Jabuk
Logic Pro X 2024 na intelovih računalnikih?
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 22.07.2024 12:07:50
Logic Pro X 2024 na intelovih računalnikih?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Živjo,

Sem nov na forumu, pišem pa, ker isto vprašanje na applovih uradnih community forumih že par tednov sameva...

Torej, imam macbook pro letnik 2015 in do pred kratkim sem malo preizkušal trial verzijo logica, ki mi je delala povsem normalno. Pred tedni pa sem si resetiral računalnik in na novo naložil OS, trial verzija logica, ki jo ponuja apple na svoji strani, pa je bila vmes posodobljena in na mojem intelovem prenosniku ne deluje več.

Logic mi je načeloma dovolj všeč, da bi ga bil pripravljen tudi nabavit, zanima me pa, kako je s tem pri starejših modelih:
1. je res, da na app storu vedno avtomatsko dobiš zadnjo kompatibilno verzijo za tvoj računalnik (in ti torej vedno dela)?
2. Če bi nekoč v prihodnosti nadgradil, bi se licenca prenesla na novejši model in bi tam lahko uporabljal torej zadnjo kompatibilno verzijo, ali tisto, ki sem jo nabavil?
3. Menda obstaja tudi nek student discount, kjer lahko za ca 200€ dobiš cel komplet applovih programov (logic, final cut itd.). Je ta popust rezerviran samo za Američane, ali ga lahko uveljavljamo tudi pri nas (sem študent, zato sprašujem:))?

Že vnaprej vsem hvala za odgovore in lep pozdrav
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 22.07.2024 13:55:05
Re: Logic Pro X 2024 na intelovih računalnikih?
Jaz v življenju ne kupim več softwera pd Appla!
Glede natega z Aperture za obdelavo fotografij... sem imel in imam še zmeraj same težave zaradi nesuporta s strani Appla.

Kako je sedaj s temi Intel in M verzijami njihovih programov pa ne vem. Takrat je bila samo intel verzija, ki se je posodobila na zadnjo verzijo, če si želel. Ni se nikdar sama posodobila.

Mislim, da so njihovi trenutni programi še vedno vezani na verzijo OSa, kot so bili že včasih. Če imaš OS naložen na nepodprti mašini verjetno ni 100 %, da ti bo tak program potem delal.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 22.07.2024 18:07:46
Lahko pa poskusiš z OpenCore legacy patcherjem posodobiti na novejšo verzijo OS?

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 22.07.2024 19:40:19
Na uradni strani piše, da je minimalno potreben macOS 13.5....
https://www.apple.com/uk/logic-pro/specs/
Enako tudi piše v App store.

Na youtube se najde video kako se namesti novejši macOS na nepodprte mašine. Za poskusit je, da preveriš delovanje.

Apple drugače smatra. da je tvoj računalnik zrel za menjavo, ker ga ne podpira več z novejšimi macOS-i. Čist realno gledano je dejansko 9 let star računalnik dejansko bolj ali manj zrel za menjavo.

Ampak vseeno je žalostno, da te na tak način silijo v nakup novega računalnika....

Načeloma bi ti App store moral ponuditi ustrezno verzijo, ki je delujoča za tvoj računalnik....vendar je tudi to vprašanje kako dolgo bo še podpora....
https://discussions.apple.com/thread/255433735?sortBy=best

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 22.07.2024 19:53:09
lordjimy je napisal/a:
Čist realno gledano je dejansko 9 let star računalnik dejansko bolj ali manj zrel za menjavo.

Tole. Sploh pa če Logic uporabljaš za kaj več kot samo ljubiteljsko.
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 23.07.2024 16:09:56
lordjimy je napisal/a:
Na uradni strani piše, da je minimalno potreben macOS 13.5....
https://www.apple.com/uk/logic-pro/specs/
Enako tudi piše v App store.

Na youtube se najde video kako se namesti novejši macOS na nepodprte mašine. Za poskusit je, da preveriš delovanje.

Apple drugače smatra. da je tvoj računalnik zrel za menjavo, ker ga ne podpira več z novejšimi macOS-i. Čist realno gledano je dejansko 9 let star računalnik dejansko bolj ali manj zrel za menjavo.

Ampak vseeno je žalostno, da te na tak način silijo v nakup novega računalnika....

Načeloma bi ti App store moral ponuditi ustrezno verzijo, ki je delujoča za tvoj računalnik....vendar je tudi to vprašanje kako dolgo bo še podpora....
https://discussions.apple.com/thread/255433735?sortBy=best

Hvala za povezave, načeloma bi torej moralo delati:)

S tem, da je ta računalnik zrel za menjavo, se pa ne morem strinjati. Računalnik s 16GB rama in i7 procesorjem je za veliko večino resnega dela leta 2024 še vedno povsem uporaben.
Tudi Logic je do verzije, ki jo je macbook lahko poganjal, deloval brezhibno. Pač ni imel teh (pol)uporabnih kvazi AI funkcij, ki za resno delo tako ali tako ne pridejo v poštev, to je pa tudi vse. Strojna oprema tu res ni problem, firma, ki se odloči, da neke naprave ne bo več podpirala samo zato, da bi uporabniki kupili novo, pač.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 24.07.2024 12:36:22
GPi je napisal/a:
Hvala za povezave, načeloma bi torej moralo delati:)

S tem, da je ta računalnik zrel za menjavo, se pa ne morem strinjati. Računalnik s 16GB rama in i7 procesorjem je za veliko večino resnega dela leta 2024 še vedno povsem uporaben.
Tudi Logic je do verzije, ki jo je macbook lahko poganjal, deloval brezhibno. Pač ni imel teh (pol)uporabnih kvazi AI funkcij, ki za resno delo tako ali tako ne pridejo v poštev, to je pa tudi vse. Strojna oprema tu res ni problem, firma, ki se odloči, da neke naprave ne bo več podpirala samo zato, da bi uporabniki kupili novo, pač.

Predstavljaj si, da imaš ves digitalni audio workflow s projekti narejen in voden preko tega Logica. Tako delas recimo 10 let... Apple se odloči, da od 2028 pa ne bomo več podpirali Logica in nudili podpore zanj, ker so se pač odločili, da ne bodo. Ker je to Apple ima seveda nek svoj zapis knjižnic, nastavitev in vsega ostalega.
Zagotovo obstajajo druge alternative za to tvoje delo ampak so ali dražje ali bolj okorne kar se tiče samega dela... Skratka bolj ali manj si v 'tazadnji'.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani