Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Naslednja
A1
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Pridružen/a: 17.03.2008
Prispevkov: 134
Kraj: ljubljana
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #121   Objavljeno 25.11.2021 21:20:08
Re: A1
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
15.2 Like

jani12345 je napisal/a:
Hay zanima me kateri IOS imaš naložen,da ti podpira 5G.?
Hvala za odgovor.


_________________
lp, david praznik
www.ideator.si
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 30.12.2008
Prispevkov: 2380
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #122   Objavljeno 05.12.2021 11:59:46
Re: A1
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pa kaj je s tem A1, no, a mislijo zdaj kar vsako leto za 1 EUR visati narocnino?! To bo pomoje ze vsaj tretjic v dveh letih, da bodo dvignili…

Pozdravljeni. Obvescamo vas, da s 1.1.2022 nizamo ceno pribitkov v EU gostovanju za prenos podatkov in za poslana sporocila MMS, obenem pa visamo kolicino za brezplacen prenos podatkov v EU gostovanju pri paketih z odprtim prenosom podatkov. Prav tako vas obvescamo, da s 1.1.2022 visamo mesecno narocnino na izbranih mobilnih paketih za 1 EUR z DDV. Vec informacij na: a1.si/obvestila. A1

Cez par mesecev se mi iztece vezava, pomoje bom sel kam drugam… razmisljam o HoT ali BoB. Kaksna priporocila?

_________________
 15.4" MacBook Pro (late-2011), 2.2 Ghz Intel Core i7, Crucial 8GB RAM, Crucial M500 480GB SSD, AMD Radeon 6750M 
 iPad Air 32 GB Space Gray 
 iPhone XS 256 GB Black 
 Apple Watch 7 Nike, 45mm Midnight 
iPhone Developer

iPhone Developer

Pridružen/a: 19.09.2008
Prispevkov: 10357
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #123   Objavljeno 05.12.2021 12:13:06
Re: A1
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Saj to je že večletna tradicija, ki se jo gresta A1 in Telekom. Stare pakete dražita za 1€ vsako leto in uporabnike silita, da gredo na nove pakete in po možnosti še plačujejo za stroške prehoda. Meni je to pred leti dopi**ilo in sem še na Bob... od takrat naprej se mi cena ne spreminja. Sicer te poskušajo z bajnimi gigabajti prepričati v nove pakete... ampak, če ni potrebe, lahko ostaneš na starem paketu.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 30.12.2008
Prispevkov: 2380
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #124   Objavljeno 05.12.2021 14:59:22
Re: A1
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
mikrohard je napisal/a:
Saj to je že večletna tradicija, ki se jo gresta A1 in Telekom. Stare pakete dražita za 1€ vsako leto in uporabnike silita, da gredo na nove pakete in po možnosti še plačujejo za stroške prehoda. Meni je to pred leti dopi**ilo in sem še na Bob... od takrat naprej se mi cena ne spreminja. Sicer te poskušajo z bajnimi gigabajti prepričati v nove pakete... ampak, če ni potrebe, lahko ostaneš na starem paketu.


Pa so kakrsnikoli problemi na Bobu za iPhone uporabnike (razlik v omrezju ne bi smelo biti, saj Bob prav tako uporablja A1?)? Vem da so recimo pri HoT za Android userje vedno neke tezave z MMSi, je treba po vsakem updejtu ponastavit v nastavitvah..

_________________
 15.4" MacBook Pro (late-2011), 2.2 Ghz Intel Core i7, Crucial 8GB RAM, Crucial M500 480GB SSD, AMD Radeon 6750M 
 iPad Air 32 GB Space Gray 
 iPhone XS 256 GB Black 
 Apple Watch 7 Nike, 45mm Midnight 
iPhone Developer

iPhone Developer

Pridružen/a: 19.09.2008
Prispevkov: 10357
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #125   Objavljeno 05.12.2021 15:23:09
Re: A1
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
V tujini ne dela hotspot. Ostalo je pa ok.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 30.12.2008
Prispevkov: 2380
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #126   Objavljeno 05.12.2021 17:49:08
Re: A1
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
mikrohard je napisal/a:
V tujini ne dela hotspot. Ostalo je pa ok.


Aja, hm. Malo smotano, ampak ok, načeloma povprečni uporabnik niti ne rabi tega toliko. V SLO pa deluje BP?

_________________
 15.4" MacBook Pro (late-2011), 2.2 Ghz Intel Core i7, Crucial 8GB RAM, Crucial M500 480GB SSD, AMD Radeon 6750M 
 iPad Air 32 GB Space Gray 
 iPhone XS 256 GB Black 
 Apple Watch 7 Nike, 45mm Midnight 
iPhone Developer

iPhone Developer

Pridružen/a: 19.09.2008
Prispevkov: 10357
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #127   Objavljeno 05.12.2021 18:13:59
Re: A1
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ja... v Sloveniji vse deluje. Problem hotspota v tujini je pa to, da ima A1 zapečene nastavitve na iPhonih in ne moreš ročno vpisati APN za tethering. Če imaš Android telefon, potem tudi tethering v tujini ni problem.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 01.11.2011
Prispevkov: 397
Kraj: Ljubljana
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #128   Objavljeno 05.12.2021 20:22:08
Re: A1
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
real001 je napisal/a:
Pa kaj je s tem A1, no, a mislijo zdaj kar vsako leto za 1 EUR visati narocnino?! To bo pomoje ze vsaj tretjic v dveh letih, da bodo dvignili…
Realna inflacija na dolgi rok je nekje 3 procente na leto. To pomeni, da je danar vsakih 27 let vreden pol manj (oziroma moraš dobivat 3 procente obresti na leto da zgolj ohraniš vrednost)
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 09.01.2008
Prispevkov: 3100
Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #129   Objavljeno 06.12.2021 08:02:31
Re: A1
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Nekako logicno, glede na to, da se vse drazi da se cena narocnine dviguje. Mi imamo glede na tujino tak poceni pakete. A1 AT je za 20%+ drazji od nasega A1.

BOB ima polno LTE hitrost? Ker Hot ima dokaj bogo, tudi ce doplacas.
iPhone Developer

iPhone Developer

Pridružen/a: 19.09.2008
Prispevkov: 10357
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #130   Objavljeno 06.12.2021 09:36:50
Re: A1
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Privzeta hitrost je 50/10… za 1€ doplačila pa 100/50.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 09.01.2008
Prispevkov: 3100
Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #131   Objavljeno 06.12.2021 11:18:47
Re: A1
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Upam, da BOB, Hot in podobni bodo kmalu imeli tudi esim.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 23.10.2008
Prispevkov: 241
Kraj: CE - MB
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #132   Objavljeno 06.12.2021 11:19:07
Re: A1
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
real001 je napisal/a:
Pa so kakrsnikoli problemi na Bobu za iPhone uporabnike (razlik v omrezju ne bi smelo biti, saj Bob prav tako uporablja A1?)? Vem da so recimo pri HoT za Android userje vedno neke tezave z MMSi, je treba po vsakem updejtu ponastavit v nastavitvah..


na bob-u ne deluje konferenčni klic.

_________________
Dropbox, syncing documents, music, photos, and video across multiple PCs or MACs has never been so simple!

MacBook (13-inch, Late 2008)
iPhone 5S 64GB
iPad Pro 9,7 128GB
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 30.12.2008
Prispevkov: 2380
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #133   Objavljeno 06.12.2021 11:26:51
Re: A1
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
iii je napisal/a:
na bob-u ne deluje konferenčni klic.


Aha, zanimivo.. hvala. Se kar nabirajo potem ene (negativne) malenkosti v primerjavi z A1...

_________________
 15.4" MacBook Pro (late-2011), 2.2 Ghz Intel Core i7, Crucial 8GB RAM, Crucial M500 480GB SSD, AMD Radeon 6750M 
 iPad Air 32 GB Space Gray 
 iPhone XS 256 GB Black 
 Apple Watch 7 Nike, 45mm Midnight 
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 03.05.2014
Prispevkov: 176
Kraj: Maribor
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #134   Objavljeno 08.12.2021 10:27:18
Re: A1
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Še moj speed test pri Ikona centru (bivši Planet Tuš) v Mariboru.

5G:



LTE:


Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 30.12.2008
Prispevkov: 2380
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #135   Objavljeno 15.12.2021 15:45:46
Re: A1
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Od A1 sem dobil sledeči mail glede voLTE:

Vklopite si storitev VoLTE, ki omogoča klicanje prek omrežja 4G/LTE. Uporaba storitve je brezplačna.

Zakaj boste hvaležni, da uporabljate VoLTE?
• Boljša kakovost zvoka
• Manjša poraba baterije
• Hitrejša vzpostavitev klica


Pa me zanima, a je še kakšen hakeljc glede tega? Dejansko lahko kaj zmanjša porabo baterije? A to pomeni tudi manj preklapljanja na 3G?

_________________
 15.4" MacBook Pro (late-2011), 2.2 Ghz Intel Core i7, Crucial 8GB RAM, Crucial M500 480GB SSD, AMD Radeon 6750M 
 iPad Air 32 GB Space Gray 
 iPhone XS 256 GB Black 
 Apple Watch 7 Nike, 45mm Midnight 
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 09.01.2008
Prispevkov: 3100
Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #136   Objavljeno 16.12.2021 09:35:35
Re: A1
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Iz A1 prenesel telefonsko na Telemach. A1 prenesel in izklopil pri njih, Telemach pravi da je telefonska uspesno prenesena. V iPhonu z Telemach sim vidim staro stevilko ki je prisla z to SIm. Pod phone/My number ne morem spremeniti stevilke. je le sive barve.

Ima kdo kaksno idejo? Na telemachu jasno posljejo me na Apple.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 13.08.2010
Prispevkov: 1361
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #137   Objavljeno 16.12.2021 17:28:05
Re: A1
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
haroker je napisal/a:
Iz A1 prenesel telefonsko na Telemach. A1 prenesel in izklopil pri njih, Telemach pravi da je telefonska uspesno prenesena. V iPhonu z Telemach sim vidim staro stevilko ki je prisla z to SIm. Pod phone/My number ne morem spremeniti stevilke. je le sive barve.

Ima kdo kaksno idejo? Na telemachu jasno posljejo me na Apple.


Jst si tko nekak predstavlam da ma vsaka sim svoj ID. K si ti dal notr novo sim kartico stevilka se ni bla prenesena in za ta ta ID je bla ta stevilka shranjena. Zdej pa ker je bla stevilka spremenjena mores nekak za ta ID stevilko posodobit. Probaj dat kako drugo sim pa pol svojo nazaj notr. V najslabsem primeru pa novo telemach sim kartico pa ne simke dajat v iphona dokler stevilka ni posodoblena.

_________________
Probaj bit ne-užaljen če si citiran =)
Fuck new MacOS'es! X, El Capitan is at the TippyTop!
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 02.01.2012
Prispevkov: 117
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #138   Objavljeno 17.12.2021 09:22:00
Re: A1
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
haroker je napisal/a:
Iz A1 prenesel telefonsko na Telemach. A1 prenesel in izklopil pri njih, Telemach pravi da je telefonska uspesno prenesena. V iPhonu z Telemach sim vidim staro stevilko ki je prisla z to SIm. Pod phone/My number ne morem spremeniti stevilke. je le sive barve.

Ima kdo kaksno idejo? Na telemachu jasno posljejo me na Apple.


Klasičen primer, telefon je prevzel začasno številko. Ni druge kot še enkrat postopek, torej reset telefona (kpl) in ponovno nastaviti (kot ob nakupu novega telefona) in bo vse okej
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 09.01.2008
Prispevkov: 3100
Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #139   Objavljeno 17.12.2021 12:08:31
Re: A1
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ja, to je bilo meni nekako jasno. Stvar je v tem, da Telemach ze dva dni ureja zadeve, ... Prvo mi njihov visji nivo supporta rece naj grem sim zamenjati in da je to krivo. Zamenjam in 4x povem tezavo in mi v poslovalnici zagotovi da bot o to seda. Seveda je bila ista telefonska.

Pise v support v cem je stos, da bodo uredili in da me poklice. Jasno nihce klical.

Klicem ponovno na 070700700 in povem 16stic tezavo in prijazna punca pove, da je telefonska prenesena k njim ampak ni aktivirana... ne ve pa zakaj ne. Cakam da ugotovijo.

Kdo bi si mislil da je leta 2021 prenos stevilke taksna znanost.
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 02.01.2012
Prispevkov: 117
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #140   Objavljeno 17.12.2021 12:51:41
Re: A1
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
haroker je napisal/a:
Ja, to je bilo meni nekako jasno. Stvar je v tem, da Telemach ze dva dni ureja zadeve, ... Prvo mi njihov visji nivo supporta rece naj grem sim zamenjati in da je to krivo. Zamenjam in 4x povem tezavo in mi v poslovalnici zagotovi da bot o to seda. Seveda je bila ista telefonska.

Pise v support v cem je stos, da bodo uredili in da me poklice. Jasno nihce klical.

Klicem ponovno na 070700700 in povem 16stic tezavo in prijazna punca pove, da je telefonska prenesena k njim ampak ni aktivirana... ne ve pa zakaj ne. Cakam da ugotovijo.

Kdo bi si mislil da je leta 2021 prenos stevilke taksna znanost.


Telemach ima drugo politiko delovanja in support oz. najboljša uporabniška izkušnja jim ni prioriteta... Njim je izključno in samo cena, naročnik pa naj ve in se zaveda da malo denarja malo muske.
Osebno pa delujem po načelu nisem tako bogat, da bi poceni kupoval!
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani