Next iPhone - v skatli zgolj ovitek?
|
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #41 Objavljeno 04.10.2020 13:02:45 Re: Next iPhone - v skatli zgolj ovitek? |
|
thxslo je napisal/a: | Mislm tudi če slovenski trgovci nimajo še vedno na razumem v čem imaš tak probem ko pa v letu 2020 obstaja Amazon,Ebay,Aliex itd.
Pol leta nazaj sm prajtlu za potrebe GSYNCA kupu USB-C na DP kabl ki premore vse do 8K 60hz , pod 4K tud 240hz in vse to z postnino za 31,80 EUR.. Isti kabl ti kitajc pošle še za 10eur manj.. Če nebi hotu tak kabl k gre v extreme bi kabl na amazonu z postnino koštal ene 20 EUR. Kok dobr kabl so teb ponudl za 48Eur ? eee nummy mislm čisto mimo ga sekaš ! še to se manka da na jabuk.si zacnemo jamrat kaj Bigbang nudi in po kakih cenah.. |
Ja potem pa kupiš in imaš garancijo v slo kje? Je nimaš. Se pokvari ali pa ne deluje in si lahko preprosto vse skupaj porineš v eno odprtino...?
_________________ MacBook Pro M1 Max 64GB, 2TB 14.5
iPhone 15 Pro Max 256GB 17.5
iPad Pro gen3 256GB 17.4.1
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #42 Objavljeno 04.10.2020 13:03:52 Re: Next iPhone - v skatli zgolj ovitek? |
|
Če bodo novi telefoni USB-c only, potem naj dajo notri kabel USB-a / USB-c, drugače če bo samo USB-c na obeh koncih pa mora biti adapter not. Me sploh ne zanima drugač.
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #43 Objavljeno 04.10.2020 13:22:02 Re: Next iPhone - v skatli zgolj ovitek? |
|
99% bo letos na strani telefona lightning, na drugi pa usb-c (na pro modelih).
Naslednje leto bo pa verjetno brez porta, samo smart connector.
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #44 Objavljeno 05.10.2020 06:43:03 Re: Next iPhone - v skatli zgolj ovitek? |
|
Nummy je napisal/a: | Ja potem pa kupiš in imaš garancijo v slo kje? Je nimaš. Se pokvari ali pa ne deluje in si lahko preprosto vse skupaj porineš v eno odprtino...? |
Če kupiš na amazonu, direktno od njih, imaš glede garancije dosti manj problemov kot pri nas. Sam kaj za hudiča naj bi en kabel crknil? Če crkne je ponavadi problem uporabnikov.
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #45 Objavljeno 05.10.2020 07:28:02 Re: Next iPhone - v skatli zgolj ovitek? |
|
sasoz je napisal/a: | Če kupiš na amazonu, direktno od njih, imaš glede garancije dosti manj problemov kot pri nas. Sam kaj za hudiča naj bi en kabel crknil? Če crkne je ponavadi problem uporabnikov. |
Ne se hecat, na Amazon napises, da kabel ne dela in vrnejo kupnino. To niso neki balkanski trgovci, kjer je vse "okvara zaradi stika s tekocino".
Drugace zelo priporocam nove Ankerjeve Powerline III (navadne, ne plus) kable. Jih imam ene par, lightning, usb-c. Zelo kompaktni, robustni konektorji, vse mozne dolzine.
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Kočevje |
|
 |
|
Prispevek: #46 Objavljeno 05.10.2020 08:44:50 Re: Next iPhone - v skatli zgolj ovitek? |
|
Nummy je napisal/a: | Če bodo novi telefoni USB-c only, potem naj dajo notri kabel USB-a / USB-c, drugače če bo samo USB-c na obeh koncih pa mora biti adapter not. Me sploh ne zanima drugač. |
če si ti tako rekel, pol to more bit. cook bo pa ja tebe poslušal. sej vem da bere ta forum.
kar bo bo, šuti i trpi bi rekli balkanci.
1 mesec boste jokali pa pizdili, pol bo mir, in se boste sprijaznili......
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #47 Objavljeno 05.10.2020 09:56:18 Re: Next iPhone - v skatli zgolj ovitek? |
|
Nummy je napisal/a: | Ja potem pa kupiš in imaš garancijo v slo kje? Je nimaš. Se pokvari ali pa ne deluje in si lahko preprosto vse skupaj porineš v eno odprtino...? |
Ce si pismen,izobražen znas brat in pisat je manj problemov. Ker ce tudi ce nisi strucko v anglescini se vedno lahko v slovenskem jeziku nekoga prosis.
vrjamem pa da ce ti nic od tega ne gre da ti potem samo se odprtina preostane.
S takimi odgovori mi nekako delujes da tudi googla ne znas uporablat ker sm 100% da se o teh stvareh tud v slovencini kej najde.
_________________ Probaj bit ne-užaljen če si citiran =)
Fuck new MacOS'es! X, El Capitan is at the TippyTop!
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #48 Objavljeno 06.10.2020 08:59:09 Re: Next iPhone - v skatli zgolj ovitek? |
|
thxslo je napisal/a: | Ce si pismen,izobražen znas brat in pisat je manj problemov. Ker ce tudi ce nisi strucko v anglescini se vedno lahko v slovenskem jeziku nekoga prosis.
vrjamem pa da ce ti nic od tega ne gre da ti potem samo se odprtina preostane.
S takimi odgovori mi nekako delujes da tudi googla ne znas uporablat ker sm 100% da se o teh stvareh tud v slovencini kej najde. |
Komedijant. Problem ni se zmenit, problem je v tem, da ne moreš nekam nest in zamenjat kabla na licu mesta. Tak ga moraš pa poslat, čakat da oni dobijo in pogledajo in da potem oni nazaj pošljejo, vmes pa 2-3 tedne, kjer si lahko telefon filaš kar na kozmično energijo ane? Brezžično vemo da obstaja a nekateri rabimo robustno povezavo tudi na računanik.
Do sedaj sem samo pri Dellu doživel, da so se tako potrudli, da sem dobil nov monitor naslednji dan, vse ostalo je samo čakanje s tujino. In ja, nekateri imamo posel odvisen od telefona in naprav, ki jih uporabljamo. Da 2-3 tedne čakam ne kabel je samo ne hvala.
Pri nas preprosto neseš nazaj tam sprobajo na licu mesta in ti dajo nov kabel in je zadeva rešena. Amazon ima pa tudi precej veliko sumljivih trgovcev gor, tak da tudi ni za zaupat. Nazadnje, ko sem nekaj naročal preko njih, so napisali 1-2 tedna, potem pa se je še za en teden zavleklo, ker pač pošta slovenije ni bla sposobna paketa v pravem času premaknt iz MB na slovenski terminal očitno.
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #49 Objavljeno 06.10.2020 09:59:34 Re: Next iPhone - v skatli zgolj ovitek? |
|
Nummy:
- Primer sem napisal tudi zgoraj, problem je pri nas dobiti karkoli usb-c.
- Če kupim usb-c na DP kabel, pride 48€
- problem je v tem, da ne moreš nekam nest in zamenjat kabla na licu mesta.
- oni nazaj pošljejo, vmes pa 2-3 tedne, kjer si lahko telefon filaš kar na kozmično energijo ane?-
Iz kabla za ekran ki ga ni v sloveniji si prešel na iphone kable in Dell monitorje katere lahko zamenjaš na licu mesta. Bi res rad videl kako BigBang in ostali spletni trgovci v Slo zamenjajo nek ekran,disk,komponento karkoli na licu mesta.
To da pa uveljavlaš garancijo na iPhone kablih  a to ga zgoniš pol pa prideš jamrat v shop da ne dela
Od kitajca kupiš 2 ali 3 kable za ceno enega pri nas , bolj kvalitetn .. glede na to da teb kabli crkujejo ti tud v trgovino nebo treba uvelavlat garancije
dobro jutro nummy. 
_________________ Probaj bit ne-užaljen če si citiran =)
Fuck new MacOS'es! X, El Capitan is at the TippyTop!
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #50 Objavljeno 06.10.2020 23:22:58 Re: Next iPhone - v skatli zgolj ovitek? |
|
Nummy mogoče je čas da posel zamenjaš - ker če si tako zelo odvisen od Apple naprav (tudi jaz sem) in da ti posel ne omogoča da reskiraš kak EUR za nakup par kablov ... potem je tu nekaj drugega hudo narobe
Apple je privatna firma, tak kot moja, in kaj imam v "prodajnem programu" jaz določam - nikdar ne bo vsem všeč kar ponujam ... eni pač ne kupijo, drugi pa ravno zato kupijo ... boh pomagej ...
Dokler WHO ne bo podržavil Appla in bo to NGO za vse ljudi tega sveta ... bojo pač delali tako kot hočejo ... na tebi (potrošniku) pa je da se odločil al boš potegnil kartico pri njih ali pa pri konkurenci ...
Nummy je napisal/a: | Komedijant. Problem ni se zmenit, problem je v tem, da ne moreš nekam nest in zamenjat kabla na licu mesta. Tak ga moraš pa poslat, čakat da oni dobijo in pogledajo in da potem oni nazaj pošljejo, vmes pa 2-3 tedne, kjer si lahko telefon filaš kar na kozmično energijo ane? Brezžično vemo da obstaja a nekateri rabimo robustno povezavo tudi na računanik.
Do sedaj sem samo pri Dellu doživel, da so se tako potrudli, da sem dobil nov monitor naslednji dan, vse ostalo je samo čakanje s tujino. In ja, nekateri imamo posel odvisen od telefona in naprav, ki jih uporabljamo. Da 2-3 tedne čakam ne kabel je samo ne hvala.
Pri nas preprosto neseš nazaj tam sprobajo na licu mesta in ti dajo nov kabel in je zadeva rešena. Amazon ima pa tudi precej veliko sumljivih trgovcev gor, tak da tudi ni za zaupat. Nazadnje, ko sem nekaj naročal preko njih, so napisali 1-2 tedna, potem pa se je še za en teden zavleklo, ker pač pošta slovenije ni bla sposobna paketa v pravem času premaknt iz MB na slovenski terminal očitno. |
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #51 Objavljeno 07.10.2020 05:26:37 Re: Next iPhone - v skatli zgolj ovitek? |
|
Nummy je napisal/a: | Komedijant. Problem ni se zmenit, problem je v tem, da ne moreš nekam nest in zamenjat kabla na licu mesta. Tak ga moraš pa poslat, čakat da oni dobijo in pogledajo in da potem oni nazaj pošljejo, vmes pa 2-3 tedne, kjer si lahko telefon filaš kar na kozmično energijo ane? Brezžično vemo da obstaja a nekateri rabimo robustno povezavo tudi na računanik.
|
Pa resno, a si ti že kdaj naročal na Amazonu?
Izdelke <30 EUR se praktično ne pošilja nazaj. Javiš, da ne dela, dobiš vrnjeno kupnino.
Da pa kabel crkne, pa še nisem slišal, če le kolikor toliko normalno delaš z njim. Sploh pa lightning / USB-C, ki so tudi fizično robustno narejeni.
|
 |
iPhone Developer
|
|
 |
|
Prispevek: #52 Objavljeno 07.10.2020 07:58:30 Re: Next iPhone - v skatli zgolj ovitek? |
|
Pri dražjih izdelkih ti pa novega pošljejo takoj... nič ne čakajo na to, da boš ti nazaj poslal za pregled.
|
 |