Jabuk
Kasko za telefon: epl triglav / big bang allianz
Jabuček

Jabuček

Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 24.10.2020 07:40:10
Kasko za telefon: epl triglav / big bang allianz
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pozdravljeni,

zanimam se za nakup iphone telefona, ki pa bi ga rad predhodno zavaroval.

Je imel kdo od vas izkusnje z uveljavljanjem ‘kasko’ opcije preko big bang-a ali epl/istore trgovine?

Bigbang sodeluje z triglavom, epl/istore pa z allianz zavarovalnico.

Morda kaksno mnenje, pozitivno, negativno... glede zapisanega?

Hvala Smile
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 24.10.2020 07:43:24
Re: Kasko za telefon: epl triglav / big bang allianz
Poznam najmanj 2, ki sta imela kao neko big bang "se zgodi zavarovanje" noben ni dobil nič, ko je dejansko prišlo do težave. Raje daš tistih 10eur mesečno pa sebe zavaruj.
Jabuček

Jabuček

Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 24.10.2020 07:46:43
Dumber je napisal/a:
Poznam najmanj 2, ki sta imela kao neko big bang "se zgodi zavarovanje" noben ni dobil nič, ko je dejansko prišlo do težave. Raje daš tistih 10eur mesečno pa sebe zavaruj.

To ze imam hehe

Prejsnji iphone 11 pro mi je odletel pod kamion Idea

Sedaj se mi pa poraja idejo o zavarovanju.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 24.10.2020 08:14:13
Pozabi. Slovenske zavarovalnice imajo toliko drobnega teksta, da se po mojem ne izplača.

Amortizacija, samoudeležba, kupa stvari ne krijejo. Npr. imel sem podaljšano garancijo za Apple laptop. Baterija se je napihnila in poškodovala ohišje in trackpad. Kličem prodajalca (BigBang), me obrnejo na zavarovanico, tam pa prijazno povejo, da zavarovanje ne krije baterije. Na koncu je Apple brezplačno kril popravilo. Od takrat, če je le možno, vzamem Apple Care.

Npr. iPhone X, odpovedala baterija, kupljen v UK. Ga po slabih dveh letih lepo odnesem na servis v Ljubljano, dobim čez 2 dni nov refurbished telefon.

Tako da kar se zavarovanja za Apple naprave tiče, je po mojem opcija samo Apple Care. Vse drugo je bedarija in pregovarjanje z birokrati. Žal pa Apple Care-a ni v Sloveniji.
Jabuček

Jabuček

Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 24.10.2020 08:43:09
Jenrej je napisal/a:
Pozabi. Slovenske zavarovalnice imajo toliko drobnega teksta, da se po mojem ne izplača.

Amortizacija, samoudeležba, kupa stvari ne krijejo. Npr. imel sem podaljšano garancijo za Apple laptop. Baterija se je napihnila in poškodovala ohišje in trackpad. Kličem prodajalca (BigBang), me obrnejo na zavarovanico, tam pa prijazno povejo, da zavarovanje ne krije baterije. Na koncu je Apple brezplačno kril popravilo. Od takrat, če je le možno, vzamem Apple Care.

Npr. iPhone X, odpovedala baterija, kupljen v UK. Ga po slabih dveh letih lepo odnesem na servis v Ljubljano, dobim čez 2 dni nov refurbished telefon.

Tako da kar se zavarovanja za Apple naprave tiče, je po mojem opcija samo Apple Care. Vse drugo je bedarija in pregovarjanje z birokrati. Žal pa Apple Care-a ni v Sloveniji.

Je pri nas opcija dobit apple care, da krije tudi morebitno poskodbo telefona, ce bi padel itd. ali je to potrbno preko neta narocit direktno na apple?
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 24.10.2020 08:55:55
Potrebno je kupiti telefon v Apple Store v državi, ki ima na voljo Apple Care Plus. Do zdaj je bilo tako, da napeavam kupljenim v Sloveniji nisi mogel dodati ACP. Če kupiš telefon fizično v trgovini lahko brez problema dodaš še ACP in plačaš kakor želiš. Če telefon kupiš online in naknadno ACP je potrebno imeti kartico z BIN številko države v kateri kupuješ.
Če kupiš pa online telefon + ACP pa ne vem kakšne so omejitve, to bom poskusil letos.
Jabuček

Jabuček

Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 24.10.2020 15:32:32
iApple je napisal/a:
Potrebno je kupiti telefon v Apple Store v državi, ki ima na voljo Apple Care Plus. Do zdaj je bilo tako, da napeavam kupljenim v Sloveniji nisi mogel dodati ACP. Če kupiš telefon fizično v trgovini lahko brez problema dodaš še ACP in plačaš kakor želiš. Če telefon kupiš online in naknadno ACP je potrebno imeti kartico z BIN številko države v kateri kupuješ.
Če kupiš pa online telefon + ACP pa ne vem kakšne so omejitve, to bom poskusil letos.

Ce kupim tel pri slo applu ( epl, istyle...) je opcija, da se doda apple care plus?
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #8   Objavljeno 24.10.2020 17:39:51
Do zdaj ni šlo. Si moral kupiti v državi kjer se prodaja Apple Care Plus.
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #9   Objavljeno 24.10.2020 17:42:43
Meni je ipad padel po tleh, torej poskodba ekrana. Triglav je brez komplikacij kril popravilo za 500e, ker je v zavarovanju hise dokupljena opcija “mehanski lom”. Odbitna fransiza je vedno 75e, kar so mi poracunali pri vracilu zneska popravila.

https://vsebovredu.triglav.si/dom/zavarovanje-mehanskega-loma
Jabuček

Jabuček

Moški

Prispevek: #10   Objavljeno 24.10.2020 19:59:54
karil je napisal/a:
Meni je ipad padel po tleh, torej poskodba ekrana. Triglav je brez komplikacij kril popravilo za 500e, ker je v zavarovanju hise dokupljena opcija “mehanski lom”. Odbitna fransiza je vedno 75e, kar so mi poracunali pri vracilu zneska popravila.

Imas prav. Moram preverit svojo polico, ki je sicer sklenjena pri drugi zavarovalnici. Ceprav so pogoji enaki pogojem, ki jih ponujajo pri big bang-u, epl ipd...
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #11   Objavljeno 24.10.2020 20:03:34
karil je napisal/a:

Rabis pa original racun verjetno?
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #12   Objavljeno 24.10.2020 22:43:06
Res se premalokrat vprasamo o kritjih, ki jih ze placujemo. Tudi meni ni prej prislo na pamet, sicer bi imel lahko original popravljena ze 2 telefona. Ko sem z X presaltal na apple pa so se poskodbe telefonov nehale ob zavedanju, da bo slo pol ledvice za en ekran 😂.

Da, rabis racun od nakupa in popravila.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani