Jabuk
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Revija o Applu v Sloveniji
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 04.01.2009 20:52:13
Revija o Applu v Sloveniji
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pozdravljeni!

Kot malo bolj zagrizen uporabnik MAC-ov sem kdaj pa kdaj vzel v roke tudi kakšno revijo, katere tematika je bila vsaj od daleč povezana z MAC-i. Vendar pa sem se počasi že naveličal kupovati tuje revije (zaradi iskanja po kioskih in podobno), zato bi mi bilo zelo všeč, če bi obstajala kakšna revija z isto temo, ki bi ti jo poslali na dom (kot Monitor naprimer).
Zanima pa me, če pri nas že obstaja kakšna revija o MAC-ih, ki bi imela to možnost dostave na dom.
Če pa še ne obstaja, pa predlagam ustanovitev nove revije. Zaradi specifičnosti teme bi verjetno imela kar nekaj bralcev in ne bi bila prehuda konkurenca ostalim že udomačenim revijam o računalnikih. Za večje število naročnikov, pa bi predlagal revijo, ki bi izhajala pri nas in na Hrvaškem. Vendar pa je to le predlog. Mogoče bi se lahko povezali z MacSerbia.org - oni že imajo svoja srečanja uporabnikov, ali pa za pomoč poprosili podjetje Powercom Adria.

Lep pozdrav vsem!
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Ig
Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 04.01.2009 21:00:28
Re: Revija o Applu v Sloveniji
Najprej društvo potem pa ostale ideje. Problem je ljudi zbrat.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Kamnik
Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 04.01.2009 21:05:20
Zelo dobra ideja! Samo uresničit jo bo malo težko.

No kakorkoli - če bi že Jabuk.si imel revijo bi lahko temeljila pač na Mac novicah ki pridejo iz tu pa tam, kakšen review Mac izdelkov in primerjava z drugimi, kakšen tutorial (kako se pa to naredi.... za iPhone bi blo lahko veliko tega) in podobne zadeve. (samo moja vizija/predlog) Smile

Ideja je zelo fina in z veseljem bi se naročil na tako prav Applu posvečeno SLO revijo. Smile
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: kras
Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 04.01.2009 21:11:31
se strinjam in takoj naročim Very Happy
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 04.01.2009 21:34:31
A bi kdo podcast o tem poslušal?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 04.01.2009 21:46:46
itak! Very Happy
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: radomlje
Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 04.01.2009 21:46:57
Že sedaj dobim večino oz. vse informacije na tej strani tako, da ne vidim potrebe po reviji.
Mogoče malo več RSSov oz. različne kategorije RSSov (recimo testi posebej, novice posebej..).
Jabukspešl

Jabukspešl

Kraj: delta quadrant of the galaxy
Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 04.01.2009 22:06:07
luka je napisal/a:
Najprej društvo potem pa ostale ideje. Problem je ljudi zbrat.

saj društvo že obstaja..
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Horjul
Moški

Prispevek: #9   Objavljeno 04.01.2009 22:17:01
matevzek je napisal/a:
Pozdravljeni!

Kot malo bolj zagrizen uporabnik MAC-ov sem kdaj pa kdaj vzel v roke tudi kakšno revijo, katere tematika je bila vsaj od daleč povezana z MAC-i. Vendar pa sem se počasi že naveličal kupovati tuje revije (zaradi iskanja po kioskih in podobno), zato bi mi bilo zelo všeč, če bi obstajala kakšna revija z isto temo, ki bi ti jo poslali na dom (kot Monitor naprimer).
Zanima pa me, če pri nas že obstaja kakšna revija o MAC-ih, ki bi imela to možnost dostave na dom.
Če pa še ne obstaja, pa predlagam ustanovitev nove revije. Zaradi specifičnosti teme bi verjetno imela kar nekaj bralcev in ne bi bila prehuda konkurenca ostalim že udomačenim revijam o računalnikih. Za večje število naročnikov, pa bi predlagal revijo, ki bi izhajala pri nas in na Hrvaškem. Vendar pa je to le predlog. Mogoče bi se lahko povezali z MacSerbia.org - oni že imajo svoja srečanja uporabnikov, ali pa za pomoč poprosili podjetje Powercom Adria.

Lep pozdrav vsem!

Revija ne pride v upoštev. Čista zguba denarja. Za slovenski trg taka revija ne pride v upoštev. Sam sem dolgo časa delal za revijo Mobinet, tule je še kak moderator, ki je bil moj sodelavec in bo potrdil moje teze. Skratka, če hočeš met solidno revijo rabiš dober marketing in oglase, sicer si pogorel že v štartu. Recimo, da rabiš met 10 celostranskih oglasov, po cca 1500€. Zdej pa mi pokaži 10 podjetji v SLO, ki bo oglaševalo v takem cajtngu... Potem rabiš pisce. Takih, ki se spoznajo na jabolka in znajo zraven še nekaj napisat ni prav veliko, kopiranje z neta pa odpade. Vedet pa moraš, da je z revijo ogrooooomno dela.

Aja, da se ti vse skupi splača - prodat moraš od oka 1500 izvodov...Smile
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 04.01.2009 22:30:39
cbb je napisal/a:

Revija ne pride v upoštev. Čista zguba denarja. Za slovenski trg taka revija ne pride v upoštev. Sam sem dolgo časa delal za revijo Mobinet, tule je še kak moderator, ki je bil moj sodelavec in bo potrdil moje teze. Skratka, če hočeš met solidno revijo rabiš dober marketing in oglase, sicer si pogorel že v štartu. Recimo, da rabiš met 10 celostranskih oglasov, po cca 1500€. Zdej pa mi pokaži 10 podjetji v SLO, ki bo oglaševalo v takem cajtngu... Potem rabiš pisce. Takih, ki se spoznajo na jabolka in znajo zraven še nekaj napisat ni prav veliko, kopiranje z neta pa odpade. Vedet pa moraš, da je z revijo ogrooooomno dela.

Aja, da se ti vse skupi splača - prodat moraš od oka 1500 izvodov...Smile

In ravno tu pridejo podcasti. Kje je lahko že en amaterski zaganec zadosti, da naredi oddajo. Samo je spet treba zrbati material itd.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #11   Objavljeno 04.01.2009 22:47:25
Sej lahko revija izhaja samo v elektronski obliki (PDF). Odpadejo stroški tiska. Sicer to pomeni da se od prodaje ne bo dalo velik zasužit ker jo bojo vsi po mailu pošiljal ampak neki fičnkov bi se pa dalo z oglasi v reviji dobit. Za revijo bi blo verjetno zaiteresiranih kar nekaj uporabnikov foruma.

No ampak bo verjetno spet problem folk dobit tako, da je najbolš pozabit na vse skup.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: LJ
Moški

Prispevek: #12   Objavljeno 04.01.2009 23:39:54
Bi blo že nekaj, če bi se dal članke/novice na tej strani pokomentirat... da se da spodaj dopisat če kdo kaj več ve o tem.

Saj je ok da se odpre nova nit v forumu in so potem tam komentarji. Sam ko čez nekaj časa rabiš eno informacijo, ki si jo enkrat vidu, jo (vsaj jaz) lažje najdeš v zvezi s člankom/novico, kot pa da iščem po forumu.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #13   Objavljeno 05.01.2009 08:21:12
Všeč mi je razmišljanje... pdf ali podcasti... dobro!
No, saj tudi, če bi bilo prepisano, povzeto, vsekakor pa prevedeno iz kakšne tuje revije ne bi imel nič proti. No, preučiti bi bilo potrebno avtorstvo ipd. rešitve, oz. pridobit avtorjevo soglasje.
Vsekakor idejo podpiram in sem pripravljen tudi aktivno sodelovat... mogoče (opa, mogoče) bi celo lahko kakšnega dotičnega sponsorja pridobil!

Keep me posted!
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: SG-LJ
Ni navedeno

Prispevek: #14   Objavljeno 05.01.2009 11:33:18
ideje so super samo je treba sfurat vse. problem je da imamo vsi druge zaposlitve, faks, sluzbo,... in da se ne da nobenemu ne da še s tem tako intenzivno ukvarjati. če bi bila ekipa ki bi imela čas, bi se lahko naredilo marsikaj.

že redno pisanje novic na jabuk.si in razdelitev v kategorije, možnost komentiranja bi bilo super, sem hotel to sfurati, vendar mi je potem začelo zmanjkovat časa da bi naredil do konca vse skupaj. hvala posameznikom ki se pisejo kaj.

v mojih oceh vidim zacetek cesarkoli v tem da se dobimo na sestanku, druzenju... da se spoznamo in da se tam dogovarjamo kako pa kaj, prek foruma... mi ni ker je prevec neosebno in bedno. kaj pravite?

lp, M

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #15   Objavljeno 05.01.2009 11:44:10
makonja ima prav... čeprav bi jaz še pred sestankom/srečanjem zbral od vseh, ki bi bili pripravljeni sodelovati ideje kako bi zadeva bila vsebinsko postavljena in seveda obseg ali vlogo njihovega sodelovanja.

Seveda je treba določit ali bo neka pdf oblika ali podcast... s slednjim je mislim da še malce več dela (a bi to bil video ali audio????).

Tretja stvar pa je dejstvo, da če bomo objavljali (kot na tem forumu) kam čez mejo po ugodnejši Mac... ne bo ravno navala sponzorjev (v takšni ali drugačni obliki), kar tudi otežuje delovanje sploh pa pri kakšnih testiranjih.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #16   Objavljeno 05.01.2009 12:34:46
ce dajo clanom drustva enako ceno kot v avstriji recimo, bomo kupovali pri njih.
Smile

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #17   Objavljeno 05.01.2009 12:54:42
makonja je napisal/a:
ce dajo clanom drustva enako ceno kot v avstriji recimo, bomo kupovali pri njih.
Smile

Kakšno društvo, kakšno ceno, kaj ne vem...? Surprised Confused
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #18   Objavljeno 05.01.2009 13:05:40
faganel je napisal/a:

Tretja stvar pa je dejstvo, da če bomo objavljali (kot na tem forumu) kam čez mejo po ugodnejši Mac... ne bo ravno navala sponzorjev (v takšni ali drugačni obliki), kar tudi otežuje delovanje sploh pa pri kakšnih testiranjih.

pravim ce bi nasi mac prodajalci malo bolj podpirali jabuk.si in društvo jabuk, s popusti za člane recimo, bi vsi raje kupovali pri naših prodajalcih kot pa odhajali čez mejo. tako ne bomo imeli problemov in ne bomo objavljali novice o cenejsih macih cez mejo...

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #19   Objavljeno 05.01.2009 13:20:04
@makonja: ja to je res ampak vsaka medalja ima dve strani... ni pa rečeno, da se ne bi dalo poštimat.

Kakorkoli, "projekta: Mac revija" bi se lahko lotili... no, jaz bi zastavil zadevo, kot sem že omenil... še kakšen predlog?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #20   Objavljeno 05.01.2009 14:08:49
par tock zakaj je to slaba ideja:
1. premale ciljne skupine
2. tiskana oblika je mimo, vedno vec firm gleda v prihodnost brez tiskanih medijev
3. preveliki stroški
4. ker je dostopnost do informacij prepocasna
5. ker v reviji ni moc gledati videoposnetkov, ni mozn okomentirati itd...
6. ...

zakaj je to dobra ideja:
1. ker bi meli slovenski mac userji "straniscno" ctivo ce ze ne druga
2. ker bi se lahko v revijo zapisali kaki tutoriali ipd...

engadget meets macworld like portal bi bil idealka, tiskana oblika pa b pršla v poštev 10 al pa še več nazaj, če nas bi blo vsaj tolko userjev kot zdaj. V casu razcveta interneta pa je to popolnoma nesmiselno.

imo

lp
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani