imam cca. 3 mesece star MacBook Air 2017 (ne retina). Računalnik je kar naenkrat začel delati nenormalno počasi. Po PRAM in SMC resetu, clean installu OSa (Mojave), bootu v safe mode in vseh ostalih "trikih", ki jih poznam, sem našel vzrok za težavo.
Inštaliral sem Intel Power Gadget in ugotovil, da računalnik večino časa throttla CPU na 500MHz in GPU na 300MHz.

Vsake toliko časa se CPU "zbudi" in za par sekund normalno deluje pri cca. 1.8GHz. Potem frekvenca spet pade nazaj na 500MHz in zadeva je spet neuporabna.
Temperature izgledajo OK, pod 50 stopinj, tudi po občutku se računalnik ne pregreva.
Računalnik sem imel na 2 servisih, FMC in iStyle, na obeh enaka zgodba. "Diagnostika ne pokaže nič, vaš računalnik deluje normalno", čeprav sva s serviserjem delala direktno primerjavo z enakim Airom en zraven drugega in čeprav sem obema kazal nizko frekvenco CPUja.
Ima mogoče kdo še kakšno idejo, kaj bi lahko bilo narobe oz. kaj lahko še probam, preden vse skupaj vržem skozi okno in obupam nad Applom?