A se ti je java avtomatsko poupdejtala?
Sem mel s tem že parkrat problem.
| certifikat za e-davki | |||||
A se ti je java avtomatsko poupdejtala?
Sem mel s tem že parkrat problem. _________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯ |
|||||
Ne ker sem certifikat naložil prejšni teden in se potem registriral na edavke in ostalo tako da sem jo naložil na frišno.
_________________ Apple TV 4K 32 GB (21) Apple Watch Series 8 Apple Watch Series 6 Iphone 14 pro 128 GB |
|||||
Mislim, da se je, ja... sam sem jo odstranil in namestil spet legacy verzijo, s katero je delovalo.. ampak še vedno je ista napaka... Pa sistem je na High Sierri - sam je še prejšnji teden delovalo... |
|||||
Spet je naokoli ta čas, ko je potrebno izpolniti edavke..
Poskusil sem na Safariju in prišel čisto do konca, pred zadnjim podpisem pa ni spustil naprej. Zadevo rešil z Firefoxom, tako, da vam toplo svetujem uporabo le tega.. Lp |
|||||
Tudi sam sem imel težave na zadnjem koraku- podpisovanju, rešil sem z windowsi. _________________ |
|||||
Tudi meni certifikat deluje samo v firefoxu...
|
|||||
Se mi zdi, da sem tu gor enkrat videl navodila za podpisovanje na edavkih oz. ta hip rabim za naročilo novega certifikata pa mi v vseh browserjih javi, da nimam ali imam napačno instaliran proxsign.
A to na macu sedaj deluje ali izgubljam čas? |
|||||
To je nkaj novega? A je to digitalno potrdilo al samo nek plugin, ki "poenostavi" uporabo digitalneka potrdila? Na koncu FAQ govotijo o tem, da moraš imet eno od digitalnih potrdil: https://proxsign.setcce.si/proXSignCustomerPages/troubleshooting.html Bega me, zakaj rabim ta proxsign, če mi Sigenca (dokaj) normalno dela. _________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯ |
|||||
to je že od nekdaj. za evem, edavke pa zgleda tudi za fizične osebe če rabiš nov certifikat
|
|||||
To je nek plugin za podpisovanje dokumenta. Meni (ce se prav spomnem) nazadnje ko sem kaj delal (redko) v Safariju na macu ni delalo, mi je pa normalno delalo v firefoxu (ki ga imam instaliranega ravno zaradi tega
|
|||||
Tako je proXsign potrebuješ naložen za podpisovat dokumente v edavkih. Pri meni deluje v safariju.
|
|||||
V Safari sem naletel na problem glede izbire certifikata.
Namreč v Keychain ima svoj cert in od žene. Ko hočem odpreti e-davke mi stalno avtomatsko odpre moje e-davke in sploh ne ponudi izbiro certifikata, ki se določi kaj potem odpre kot to ponudi napr. v e-zdravlju. Mogoče lahko kdo pomaga če je imel tak problem in ga rešil. Hvala. _________________ Mac Mini M4 2025 iPhone 17 Pro Max 256GB Cosmic Orange Apple Watch Nike+ Series 6 GPS 44mm Gray |
|||||
Ali si namestiš neki drugi browser npr. chrome ali edge.
Druga opcija pa je, da narediš dva sistemska računa in pod vsakega namestiš ustrezen certifikat v keychain. _________________ MacBook Pro (Late 2016) 2.7 GHz, 16 GB, SSD 512 GB, Radeon 455 2 GB |
|||||
OK hvala, _________________ Mac Mini M4 2025 iPhone 17 Pro Max 256GB Cosmic Orange Apple Watch Nike+ Series 6 GPS 44mm Gray |
|||||
Nerad odpiram nove teme, zato si sposodim kar tole. Na Macbooku sem najprej uredil svoj digitalni certifikat (sigen-ca), nato pa še za ženo. Sedaj ob prijavi recimo v portal zVem lahko dostopam le do ženinega računa, ne ponudi mi izbire med njenim in mojim.
Enako se zgodi pri prijavi v SI-PASS. Gre kar na njen profil in nikakor ne morem izbrati svojega. Mi lahko kdo pomaga? Sem sicer že pisal na zVem... |
|||||
Odpri stran v private mode ali pa pobriši podatke strani. To je problem v vseh brskalnikih (razen v firefox lahko izbereš, da si ne zapomni izbire). _________________ Mastercard kartica Curve Uporabi kodo PPSAT (https://www.curve.app/join#PPSAT), ter sebi malo skrajšaj čakalno vrsto (in obema pridobi 5 funtov dobroimetja). |
|||||
Uh, te ekskurzije slovenske državne uprave v e-usability... Mislim lahko gremo troubleshooting glede cert-ov, ampak po mojem je najlažje, da si namestiš Firefox (ima svoj lasten cert storage), noter uvoziš svoj certifikat in je to to. Ali pa dva ločena accounta na računalniku. |
|||||
O, super. Deluje. Hvala! |
|||||
Jest če se odjavim, zaprem safari in spet odprem mi ponudi izbiro certifikata.
|
|||||
Ja, potrebno se je odjaviti in zapreti brskalnik, ne samo eno od tega. |
|||||
| « Poglej prejšnjo temo - Mac OS - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3, 4, 5 Naslednja |
Gostovanje: 3fs.si |
Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si |
Kontakt Domov Na vrh strani |