Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4
Vse NVidiine kartice iz G84/86 serije so menda pokvarjene?
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #61   Objavljeno 06.12.2008 18:19:07
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
hvala za ta nasvet.
Trenutno izvajam AHT apple hardware test. Potreboval pa sem originalni Cd, ki sem ga dobil pri nakupu iMaca. Ko sem racunalnik startal sem drzal tipko D.
Upam da bo to odkrilo napako.
Se enkrat hvala za nasvet.
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #62   Objavljeno 06.12.2008 18:46:00
AHT je trajal 12min. Našel ni nobene napake.
Nato sem menjal še ram (vgradil originalne 2X512) in se pojavlja enaka napaka...
Počasi postajam obupan. Sad
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #63   Objavljeno 06.12.2008 20:10:20
imas dve opciji aht testa. ena je hitra druga pa je dolga. Lahko probas tudi dati dolgo pa lepo pustis, da to naredi cez noc. Ce ne mores odkriti napake. Se daj enkrat gor os x in vse popravke pa probaj kaki dan delat z racunalnikom brez dodatnega programja. Ce bo delalo ves, da gre za softwarsko napako. Najboljse pa bo, da neses na servis, ker bos z lastnim sprobavanjem porabil vec casa koristi pa mogoce ne bo nobene.
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #64   Objavljeno 06.12.2008 20:48:58
Sem sicer odkljukal, da naredi dolgo verzijo in me je opozorilo, da to lahko pomeni bistveno dalj časa. naredilo je potem v 12min. Bom v pon. kar na servis nesel Smile
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #65   Objavljeno 19.01.2009 15:23:55
Prejšnji teden mi je v ponedeljek mrknila grafika na MBP 2,2MHz LED 15,4.
V torek sem ga nesel na EPL in so ga do petka že porihtali - prav ekspresno hitro! Smile
Ko sem ga prižgal pri njih, je delal normalno, se lepo postavil in nobenih problemov... Ko ga prinesem nazaj v biro, se prvič začne sistem postavljati in siv jabuček je en čisti zmazek in nato freezne.
Resetiram in se postavi na novo. Dela.
Danes se mi spet dvakrat ni več hotel ekran zbudit iz sleepa, vse ostalo pa normalno (dostop do njega je bil možen prek mreže).
Pravkar pa so se mi pojavile še lise, ko sem pregledoval jabuk.si - sliko prilagam, in se opravičujem zaradi velikosti. Embarassed
Je pa čudno, da se vidi tudi na screenhot-u.

mbp še enkrat na servis?
in zahtevat nov model 15-ke?
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Šempas (čez teden Ljubljana)
Ni navedeno

Prispevek: #66   Objavljeno 20.01.2009 20:03:27
Če ni popravljen kot bi moralo bit, ti morajo to poštimat. Saj to krije Applova izjava glede napak na teh grafah. Nesi nazaj in naj ti popravijo, zdi se i, da če ti še v tretje ne uspejo zadeve popravit si upravičen do novega modela... Preberi si malo zakon o varstvu potrošnikov.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #67   Objavljeno 20.01.2009 20:05:01
BTW, kdaj si kupil tojega MacBook Pro? Ker jaz mam enakega doma (na srečo deluje še vse BP). Fingers crossed....
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #68   Objavljeno 20.01.2009 20:13:04
kenz76 je napisal/a:
mbp še enkrat na servis?
in zahtevat nov model 15-ke?

Tega v Sloveniji ne boš dobil.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #69   Objavljeno 20.01.2009 21:25:21
Ko zmanjka ekvivalentnih starih za zamenjav, bodo dajali kaj (če se jim izmuzne 45-dnevni rok)?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #70   Objavljeno 20.01.2009 21:53:51
Novo matično, pa bodo rekli, da so okvarjeni del zamenjali.

V Avstriji in Nemčiji velja, da če bi moral računalnik 4. na popravilo zaradi iste napake, dobiš kar novega. Meni so ga dali (takrat) že, ko bi moral na 3. popravilo. Bili so to Core Duo računalniki.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #71   Objavljeno 21.01.2009 00:35:03
MitjaP je napisal/a:

V Avstriji in Nemčiji velja, da če bi moral računalnik 4. na popravilo zaradi iste napake, dobiš kar novega. Meni so ga dali (takrat) že, ko bi moral na 3. popravilo. Bili so to Core Duo računalniki.

Torej lepo v Graz na servis vozit ...
Problem pri grafikuljah je, da ta 3x zna trajat tud 3 ali več let ... Vmes pa je stvar iz garancije (z malo smole), kar pomeni,d a bi na koncu sicer dobil novega, ampak vmes za menjave delov tudi spušil denarja za novega ...
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #72   Objavljeno 21.01.2009 10:42:19
MitjaP je napisal/a:

A ni pri nas zelo podobno temu? Ali je samo unih 45 dni časa?
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #73   Objavljeno 31.05.2009 09:43:01
Da obudim temo od mrtvih. Apple je za omenjene prenosnike s serijo grafičnih kartic GeForce 8400/8600M podaljšal worldwide garancijo do 2011, torej 3 leta od datum nakupa. Garancija velja tudi za nazaj, če ste morali kaj plačati za podobna popravila na pooblaščenih (AASP) Applovih servisih, vam morajo vrniti denar. Garancija krije je težave nastale pri odpovedi ali okvari omenjenih grafičnih kartic. Več informacij na http://support.apple.com/kb/TS2377?viewlocale=en_US.

LP, JJ
Jabuček

Jabuček

Kraj: Suite Vollard
Ni navedeno

Prispevek: #74   Objavljeno 22.10.2009 13:11:43
Eno vprašanje imam glede tega. Moj Macbook pro je bil kupljen konec oktobra lani v Italiji, računa kot dokazila o nakupu nimam (kolega dostavil, račun izgubil al neki), na škatli je datum nakupa in žig trgovine. Če se mi tale stvar zgodi, sem upravičen do brezplačne zamenjave grafične?
V splošnem me zanima, če je to velika ovira pri uveljavljanu zahtev na naših servisih, pomanjkanje računa kot dokazila o nakupu.
Recimo, da dokupim Applecare in nesem ob neki napaki na EPL, FMC, v iStyle...Me bodo kar takoj odrezali zaradi računa?

Hvala.

LP

Simon
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Kamnik
Moški

Prispevek: #75   Objavljeno 22.10.2009 13:24:24
Hajlu je napisal/a:
Eno vprašanje imam glede tega. Moj Macbook pro je bil kupljen konec oktobra lani v Italiji, računa kot dokazila o nakupu nimam (kolega dostavil, račun izgubil al neki), na škatli je datum nakupa in žig trgovine. Če se mi tale stvar zgodi, sem upravičen do brezplačne zamenjave grafične?
V splošnem me zanima, če je to velika ovira pri uveljavljanu zahtev na naših servisih, pomanjkanje računa kot dokazila o nakupu.
Recimo, da dokupim Applecare in nesem ob neki napaki na EPL, FMC, v iStyle...Me bodo kar takoj odrezali zaradi računa?

Hvala.

LP

Simon

mislm da nebi smel zato ker ma apple tko pošlihtan z garancijo da prodajalec vpiše serial number v računalnik in on mu pove če je izdelek še v garanciji
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani