Ja lahko to narediš točno postopka se ne spomnim vem pa da je vse napisano pod FAQ od parallels....
Vendar da te že vnaprej opozorim. Ko sem jaz testiral zadevo je bilo tako da je vse ok namestilo preko Parallels in tudi gonilnike za parallels ko sem kasneje zagnal ponovno bootCamp particijo sem opazil da mi je vse Apple gonilnike pobrisalo (grafična, zvočna.... itd.)
Winse sedaj instalirane preko parallels zbrišeš dokaj enostavno zaženi parallels ko se ti bo pokazal seznam nameščenih sistemov klikni na winse in nato gumb za brisanje oz. Edit--> Delete ....
Bolj točno ti bo pa morda kdo drug znal povedati ker jaz kot rečeno sem samo testiral delovanje in ne uporabljam wins-ev.
Kjer sem kupila maca so mi inštalirali windowse preko paralles. Vsakič, ko sem prižgala windowse mi je sistem javil, da niso aktivirani in da zato potrebujem ključ. Ok, sem ga pač prepisala iz nalepke. Melje in melje, pa nič. Probam drugič, nič. Sedaj so seveda neuporabni, ker niso aktivirani.
Pred tem sem jaz inštalirala windowse preko boot campa in jih aktivirala. Tukaj je delalo. Te tudi sem nato uporabila v parallels. Ko sem jih želela sedaj uporabiti, mi javi, da niso aktivirani. Kako??? Ok, pač grem čez cel postopek pisanja serijske številke. Sedaj se pa pojavi problem. Javil mi je, da se je moj sistem drastično spremenil in da potrebujem novo serijsko številko. Meni ni čisto nič jasno. Kako se je lahko spremenil, če je isti računalnik?
Trenutno nisem prevelila, ali windowsu preko boot campa še zmeraj delujejo. Upam, da ja.
Kaj naj naredim? Kako naj aktiviram windowse v parallels?
Mislim, da se ti to dogaja, ker imaš OEM ali DSP različico winsov (vezani na samo en računalnik). Ugibam, da se je zgodilo naslednje; ko si winse iz boot campa prenesla na parallels so zaznali spremembo v strojni opremi in se zaklenili. Varijanta je da pokličeš na MS in ti jih bodo ponovno aktivirali, ampak jih očitno ne boš mogla uporabljat preko obeh opcij .
Mislim, da se ti to dogaja, ker imaš OEM ali DSP različico winsov (vezani na samo en računalnik). Ugibam, da se je zgodilo naslednje; ko si winse iz boot campa prenesla na parallels so zaznali spremembo v strojni opremi in se zaklenili. Varijanta je da pokličeš na MS in ti jih bodo ponovno aktivirali, ampak jih očitno ne boš mogla uporabljat preko obeh opcij .
Ok, saj lahko dam stran winse iz boot campa. Moti me bolj to, ker se tisti, ki so jih instalirali v trgovini, nočejo aktivirati.
Mogoče je pa bolje, da pobrišem obe windowsa, ki jih imam sedaj v parallels in ponovno inštaliram. Samo, kako jih pobrišeš? Jih poiščem v parallels mapi in sdamo move to trash? (se pravi tiste z vpm ali kakšno končnico)
Ja. Ima pa tudi Parallels nekje opcijo delete. Najprej odpres virtualne windowse, ki jih zelis zbrisati vendar jih ne zaznes. Potem pa je nekje v meniju gumb delete.
Če si Windowse najprej namestila preko Bootcampa in potem namestila Parallelse, lahko ti uporabijo Windowse s particije, tako da je to ena in ista kopija. Zato ti pa težijo z aktivacijo, ker harver pod Bootcampom, torej direktno MAC in virtualizirani hardver pod Parallelsi nista enaka.
Mene je to zafrkavalo na Office 2007, na XPjih pa ne, ker imam VLK licenco, ki ne rabi aktivacije. Moja rešitev je bila, da sem zamenjal ProductID od offica in vpisal kodo, ki ne rabi aktivacije. Sicer imamo kupljen Office, a sem moral uporabit crack kodo, ker MS nima odgovora na tak problem.
Rešitev je, da uporabiš kodo za Windowse, ki ne rabi aktivacije.
Hvala za video, vendar sploh ne vidim, kaj moram pritisniti. Ok vidim, da kliknem delete oz. idstrani, vendar ne vem kje. Ko jaz odprem parralels nimam možnosti delete. Če zaženem windowse, seveda te možnoasti tudi ni
Klikneš na OS sliko v parallels ki jo želiš izbrisati verjetno v tvojem primeru imaš samo eno to je Win XP da se ti odpre okno v katerem potem zaženeš os. Ko se ti odpre okno greš na gumb: File ---> Remove nato slediš postopku za odstranitev slike.