Jabuk
Brnenje ventilatorja pri MBP
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 02.01.2009 22:01:53
Brnenje ventilatorja pri MBP
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pozdravljeni,

evo, prvi crknitis na tri mesece starem MBP... levi ventilator je začel brneti (zagotovo je ventilator, saj ob spreminjanju števila vrtljajev slišim močnejše brnenje)... sedaj pa me zanima, kateri servis bi tole najhitreje rešil, ker računalnik nujno potrebujem in bi me kakšno daljše čakanje hudo spravilo ob živce Confused Torej vaše izkušnje s servisi in morda dotičnim felerjem... najbrž se je komu tole že naredilo?! Se mi pa zdi taka banalna stvar in upam, da na popravilo ne bi čakal dalj časa, ali se motim...

hvala

P.S.: tisi, ki se bo našel in mi napisal, da naj prečekiram ostale poste na tole temo naj gre v rit in me poskuša razumet, da ob silnem hvalisanju maca in njegovem superdelovanju, neuničljivosti, superiornosti...pa ja... nimam volje za brskanje...

Borut
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Ig
Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 02.01.2009 22:14:38
Sej to ne vpliva na njegovo delovanje, če ga nujno rabiš zdej ga uporabljal, potem pa kasneje ko si lahko privoščiš da ga nimaš ga pa daš na servis.

Osebno sem imel izkušnje le z EPL, kjer sem jim v pozno popoldne v petek nesel macbook z pokvarjenim diskom in ga lahko šel iskat že v ponedeljek.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 02.01.2009 23:15:47
Meni so pri FMC vse naredili v istem dnevu. Šla tja, povedala kaj je narobe, v prvem primeru počakala 15 min, da so zrihtalu, v drugem so naročili dele, mi dali računalnik in poklicali, ko so deli prispeli. Spet sem dobila nazaj v istem dnevu (sem prosila če bi se dalo, je bilo ravno za vikend).
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 03.01.2009 00:48:17
Citiram:
Meni so pri FMC vse naredili v istem dnevu. Šla tja, povedala kaj je narobe, v prvem primeru počakala 15 min, da so zrihtalu, v drugem so naročili dele, mi dali računalnik in poklicali, ko so deli prispeli. Spet sem dobila nazaj v istem dnevu (sem prosila če bi se dalo, je bilo ravno za vikend).

Kaj pa je bilo narobe z njim?

Dobro, vajine izkušnje mi dajejo kar dober občutek, da bo ventilator zamenjan takoj Smile

hvala obema...

Borut
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 03.01.2009 01:14:54
Počeno ohišje.

Samo moraš pa biti zelo specifičen, kaj bi rad. Meni je nekaj veljalo kot serijska napaka, nekaj pa kot moja napaka. In tisto, kar so mi zastonj popravili je bilo vse vredu, tisto, kar pa je bilo po garanciji + pa sploh niso popravili oziroma niti niso naročili rezervnega dela, čeprav sem izpolnila obrazec in vse. Ampak se potem niti nisem obremenjevala s tem...
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 03.01.2009 01:21:37
Obrazec? Se pravi, bom najprej moral izpolnjevati obrazec, ker je MBP še v garanciji in potem čakati na del?! Reci, da narobe razumem, prosim.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 03.01.2009 10:36:57
Ja, narobe si razumel. Obrazec je bilo treba izpolniti za tisto, kar bi morala jaz sama plačati, ni bilo več krito pod originalno macovo garancijo.

Jaz sem ga nesla tja mesec po tem, ko naj bi se mi iztekla taprava garancija. In so rekli, da za serijsko napako velja še pol leta, za tisto, kar je moja krivda pa pač toliko, kot sem doplačala. In tisto, kar je bilo še v garanciji so vse sami porihtali, nisem nič delala. Za drug del, kar sem pa doplačala, sem pa izpolnila obrazec za bv, niso sploh naročili ohišja ali karkoli drugega.
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 03.01.2009 12:44:17
Ja super potem... hvala starlight za tvoj čas.

Borut
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #9   Objavljeno 05.01.2009 21:28:27
Takole, moj dragi MBP je šel danes na servis in sicer na Letališko na Pro servis... bili so fajn, prijazni in ustrežljivi, so kar naročili ventilator... zaženem štoparico in upam na veselo novico do konca tedna Smile Bom poročal kako se bo tale zgodba končala, ampak fantom zaupam... vsaj zaenkrat so delovali zelo angažirano za čimhitrejše popravilo Smile
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 12.01.2009 19:46:17
Pravkar sem dobil mail, da je MBP že poštiman... za naročilo dela in menjavo so potrebovali en teden... jaz pravim super, še posebej odnos je za pohvalit, serviser Tomi je super Smile Tako ugotavljam, da so ljudje na Letališki zares fajn in svetujem njihov servis.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #11   Objavljeno 12.01.2009 22:50:20
lahko kak kontakt od Pro servisa objaviš? kolikor razumem, so oni tisti pravi (original? Smile ) servis v Sloveniji?

meni je namreč mrknila grafična na MBP - samo črn zaslon še vidim... Sad upam, da ti hitro (in v okviru podaljšane garancije za GeForce 8600) porihtajo, ker sem zaenkrat na prisilnem dopustu.
na macrumors forumu sem celo bral, da nekaterim že tanove MBP-je dodelijo... Surprised
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #12   Objavljeno 12.01.2009 23:25:54
http://www.fmc.si/servis.cp2

Tukaj imajo stran... Se pa zna zgoditi, da iščeš preklet servis Laughing Jaz sem na začetku prišla do nečesa FMCjevega, ki je izgledalo kot v kakšni grozljivki - dolg širok in prazen hodnik z železnimi vrati in najmanjšo možno pisarno na koncu hodnika Laughing
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #13   Objavljeno 13.01.2009 06:09:25
kenz76: jep, starlight je dala pravi naslov, so pa eden izmed treh pooblaščenih servisov... lahko poskusiš srečo tudi pri iStyle in EPL, pa tudi pri MAC&PC servisirajo Smile

starlight: ja so kr skriti, ampak tak grozn pa ni ane Smile
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #14   Objavljeno 13.01.2009 07:34:19
kenz76 je napisal/a:
lahko kak kontakt od Pro servisa objaviš? kolikor razumem, so oni tisti pravi (original? Smile ) servis v Sloveniji?

Niso. To so FMCjev servis.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #15   Objavljeno 13.01.2009 09:13:46
sem ugotovil. in poklical - traja vsaj en teden, da dobijo rezervni del. Sad
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #16   Objavljeno 13.01.2009 14:31:11
tudi meni se je danes pojavilo šumenje... (desni zgornji kot) ampak zanimivo je da se šum sliši samo ko imam priključen kabel za napajanje... če ga odklopim šumenje preneha! v čem je fora?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #17   Objavljeno 13.01.2009 15:14:19
semnicki je napisal/a:
tudi meni se je danes pojavilo šumenje... (desni zgornji kot) ampak zanimivo je da se šum sliši samo ko imam priključen kabel za napajanje... če ga odklopim šumenje preneha! v čem je fora?

Ko ni na napajanju, procesor deluje pri nižji frekvenci (pri prenosnikih je vedno tako). To pa pomeni, da je potrebno tudi manj hlajenja. Če boš imel nameščen program, ki ti bo kazal hitrost vrtenja ventilatorjev, boš videl, da na bateriji tečejo že v osnovi na nižji hitrosti, kot pa na elektriki.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #18   Objavljeno 28.01.2009 00:16:23
borutS... pa so ti stvar zamenjali po garancijo?

pa zanima me kako glasen je bil tvoj levi ventilator ko je bil pokvarjen... je brnel zlo naglas kot kažejo eni posnetki na youtube al je bil malo glasnejši od desnega!

ker pri meni je včasih kar močno slišen in odaja nek čudn zvok drugič pa se ga sploh ne zazna...
problem je v tem ker ga nemorem primerjat z kakim drugim mbp-jem Sad

ker na servisu bodo itak pomoje rekli da je v mejah normale oziroma da ni nič posebnega!
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #19   Objavljeno 28.01.2009 01:33:58
Jep, sem prinesel račun pokazat in sploh ni bilo kake debate... glede tega super, kakor super tudi glede servisa in odnosa serviserjev Wink

Kako je brnel... prej ropotal, tako približno, kot je na tistih posnetkih ja... mogoče tako za kak odtenek manj Smile So zamenjali v enem tednu, sem pričakoval, da bo trajalo dlje, ampak zgleda se glede servisa premikajo stvari naprej.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani