Koliko spomina za iMac-a
|
Stevie Jabuk
Kraj: Krško |
|
 |
|
Prispevek: #41 Objavljeno 15.01.2009 12:41:31 |
|
faganel je napisal/a: |
Hmm, a si ravnokar zašibal Mac-a, da imaš tako nizke temperature ali...?
No, nič narobe ampak moj je vedno precej vroč. |
Par ur je je že bil prižgan iMac - takrat sem ravno konvertiral DivX v MPEG4 (zato je proc laufal na 50-60%), drugače pa so temperaure še nižje. No seveda ko konvertiram npr. .mkv v H264 za QuickTime (in je proc na 95-100%) so temperature občutno višje...
@imatej: widget je iStat Pro - dobiš ga na Apple-ovi strani.
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #42 Objavljeno 15.01.2009 17:12:23 |
|
Enako kot sem pred enim letom, ko sem ga kupil. In če je bilo takrat dosti ga jetudi sedaj, saj nisem nobene tople vode izumil na macu in delam povsem iste stvari kot sem jih leto nazaj.
Pri meni poraba rama ne raste linearno s časom uporabe.
Lp.
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Lavrica |
|
 |
|
Prispevek: #43 Objavljeno 15.01.2009 17:22:46 |
|
Od tega trenutka sem vstopil v novi svet, Applov svet...
Verjetno boste kmal čuli kakšno vprašanje ala "Kako se to naredi?" oz. "Kje je tista zadeva?"... 
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #44 Objavljeno 15.01.2009 17:38:24 |
|
borut-t je napisal/a: | Od tega trenutka sem vstopil v novi svet, Applov svet...
Verjetno boste kmal čuli kakšno vprašanje ala "Kako se to naredi?" oz. "Kje je tista zadeva?"...  |
WOOHOO! Jaz pa čakam na nove iMace, pa bom pol 24" kupo  Kje maš kaki unboxing video???
LP
-J
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #45 Objavljeno 15.01.2009 17:54:38 |
|
scotapipa je napisal/a: |
Enako kot sem pred enim letom, ko sem ga kupil. In če je bilo takrat dosti ga jetudi sedaj, saj nisem nobene tople vode izumil na macu in delam povsem iste stvari kot sem jih leto nazaj.
Pri meni poraba rama ne raste linearno s časom uporabe.
Lp. |
Že že, samo mi je hecno, da je pri meni vedno vsaj malo čez 1GB v uporabi...
Aja, borut-t: welcome to macintosh! 
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #46 Objavljeno 15.01.2009 18:42:19 |
|
Pismu, težka bo. Prvo je me najbolj razjezilo to, da nism našel @. No zdej vem...
Skratka, navadit se bo treba.
Imam pa eno vprašanje. V EPL so mi nastavili samo eno particijo, imam pa 250GB velik disk. Rekel sem jim, da mi naredijo vsaj dve particiji, da mi ob naslednji nadgradnji OS-a ne bodo šli ostali podatki v maloro. Pa je Miloš reku, da je performančno kao boljš, če je samo ena particija. Kaj menite???
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #47 Objavljeno 15.01.2009 18:53:58 |
|
Razdeli si na dve particiji in si svoj Home direktorij z vsemi podatki in datotekami prenesi na drugi disk. Tako ne bo problemov, če bo kaj narobe in boš moral na novo naložiti Mac OSX. Boš po inštalaciji samo spremenil privzet Home direktorij in bodo vse nastavitve in datoteke čisto enake kot pred nezgodo.
LP
-J
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #48 Objavljeno 15.01.2009 19:01:28 |
|
Tole tvoje z @  Noro!!!
Pa da ne boš mislu, da sem pred 1 letom jaz bil kaj drugačen. Skor sem znoru, k nisem @ najdu
Hvala ti, dobr sem se nasmejal!
Men je sicer glede particije čist vseeno - berem pa po forumih, da naj bi bilo bolš samo 1 particija. Sicer si jo pa lahko dodaš z Disk Utility (zelo preprosto).
Brez skrbi, hitr se boš navadu OS X-a. Jaz sploh ne vem, če bi šel lahko nazaj samo na Win (čeprav jih službeno uporabljam)...
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #49 Objavljeno 15.01.2009 19:35:49 |
|
Hja, upam da se bom res kmal navadu. Zaenkrat bom pustu kar eno particijo, bom vidu čez par dni/tednov/mesecev...
Imam še eno vprašanje. Kje hudiča je "Photo booth", da lahko uporabim kamero. Imam Leoparda 10.5.6 in nikjer ga ni, tut Spotlight ga ne najde. K ni to že po defaultu posnet ?
Hvala in lp
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #50 Objavljeno 15.01.2009 19:37:04 |
|
borut-t je napisal/a: | Hja, upam da se bom res kmal navadu. Zaenkrat bom pustu kar eno particijo, bom vidu čez par dni/tednov/mesecev...
Imam še eno vprašanje. Kje hudiča je "Photo booth", da lahko uporabim kamero. Imam Leoparda 10.5.6 in nikjer ga ni, tut Spotlight ga ne najde. K ni to že po defaultu posnet ?
Hvala in lp |
V mapi Applications bi moral biti.
LP
-J
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #51 Objavljeno 15.01.2009 19:42:37 |
|
St0rMl0rD je napisal/a: | borut-t je napisal/a: | Hja, upam da se bom res kmal navadu. Zaenkrat bom pustu kar eno particijo, bom vidu čez par dni/tednov/mesecev...
Hvala in lp |
LP
-J |
Pa je res. Sploh ga nisem videl. Ampak čudno kaj, da ga Spotlight ni najdu...
Imam pa še eno butasto/začetniško vprašanje: Želim inštalirat iWork ”09. Dvokliknem na *.dmg file in se mi odpre okno z naslovom "...Trial install dvd". Notri sta dve ikoni, ki ju lahko premikaš. Kam ju premaknem ?

|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #52 Objavljeno 15.01.2009 20:04:57 |
|
borut-t je napisal/a: | St0rMl0rD je napisal/a: | borut-t je napisal/a: | Hja, upam da se bom res kmal navadu. Zaenkrat bom pustu kar eno particijo, bom vidu čez par dni/tednov/mesecev...
Hvala in lp |
LP
-J |
Pa je res. Sploh ga nisem videl. Ampak čudno kaj, da ga Spotlight ni najdu...
Imam pa še eno butasto/začetniško vprašanje: Želim inštalirat iWork ”09. Dvokliknem na *.dmg file in se mi odpre okno z naslovom "...Trial install dvd". Notri sta dve ikoni, ki ju lahko premikaš. Kam ju premaknem ?
 |
Na Mac OSX se manjše aplikacije inštalirajo ponavadi tako, da jih enostavno potegneš v mapo Applications, in če jih hočeš odstraniti, jih potegneš iz te mape v koš. Ker je iWork '09 večji paket, mislim da bi moral imeti svoj instalacijski program, podobno kot ga ima Microsoft Office for Mac.
LP
-J
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #53 Objavljeno 15.01.2009 20:34:58 |
|
Odstranjuješ pa lahko aplikacije tudi z http://www.appzapper.com/