tudi čitalec ki ga prodaja Halcom. Pri Halcomu naročiš Halcom kartico namesto ključka.

Meni je že vse kar mal smešno al če drugače rečem Slovencefizeljsko.

V obstoječi temi: https://jabuk.si/pbb/viewtopic.php?t=69816 se odkriva kako zarad "bugy" driverja zadeva ni simpl na silicon/M napravah. Zadnji kometar pravi da je postopek ki ste ga uporabljal na Sonomi dokončno umrl.

Na spetni strani za proklik piše tole: NLB Proklik lahko uporabniki MAC OS uporabljate s pomočjo vzporedno nameščenih Windows OS. Na novejših MAC računalnikih, ki so kupljeni po letu 2020 in imajo novejši operacijski sistem, pa NLB Proklika ne morete uporabljati.

In sedaj ti po vsemu šmundru praviš, da je zadeva čist simpl in da na Halcomu naročiš kartico in čitalec in zadeva dela.
Kdo je tu nor ? ... lastnik pravi da ne dela , ti pa da če kupš pr lastniku zadeva dela Laughing

PS: Vseeno te je treba pohvalt da si najdu bralec ki dela z manj kompleksi. Tud upam da imaš zadnji macOS ker drugeč je vse skupaj spet en velik uprašaj.. Very Happy

Jabi

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 05.10.2024 14:25:07
thxslo je napisal/a:
Meni je že vse kar mal smešno al če drugače rečem Slovencefizeljsko.

V obstoječi temi: https://jabuk.si/pbb/viewtopic.php?t=69816 se odkriva kako zarad "bugy" driverja zadeva ni simpl na silicon/M napravah. Zadnji kometar pravi da je postopek ki ste ga uporabljal na Sonomi dokončno umrl.

Na spetni strani za proklik piše tole: NLB Proklik lahko uporabniki MAC OS uporabljate s pomočjo vzporedno nameščenih Windows OS. Na novejših MAC računalnikih, ki so kupljeni po letu 2020 in imajo novejši operacijski sistem, pa NLB Proklika ne morete uporabljati.

In sedaj ti po vsemu šmundru praviš, da je zadeva čist simpl in da na Halcomu naročiš kartico in čitalec in zadeva dela.
Kdo je tu nor ? ... lastnik pravi da ne dela , ti pa da če kupš pr lastniku zadeva dela Laughing

PS: Vseeno te je treba pohvalt da si najdu bralec ki dela z manj kompleksi. Tud upam da imaš zadnji macOS ker drugeč je vse skupaj spet en velik uprašaj.. Very Happy

3 zadeve:

1.postopek ne dela, če uporabljaš modri ključek ker drajver za modri ključek nikjer ne dela niti na windows ARM procesorjih niti na Apple ARM procesorjih.

2.Zakaj kardica deluje, ker uporablja generičen window čitalec kartic.

3. Zadeva ne rabiš nič kupiti pri halcomu, ker sem zgorja v postopku opisal kako lahko uporabiš obstoječo sim kartico iz modrega ključka in za 7-10 eur kupiš poceni čitalec, ki deluje na privzeti windows drajver za čitalce -torej nič ne rabiš od halcoma kupiti.

Da pa tebi pametnjakoviču slovenclnu razložim kako sem prišel do te ugotovitve. Testiral sem če pro klik deluje na novih ARM windows računalnikih in glej ga zlomka problem je bil enak ker po logiki, če bi bil problem v virtualnem okolju potem se na Surface računalniku to ne bi smelo dogajati.

Torej je bil problem v drajverju in ne v virtualnem windows okolju.. Na tehnični podpori so mi rekli da lahko poskusim s čitalcem kartic in sem tako prišel na idejo da vstavim sim kartico iz modrega ključka v adapter za kartice in poskusim. Imel sem že omenjeni čitalec za namen digitalne identitete in tako sem pomislil da če deluje za tisti namen bo tudi za pro klik.. In res, uporabil sem obstoječo kartico iz modrega ključka jo dal v adapter in Nexus personal ie prepoznal digitalno identiteto.

Potem pa sem imel problem da pri podpisovanju ni delovalo in sem ugotovil da zato, ker avtomatično registrira tisti minicard drajver zato sem ugotovil da je ponovno problem v drajverju in da v kolikor daš unregister potem uporabi generičen drajver od windowsa..

Zako da ti pametnjakovič ki iz kavča pametuješ lepo prosim utihni če nimaš kaj pametnega za rečt..

Imam zadnji mac os na macbook air z M2 procesorjem in zadnji Parallels.. in kot sem rekel, prejšna metoda je temeljila na drugačnem postopku, zdaj ne rabiš več poleg parallels šeremote desktop narediti samo zato da ti drajver prepozna. Zdaj rabiš samo parallels.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: LJ
Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 05.10.2024 14:49:58
Jaz sem tud pametnjakovič. Bi vprašal, če proklik dela z običajnimi digitalnimi podpisi. Čist iz firbca.

Ker nekoč v starih časih sem tud jaz mel NLB in proklik. Pa čitalec kartic in neko čip kartico, ki je blo treba pogosto klicarit na support od banke in halcoma. Potem sem šel na Sparkasse, pa je ta isti problem ostal. No, dokler nisem vsel sigence, pa je bil mir. Plus na macu je delalo. Brez drajverjev in prijateljevanja s supportom na raznih slovenskih IT firmah.zato mi je res čudno, da je po toliko letih še vedno dosežek uporabljat proklik s halcomom. Me res zanima, zakaj je to tko komplicirano. Mogoče zaradi varnost? Nek razlog mora bit. Ker dvomim, da bi bla kriva nesposobnost, ker potem bi že zdavnaj firma crknila.

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 05.10.2024 21:05:20
Rolc je napisal/a:

Na tehnični podpori so mi rekli da lahko poskusim s čitalcem kartic in sem tako prišel na idejo

Pa to ti pravm , banka javno trdi da na ARM ne dela, tehnična ti pa tko reče, ej stari probi kartico, in teb poj udari default driver in dela. ! Zato sem napisal kdo je tu nor Very Happy In tvoja trditev, da uzameš random bralnik na halcomu in vse bo simpl delal ! Si 100% da bo drug bralnik mel driver ? ker nevem zakaj bi pravl da ne dela če je pa tok simpl z karticam.

Rolc je napisal/a:

Da pa tebi pametnjakoviču slovenclnu razložim kako sem prišel do te ugotovitve. Testiral sem če pro klik deluje na novih ARM windows računalnikih in glej ga zlomka problem je bil enak
Torej je bil problem v drajverju in ne v virtualnem windows okolju.

Rolc je napisal/a:

Zako da ti pametnjakovič ki iz kavča pametuješ lepo prosim utihni če nimaš kaj pametnega za rečt..

Ne pametujem ,sam povem da mi je vse skupaj uber smešno da so halkomovci tok zadi zadi Laughing

macata je napisal/a:
Jaz sem tud pametnjakovič. Bi vprašal, če proklik dela z običajnimi digitalnimi podpisi. Čist iz firbca.

https://nlb.si/podjetja/digitalne-storitve/nlb-proklik
-pametno kartico ali USB pametni ključek.

Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani