Kateri program za vodenje stroškov gospodinjstva | ||||||||
Recimo kaj podobnega Win Moneyu. Želel bi v novem letu malo spremljati stroške našega gospodinjstva in videti kje se da kaj prihraniti. Hvala vsem. |
||||||||
![]() |
||||||||
Nazadnje urejal/a togrizek Tor 08. Sep 2009 08:09; skupaj popravljeno 1 krat |
||||||||
![]() |
||||||||
Želel bi namreč enostaven program, v katerega bi lahko vpisal vse moje stroške, npr. vsak kupljen artikel posebej (npr. meso, kruh, mleko, ....). Želel bi spremljati na kaj največ potrošim plačo (hrana, garderoba, pijača, luksuz, knjige ....). Te podatke naj bi mi potem tudi analiziral in naredil grafične primerjave. A to deluje v iFinance? |
||||||||
![]() |
||||||||
Sicer pa probaj s pomočjo crossover-ja al pa wine-a zalaufat microsoft money na os x-u. mogoče pa bo šlo ![]() lp |
||||||||
![]() |
||||||||
|
|
|||||||
![]() |
||||||||
Pa lepo te prosim.... Excel = OpenOffice Spreadsheet če že ni možno uporabljati iWork Numbers ne vem zakaj takoj vsi te jeb.... produkte od Micro$ofta turite ![]() Ali pa to če ne drugače pa crossover ali pa boot camp ali paralles pa kaj res noben ne zna več pogledat ali vsaj probat dobre alternativne nativ programe za OsX??? Accounting programov za OsX je kar nekaj! Osebno uporabljam Cha-Ching in ti lahko povem da to kar ti želiš deluje v njem (razdelitev prihodkov in odhodkov, več računov, načrt varčevanja.... itd...) lp p.s: Sem videl da so me že prehiteli pri odgovoru ![]() p.s.s.: Bento2 sem nekaj probaval in če se ne motim je bol za urejanje strank oz. kontaktov |
||||||||
![]() |
||||||||
lp, M |
||||||||
![]() |
||||||||
Enostavno, pregledno, ne prekomplicirano, ravno to kar rabim. Mislim da bom ostal kar pri tem. |
||||||||
![]() |
||||||||
|
||||||||
![]() |
||||||||
Večina sveta uporablja microsoft office, tak da nevem zakaj bi forsirali open office, ki je zanič za moje pojme. lp |
||||||||
![]() |
||||||||
Ne želim smetiti te teme z ne-topic odgovori ipd. Ne nisem tečen! Sem samo povedal, da ne za vsako rešitev dati odgovor, da je edino kar je samo M$ Office. Pa to ne leti samo nate teveč na kar nekaj uporabnikov tega foruma. Open Office ni super ni idealen je pa free in open source ter glede na vprašanje čisto zadovoljiv program, če bi se že želel uporabnik posluževati tovrstnega programa. Glede na to da uporabnik ni želel tovrstnega odgovora temveč je iskal program ki je namenjen točno temu je bil odgovor že sam po sebi offtopic. iWork Numbers! Si že kdaj probal uporabljati ta program? Povem ti iz izkušenj, da ko ga enkrat v osnovi osvojiš vidiš kakšen klump je v resnici Excel. Res pa je da tako kot pri vsem zamenjati miselnost pri uporabi tovrstnega programa (pa še to ne prav preveč). /on topic/ elanino me veseli da si se potrudil poiskati rešitev ki je nativ za OsX. Program po prvem pogledu izgleda zanimivo ga bom tudi sam preizkusil ![]() |
||||||||
![]() |
||||||||
Poznajo evre, če pa misliš kakšno integracijo s spletnimi portali naših bank pa rahlo dvomim. bi pa bilo zelo fajn. Lohk si dodaš tudi IBAN številko računa, sam ne vem, če to dejansko kaj naredi. Sam se trenutno igram z iFinance in za 14€ izgleda kot fajn programček, pa še niti iz beta faze ni prišel (vsaj v. 3). |
||||||||
![]() |
||||||||
Pa zakaj si si ti sploh Mac-a nabavu? Ker kol tvoj post gledam je ali uporabljaj Office, zneb se spaces, itd, itd... Ker zgleda lepš kot PC škatle? LP |
||||||||
![]() |
||||||||
Zakaj uporabljam Excel, pa Word? Ker sta po celem svetu standard, prav zaradi tega razloga obstajata tudi za mac-a, al ne? Spaces - nikoli ne laufam več kot 2, največ tri programe hkrati, mam dva zaslona, tak da ne potrebujem spaces-ov (dejansko me ovirajo). 3. ti si dejansko šel brat moje poste, da si našo, da sem jaz anti-mac. zanimivo ![]() 4. ko boš enkrat začel uporabljat računalnik v profesionalne namene, boš začel na stvari gledat drugače in boš tud primoran uporabit kakšen program, ki ga na macu ni, alternative pa "šef" al pa kdorkoli nebo želel, ker je ne pozna in se je izogiba. OpenOffice npr. zame ni dobra rešitev, ker je bugast, tak kot večina(ne vsi) open source programov, kompatibilnost je zlo slaba, žal. Zakaj? Ker open source stvari povečini delajo programerji in pozabljajo na uporabnost programa. Na hitro hočejo skopirat Photoshop (Gimp) in pol pride ven to kar Gimp pač je. Skregan s standardi ![]() Glej, ko maš za kak projekt postavljen deadline, mora bit narjeno hitro, dobro, čim manj težav pri delu, čim manj "crashanja" mašine itn... in zaradi tega razloga uporabljam osx. đizs, kak se vam enim da res ej. lp |
||||||||
![]() |
||||||||
Zelo dobra alternativa OpenOffice-u (ki ga tudi sam ne maram) je IBM-ov Symphony. Glede Spaces sam uporabljam 4 vsaj 75% časa in mislim, da je to ena zelo uporabna zadeva. Tvojih postov nisem šel brat, jih pa redno opažam, ko prebiram forum. V službi uporabljam winse že od verzije 3.11 tako, da mi je popolnoma jasno kako stvari stojijo. Ja, 20 let bo odkar jih uporabljam. Na žalost... Doma pa mlejejo OSX mlinčki brez ene same MS aplikacije. In tako bo tudi ostalo, ker mi je še vedno uspelo prenesti vsakršen dokument, podatek, datoteko v obliki, ki je bila uporabna tako doma kot v službi. Glede koncepta Open Source-a se pa ne bom spuščal v debate, ker vidim, da ne prepoznaš prednosti razvoja v odprtem okolju z podporo tako korporacij kot ljudi, ki so doma pripravljeni žrtvovati svoj prosti čas, da bo nekdo lahko nekaj uporabljal ne da bi najemal kredite za nakup. ... toliko za zaključek debate. LP P.S. Še enkrat se opravičujem za popolnoma off topic debato. |
||||||||
![]() |
||||||||
LP |
||||||||
![]() |
||||||||
Moram te malo popravit oz nisi razumel kaj ti je hotel povedat Open Office je šit verjemi tudi sam se ukvarjam z designom kjer je zelo pommebno da ko odprem Wordov file da se odpre takšen kot ga je poslala stranka ter da tabela izgleda tako kot jo je naredila stranka ker le tako lahko zadevo postavim kot je treba oz uporabim potem naprej. OpenOffice velikokrat štekne tudi sam sem ga želel da bi ga uporabljal se trudil in silil vendar na koncu ugotovil da mi vzame preveč časa... iWork je super alternativa vendar ima spet en velik problem ni dovolj kompatibilen z Wordom Excelom oz enaka težava ne zna odpirati vsega oz ga ne odpre pravilno kar se pa tiče vmesnika pa uporabnosti se pa meni zdi nekje enak z MS-i na določenih delih boljši na določenih slabši... MS- je pač nujno zlo ker ga uporablja zelo veliko ljudi... |
||||||||
![]() |
||||||||
www.poslovni.si (majo tud online demo)
Probaj Phoenix: Mogoče je mal bolj za poslovno uporabo, je pa zastonj. - osnovna verzija je brezplačna, - slovenska zadeva, - za uporabo rabi web browser in Acrobat reader Aplikacije je povsem *web based* (Apache in SQL ... client-server). Automatska instalacija je sicer za winse, za unix je treba potelovadit, ampak dela. Zadnja verzija dela tudi na večini browserjev (prejšnje so ble za IE). (poznam programerje, ki ga pišejo, pa mi stalno najedajo kok je huda zadeva. Zato sem se spomnil, ko sem vidu tole temo.) |
||||||||
![]() |
||||||||
|
||||||||
![]() |
||||||||
Saj veš kje najti free zadeve. ![]() ![]() |
||||||||
![]() |
« Poglej prejšnjo temo - Programska oprema - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran 1, 2 Naslednja |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |