Jabuk
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja
Bi lahko Ipod touch postal mini računalnik?
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 11.01.2009 12:10:18
Bi lahko Ipod touch postal mini računalnik?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Končno sem ob lubju in vodi uspel napraskat denar za neke vrste "vse v enem" napravice, ki jo lahko daš v žep hlač in ti brez škratov elektronov zdrži vsaj tekom dneva.

V bistvu sem se zagledal v toucha, prebral skoraj vse teme na forumu, pa še vseeno sem v dilemi. Je le res da stane 32Gb različica kar vesoljskih 400€, pa najverjetneje bi podalšal garancijo na 3 leta, pa polnilc za 220V pa une štumfke (si jih želim met že od malih nog =) pa smo že skoraj na 500€.

Zdej vsi tisti ki ga imate, me zanima če omogoča kako prilagoditev vmesnika (ozadje, ikone, pogled,....), da ni vse togo?

Kako je z baterijo? Vam služi OK, ali je viden upad zmogljivosti baterije po recimo pol leta?

Vam bp lovi WI-FI recimo vaših domačih omrežji? Je brskanje dovolj intuitivno in nemoteče na takem zaslonu? Se da brskat po vseh straneh, ali recimo kakih zaradi strukture zasnove ne prikazuje natančno.

Kako je z filmi? So recimo skupaj s podnapisi berljivi/gledljivi recimo 2 uri neprenehoma (dolžina enega filma)? Kateri program bi priporočal za prekonvertiranje iz .avi na katerikoli format ki ga podpira touch? kako recimo lahko vstavim notri podnapise? (NE MOREM VERJET DA NOBENA TRGOVINA -> ISTYLE,.. NIMA RAZTAVLJENEGA NOBENEGA TOUCHA, niti videt ne morem kako zgleda vmesnik pred nakupom).

Ima mogoče 2-ga generacija vgrajen zvočnik? Bi se ga dalo uporabljat kot budilko?

Je kvaliteta ohišja na dostojni ravni? Nekje sem prebral da nekomu poka na sprednji strani ohišje!?

Ali ima gizmo po nadgradnji (predvidevam da je že kak novejši SW zunej), še kake večje hrošče? Bral sem na nekem blogu da je bilo pri 1. seriji problem z brskanjem po netu in poslušanju muske istočasno.

Zanima me ali lahko aplikacije ki so v iTunes označene kot brezplačne, brez večjih problemov povlečem na PC in jih naložim v toucha? (z plačljivimi vem da so problemi v SI).

Ali zadeva out of box podpira PDF-je in wordove ter power-point prezentacije/dokumente? Če ne, se da zrihtat po legalni poti da jih? Ne želim imet nekih posodobljenih in nestabilnih jailbreakov in programov.

Kako se sicer obnese invisible shield? Popači izgled same igračke, ali je res neviden? Poslabša rokovanje z zaslonom toucha?

Za konec še malenkost. Popularna funkcija je da prestavljaš med albumi, pesmimi,filmi tako da pogledaš tiste predoglede - slikce, to je imel že SE telefon, ki ga imam, pa vendar na koncu ni ničesar prikazoval, le sivkast privzet znak za album. Ali touch dejansko poišče kako sliko, tako da imaš pesmi in albume lepo prikazane z njihovo naslovno stranjo/slikco?

To je zaenkrat vse, priskrbim še kako vprašanje v kratkem =)
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 11.01.2009 13:18:51
Re: Bi lahko Ipod touch postal mini računalnik?
Sam sem sicer lastnik 8gb verzije 2. gen. in mislim, da je 32gb verzija predraga, 8 je sicer občasno premalo, ampak po moje bi se cenovno in funkcionalno najbolj obnesla 16gb verzija, sicer je pa tudi 8 v redu. Moraš vedeti, da 8gb je dejansko dobrih 7gb zaradi formatiranja.

Ozadja se brez jailbreaka (kar kolikor vem 2. gen. ne omogoča še) ne da spreminjati, razen ozadja ob zaklepu iPoda, ikone lahko preorganiziraš (katere so v docku in katere so kje), sicer pa je razmeroma togo, ni pa moteče.

Baterija mi služi super, vendar sem lastnik šele slab mesec, zato o polletni uporabi ne morem govoriti. Z wifi, glasbo in aplikacijo (torej vklopljenim ekranom) mi zdrži cca. 5,6 ur.

Wifi mi deluje super povsod, celo na faksu mi omogoča eduroam po dodatni konfiguraciji. Brskanje je zelo intuitivno in razmeroma prijetno, čeprav je zaslon samo 3 in nekaj inčen. Moti me zgolj to, da ne podpira flasha.

Videa sam ne uporabljam, le prek iTunes se mi nepogledani podcasti naložijo na iPod in je v redu, se pa da s programom 4DVD Ripper (se mi zdi, je za mac) rippat filme skupaj s podnapisi v iPod format. Nisem zares preizkušal, ker nimam želje, da bi gledal filme na iPodu.

Vgrajen ima za svojo velikost povsem funkcionalen zvočnik, torej služi tudi kot budilka (z že nameščeno funkcijo budilke, štoparice in odštevalnika). Moti me zgolj to, da še nisem ugotovil, kako bi nastavil za bujenje lasten mp3 in ne zgolj njihove zvoke.

Splača se ti naredit, po moje, ameriški iTunes račun, kamor si naložiš gift card, ker so ameriški gift cardi res poceni (cenejši kot v evrih) in ti omogočajo dostop do vseh aplikacij. Sam sem do sedaj porabil cca. 25$. Slovenskega storea nisem preizkušal.

Vem, da podpira pdf in word dokumente, za prezentacije nisem prepričan.

Glede coverflowa je pa tako; če imaš v iTunes nastavljene album arte, se ti le-ti prenesejo v iPoda, sicer so pa sive naslovnice. Odvisi torej od iTunes. Jaz sem si nastavil tako, da imam za vsak album naslovnico.

V redu je tudi, da mail podpira IMAP, sicer pa skoraj nujno rabiš iTunes račun, vsaj zaradi brezplačnih aplikacij, ki znajo biti hudo priročne. Po moje se ne boš uštel z nakupom, ni pa pravi mini-računalnik.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Kamnik
Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 11.01.2009 13:34:56
Mislim, da bi z vstreznim programom za sinhronizacijo (teh je kar nekaj na app trgovini) lahko pregledoval (zaenkrat le pregledoval) vse vrste dokumentov... mislim, da je še najslabše podprt iWork Surprised .
Dobiš pa tudi programe za izdelavo in urejanje preglednic.

Mislim, da je Touch lahko dober "dlančnik", kot je meni iPhone!

LP
M
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 11.01.2009 13:50:16
Razstavljenega so imeli v BigBangu in v Supernovi. V supernovi vem, da se je še dalo brskati po njem..
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 11.01.2009 13:52:40
1. Prilagoditev vmesnika je mogoča samo na jailbreakanih device-ih -- torej na 1gen Touchu gre, na novem pa ne.
2. Baterija je kar kvalitetna in tudi po pol leta dobro drži.
3. WiFi lovi malenkost bolje pri novem 2gen Touchu. Brskanje je najboljše kar se probal na tako majhni napravi. Brskati se da po vsem, edino problem je še Flash - ki pa (še) ni integriran v Safari, tako da Flash strani niso podprte in se ne da po njih brskat.
4. Filme se kar dobro da gledat - že veliko sem jih pregledal na Touchu. Glede podnapisov ti ne morem odgovorit, ker jih jaz niti ne rabim tako nujno. Je pa bila ena tema na forumu kako podnapise "prilepit" na film in potem prekonvertirat in syncat na ipod. Za program jaz uporabljam VisualHub, ki je super in narejen prav za iPode in še kakšne take napravice. Je pa samo za Maca. Za winse nevem kateri so dobri trenutno.
5. 2gen ima vgrajen zvočnik, medtem ko ga 1gen nima oz. ima samo tisti piskajoči zvočnik za kakšne efekte, zato se lahko oba uporablja kot budilko.
6. Ohišje je celo iz kovine, tako da bi se moral močno potruditi da bi karkoli počilo. Mogoče edino sprednja stran, ki je pa res iz stekla, samo še ta se zelo težko poškoduje. Pokanje ohišja je značilno bolj za iPhone 3G, kjer je ohišje iz plastike.
7. Takih večjih softwerskih bugov so se že kar dodobra znebili. Še vedno se kakšnega najde tu pa tam, je pa dokaj popolno. Zadnji firmware je 2.2, tudi 2.1 je že dovolj stabilen.
8. Vse free aplikacije ki jih dobiš v iTunes AppStore jih daš lahko brez problema preko iTunsov na ipod. Edino za download aplikacij pa še vseeno rabiš en Apple račun/account. Najbolje je imeti US ker se večino stvari dobi tam. (so tudi teme na tem forumu kako dobiti račun).
9. PDFje in ostlo mislim da že avtomatsko podpira (zaradi safarija vsaj), drugače pa niti ni neke varijante da bi dobil te dokumente na ipod - vsaj ne preko iTunsov. Tako da v vsakem primeru rabiš kakšen program z AppStora.
10. Imam invisible shield in je to ubistvu folija ki jo "prilepiš" oz. se sama prime površine Toucha. Jaz imam sicer samo na zadnji strani, ker spredaj mi ni lepo - se nabira preveč prahu in umaznije okoli robov, čeprav je pa spredaj s shieldom površina bolj gladka in je "rokovanje" lažje. Zadaj je pač v vsakem primeru dobro zaščitit ker se tista kovina zelo rada spraska ob vsakem dotiku s čemerkoli.
11. Temu se reče Cowerflow če si to mislil. Sicer ni kaj preveč uporabno, je pa lepo za pogledat in malo se sprehajat po albumih. Kar se tiče slikc - lahko jih sam dodajaš ko urejaš pesmi/albume v iTunsih na računalniku, ali pa imaš opcijo da ti iTunsi sami poiščejo slikce albumov, samo mora biti ime albuma, izvajalca in pesmi enako tistem kar je v iTunes music shopu, ker s tam pobira slikce.

*lastim si oba Toucha btw. - 1gen in 2gen.
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 11.01.2009 13:59:28
No sej nekaj dlančnik-like bi želel, ker sem veliko zdoma nimam pa prenosnega računalnika. Sploh me prenosniki ne interesirajo ker so preveliki, štorasti in upad zmoglivosti baterije je že po parih mesecih, 1-2 uri avtonomije mi je pa premalo.

Samo 5 ur zdrži s pržganim zaslonom? To je mal mal (oz. toliko zdrži Acerjev Aspire one z 6 celično baterijo). Kje je tistih 30+ ur ki jih navajajo? Pač samo poslušanje muske z ugasnjenim zaslonom ni čist nič koristno.

Vidim tudi da je velik problem konvertiranje avi filmov z podnapisi vred. =( Pogledal sem si nekaj prekonvertiranih filmov, prov za ipod in je kvaliteta slike na PC monitorju obupno zanič. =( Poleg tega ni nobenega pametnega programa za konvertirat za Visto.

Če se ne da nastavit lastnih mp3-jev za bujenje, to mi tudi zelo smrdi - nekak je to najosnovnejša funkcija ki jo ima danes praktično vsak mobitel.
Ozadja se ne da spreminjat - razočaranje. Tudi odsotnost fleša je velik -.

Kaj si mogu nardit za dostop do eduroam? Resno sem v dilemi zdej če bi ga sploh vzel, glede na to da manjkajo nekatere najbolj banalne stvari.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 11.01.2009 14:15:46
Pomelund je napisal/a:
...
Samo 5 ur zdrži s pržganim zaslonom? To je mal mal (oz. toliko zdrži Acerjev Aspire one z 6 celično baterijo). Kje je tistih 30+ ur ki jih navajajo? Pač samo poslušanje muske z ugasnjenim zaslonom ni čist nič koristno.

Vidim tudi da je velik problem konvertiranje avi filmov z podnapisi vred. =( Pogledal sem si nekaj prekonvertiranih filmov, prov za ipod in je kvaliteta slike na PC monitorju obupno zanič. =( Poleg tega ni nobenega pametnega programa za konvertirat za Visto.

Če se ne da nastavit lastnih mp3-jev za bujenje, to mi tudi zelo smrdi - nekak je to najosnovnejša funkcija ki jo ima danes praktično vsak mobitel.
Ozadja se ne da spreminjat - razočaranje. Tudi odsotnost fleša je velik -.
...

Ne, ne, 5 ur zdrži minimalno, maximalno je pa tistih 30+ (muska) ali pa še več (če je samo standby). Pa še to je 5 ur res samo če ga hardore uporabljaš - igranje iger, video recimo, pa brskanje po netu - če boš 5ur neprestano igre igral pa svaka čast, kvečjemu filme mogoče da bi 5 ur gledal... ampak come on??

Že Youtube kvaliteta je na Touchu videti najvišja možna - pač taka je resolucija naprave - ne moreš to primerjat z enim 20" računalnikom.

Flasha ni ker bi bila naprava potem tako počasna in neodzivna kot so kakšni WinMobile mobilniki. Sigurno ga pa bodo v prihodnosti vgradili, ko bodo kakšni boljši procesorji itd.

iPod pač ni mobitel - ima čisto drugi svet. V nečem je boljši od vsega ostalega, nekaterih stvari pa še vseeno nima. Nobena naprava ni perfektna in nikoli ne bo, samo Touch je pa kljub nekaterim pomanjkljivostim na dobri poti.
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 11.01.2009 14:32:13
No res da ni mobitel, samo glede na to da je predvajalnik glasbe bi se nekako spodoblo da zavrti določeno pesem ob določeni uri - budilka??

Na to sploh pomislil nisem da se očitno ne da prenest pdf in podobnih dokumentov prek iTunes-a na predvajalnik?? Se pravi je tudi to okrnjeno??

Glede porabe, rabil bi ga da recimo gledam kak film ko sem na vlaku (2 uri dnevno), vmes na faxu med odmori in kako prosto uro da imam na dosegu roke internet (nekje 1-2 uri). Doma ali v službi da bi lahko poslušal musko in pregledoval kake dokumente (večinoma prosojnice s faxa, e-knjige).

Da ni fleša ker je požrešen je malo s trte zvita, se pravi se da tudi računalnik naredit super hiter, samo dodatnih stvari ne smeš nalagat ker so požrešne?

Kako pa je potem ko naložiš nekaj iger in programov iz online trgovine, se tudi upočasni stvar? Kaj potem prikaže namesto mest kjer je sicer kak fleš vmesnik, upam da ni kakega opozorila ali pa celo da je tam preprosto prazno mesto (kakor se zgodi recimo v FF če nimaš fleša nameščenga).

Film sem gledal na isti resoluciji kot je sicer namenjena za toucha (nisem resizal) in je bila zadeva precej zanič, tudi podnapisi se slabo obnesejo, tako da jih najbrš sploh ne bom uporablal.

Upam da me razumete, če daš kot stranka toliko denarja za nekaj kar naprava obljublja, potem pa so sami problemi, pač ne kupiš.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #9   Objavljeno 11.01.2009 14:34:28
Očitno sam sebi odgovarjaš na vprašanje. Pol ga pač ne kupi, samo vsak, ki ga je še do sedaj kupo, je bil zadovoljen.

LP
-J
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 11.01.2009 14:52:02
Ne ne odgovarjam sam seb, touch bi pač bil moj prvi Ipod, zato nimam nobenih izkušenj z njim, tudi kak je interface nimam pojma - le kolkor sem vidu po netu.

Sem pa razočaran, ker je prikazan kako je enostavno gledat filme, srfat po netu, da ma zadeva budilko, da je ful enostaven naložit gor karkoli, potem zveš da budilka ne podpira mp3, da je mučno prekonvertirat film in vstavit podnapise (no ni mučno je pa kar nekaj dela), da je treba ameriške račune za iTunes met, da je interface zlo tog, da se še ozadja ne da zamenjat, da v bistvu zdrži 5-6 ur in ne 36 (ugasnjen zaslon pač ni funkcionalen), tudi poljnjenje vsak dan je mal tko tko. Sem mislu da bi vsaj ene dva dni zdržal. Valda potem si v dilemi, ker očitno ni tolk rožnat, kolikor je rožnat račun zanj.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #11   Objavljeno 11.01.2009 16:58:34
Apple ma pač svojo ceno. Če ti ne diši, potem boš moral kaj drugega najti.

Še vseeno pa z besedami ne moremo prav te super izkušnje opisat - za vse Apple izdelke to velja. Če hočeš Appla, ga vzameš takoj, brez da bi se brigal za denar, ker potem ugotoviš da se je res splačalo. Vsaj pri meni je bilo tako.

Zanima me pa katero napravo bi ti namesto Toucha vzel? To kar ponuja za svoj denar, mislim da noben drug nima - razen če iščeš prav posebno zadevo. Touch ni ravno za biznis btw.
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #12   Objavljeno 11.01.2009 17:33:51
Kaj bi pravzaprav rad? Tole:

-video/filmi
-muska
-slike
-pdf (zgolj za pregledovanje)
-word, powerpoint (zgolj za pregledovanje ne popravljanje)
-koledar kamor se da kaj zapisat notr za določen dan
-budilka (zelo fajn če bi lahko imel svoje mp3-je)
-wi-fi (za brskanje doma in na faxu, pa da se brska v pravem pomenu besede, ne da se pol strani napačno prikaže in je vse skup zmešan in neberljivo)
-da lahko brez flancanja dostopam do svojga gmaila
-čim več prostora v sami napravi
-da se filme/pdf/word brez kakšnih ceremonij prekonvertira in prenese na napravo, da ne naletim na kake bedne applove fore (pustmo podnapise bom že brez)
-da se da interface deloma uredit po svojih željah, se pravi ozadje, ikone, temo,...
-da baterija pri mešanem delu zdrži čez dan

Želim pač neko multimedijsko prenosno napravo, ki omogoča enostaven pretok datotek in zmogljivo baterijo, če me dlje časa ni v bližini štekarja da stvar še vedno deluje.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #13   Objavljeno 11.01.2009 18:44:08
Od Toucha dobiš večino, razen telih stvari:
-da se da interface deloma uredit po svojih željah, se pravi ozadje, ikone, temo,...
- mp3 budilka

Tega sigurno ne dobiš, razen če/ko bo prišel jailbreak za 2gen.

Za tole se moraš pa sam malo potrudit:
- pdf/word idr. se da pregledovati in gor/dol dajati simpl preko kakšnega free ali plačljivega programa, ki ga dobiš na AppStoru.
- za maca smo ti povedali kateri program je za konvertiranje, če imaš winse (predvidevam) potem probaj malo poguglat za kakšen konverter... se pa še sam spomnim iz mojih windows časov, da sem uporabljal en "xilisoft video konverter" ki je bil vsestranski in si lahko skoraj vse v vse pretvoril + še serial moraš nekje dobiti, potem deluje kot urca. Ali pa če filme že kar zdownloadaš za iPod - v .mp4 obliki.
- baterija je pa spet odvisna koliko ga boš uporabljal. Meni ob taki uporabi (kot si naštel te stvari) zdrži vsaj 2 dneva. Pa tudi če ga vsak dan napolniš ne bo nič narobe. Čez dan ti bo sigurno zdržal.
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #14   Objavljeno 11.01.2009 20:52:35
Blaster hvala za ime programa, zadeva je v ultimate različici res kul in zlo dober pretvori v mp4 format v resoluciji posebej namenjeni touchu, tudi kvaliteta je boljša kot pri filmih ki sem jih snel z neta kao za ipode. Povprečen avi file mi pretvori v 20 minutah, kar niti ni tko hudo kot so nekateri rekli da dela tudi nekaj ur (očitno zahvaljujoč 4-jedrniku pri 3,6Ghz).

Ja nič odloču sem se da ga bom vzel v 32GB verziji, če že kupim da bo orenk in da bo orenk tut prostora. Glede na nekatere teste kjer je mašinca ogrela srce tudi najbolj zakrknjenim geekom, predvidevam da ga bo potem tudi meni. Smile

Povejte mi samo, da me prodajalc ne bi nategnu touch 2 generacije je v kaki embalaži? Tist k je en pevc na embalaži je prva generacija?
Jablanator

Jablanator

Kraj: LJ
Moški

Prispevek: #15   Objavljeno 11.01.2009 21:14:51
Prozorna plastična embalaža, na sprednji strani je iPod Touch, zadaj bela podlaga.

iPod Touch 1g se je prodajal v veliki črni kartonasti škatli (z različnimi naslovnicami).
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #16   Objavljeno 11.01.2009 23:04:25
-video/filmi

Ne moreš brez konvertiranja. Tudi na mobitelu ne moreš gledat filmov v avi fajlu. Kot si ugotovil, se filme da hitro konvertirati in se jih tudi super gledati na takem zaslonu.

-muska

Ni problema ?

-slike

Slike se ti avtomatsko prenesejo, sam obkljukaš, katere mape bi rad in katere ne

-pdf (zgolj za pregledovanje)
-word, powerpoint (zgolj za pregledovanje ne popravljanje)

Kolikor vem se jih da gledati tudi v programu Mail. Torej če imaš datoteke na mailu, da jih lahko pogledaš.

-koledar kamor se da kaj zapisat notr za določen dan

Imaš.

-budilka (zelo fajn če bi lahko imel svoje mp3-je)

Če pa že tako nujno rabiš lahko to naštimaš na telefonu ?

-wi-fi (za brskanje doma in na faxu, pa da se brska v pravem pomenu besede, ne da se pol strani napačno prikaže in je vse skup zmešan in neberljivo)

Strani kaže super. Nisem še naletela na kakšno, ki bi jo prikazalo narobe. Mogoče je edini problem flash ampak za moje potrebe ni moteče. Super je, res.

-da lahko brez flancanja dostopam do svojga gmaila

Nastaviš v programu Mail. Meni je delalo super je pa res, da ga že lep čas nisem odprla (v sw 1.1.4 nazadnje)

-da se filme/pdf/word brez kakšnih ceremonij prekonvertira in prenese na napravo, da ne naletim na kake bedne applove fore (pustmo podnapise bom že brez)

Saj niso "bedne applove fore". Saj moraš za vse take in podobne predvajalnike konvertirati filme. Misliš da mp4 predvajalniki vrtijo avi ?

Se da, če je jailbreakan. Ipod touch 1 gen

-da baterija pri mešanem delu zdrži čez dan

Meni zdrži pa vedno delam več stvari naenkrat. Zdajle enkrat bo (če ni že) praznoval svoje prvo leto z mano in baterija je še zmeraj solidna.
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #17   Objavljeno 11.01.2009 23:17:05
Kaj natančneje pomeni solidna? Je zmoglivost padla za 20, 30, 40, 50, 60% ? Ali po enem letu še zdrži tekom dneva brez filanja?

Bedne fore sem zapisal, ker Apple trmasto vztraja pri iTunes kot glavni posrednik med PC/Ipodom, kar je malce brezveze dodatno nalagat še en program, ki je kar precej zajeten + quick time zdraven, če bi se dalo stvar uštimat kot vsi ostali predvajalniki, ki se bp takoj sporazumejo z OS.

Ampak OK naj bo na račun kul vmesnika in dobre zasnove plejerja bom pač se navadil iTunesa.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Ig
Ni navedeno

Prispevek: #18   Objavljeno 11.01.2009 23:43:32
Pomelund je napisal/a:
Kaj natančneje pomeni solidna? Je zmoglivost padla za 20, 30, 40, 50, 60% ? Ali po enem letu še zdrži tekom dneva brez filanja?

Bedne fore sem zapisal, ker Apple trmasto vztraja pri iTunes kot glavni posrednik med PC/Ipodom, kar je malce brezveze dodatno nalagat še en program, ki je kar precej zajeten + quick time zdraven, če bi se dalo stvar uštimat kot vsi ostali predvajalniki, ki se bp takoj sporazumejo z OS.

Ampak OK naj bo na račun kul vmesnika in dobre zasnove plejerja bom pač se navadil iTunesa.

Po treh letih mi na ipod nanotu zdrži baterija ene 8 ur, od originalnih 12tih. Potem bo tudi touchu držala.

iTunes je pa super, mislim da redko kdo ki je na macu, ne uporablja Itunesov.

Se vidi da si windows uporabnik, pa da bi rad neki kljuval pa popupe gledal pa reševal težave, ki sploh niso potrebne(oprosti ker sem tako dirkten).
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #19   Objavljeno 12.01.2009 00:43:59
Pomelund je napisal/a:

Ne vem, ali je tukaj kriv padec zmogljivosti ali pa drugačna uporaba iPoda. Prej je bil namenjen le glasbi, filmom, občasnemu wirelessu in zelo omejenim kratkim igram. Zdaj pa ga veliko več uporabljam (se naučila par stvari, novi SW, možnost veliko večih iger ipd ipd). Ne morem trditi, za koliko je padla, ker ni istega sistema uporabe. Še zmeraj pa se mi na količino in način uporabe zdi zelo dobra zmogljivost.

*

Btw, se iPoda 1 gen SW 2.2 da jailbreakt ? Embarassed
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #20   Objavljeno 12.01.2009 08:57:04
starlight je napisal/a:

Btw, se iPoda 1 gen SW 2.2 da jailbreakt ? Embarassed

Se da. Smile

@Pomelund: glede baterije - najbolj požrešna stvar na Touch je definitivno WiFi, druga najbolj pa video. Youtube aplikacija je pa združek obeh tako, da to žre baterijo ko hudič.
Ravno včeraj sem naredil eno tako primerjavo. Gledal sem 45 min normalno video, potem pa še nekaj na youtube 10 - 15min in mislim da je bila poraba kar enaka kolikor sem lahko sploh videl.
Tako da odsvetujem youtube če si kje bolj stran od polnilca. Podobno je, če downloadaš velike aplikacije (80MB) z appstore-a - to raje naredi na računalniku na itunsih in potem syncaš.

Ne me pa narobe razumeti - če ti brskaš po netu (safari) ti niti slučasjno ne žre toliko baterije - žre samo takrat ko prenaša podatke - ko nalaga stran.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani