Zgoraj je nekdo omenil apple je pač apple ampak apple routerji omogočajo bolj malo tveakanja in naprednih storitev, ki nekaterim pomenijo veliko in jim potem apple router za ceno nudi premalo.
Kateri router? | |||||
Zgoraj je nekdo omenil apple je pač apple ampak apple routerji omogočajo bolj malo tveakanja in naprednih storitev, ki nekaterim pomenijo veliko in jim potem apple router za ceno nudi premalo. _________________ MacBook Pro (Late 2016) 2.7 GHz, 16 GB, SSD 512 GB, Radeon 455 2 GB |
|||||
![]() |
|||||
par dni nazaj nabavil Asus RT-N18U ker mi je star pocepnil. Sedaj pa ker ima opcijo router tudi VPN me zanima ima z originalnim firmware-om sploh kaksno opcijo uporabe VPN-ja na IP 7 IOS 11.3.1? Sem bolj nov v tem in berem odkar so ukinili PPTP da je to nemogoce. Kot sem omenil se se bolj lovim z nastavitvami in obenem se spoznavam router... |
|||||
![]() |
|||||
OpenVPN bi
|
|||||
![]() |
|||||
Vsaj nazadnje, ko sem gledal, je blo tko. _________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯ |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
OPENVPN ?
Ta app naj bi bil Vceraj sem se zajebaval celo popoldne in mi ni ratalo nikakor nastimat nic. Ma kdo kksn pameten totorial (pregledal sem jih ze 100) in mi ne rata. Ali pa ce ma kdo tukaj podoben ASUS-ov router |
|||||
![]() |
|||||
Tutorial boš težko dobil, sploh pa da bo prilagojen tvojim potrebam. Če si server že nastavljal, najprej preveri, če imaš odprt ustrezen port. Imaš od isp-ja statičen/dinamičen ip? Jaz imam postavljen openvpn server na asusovem routerju in deluje bp z zadnjim ios, le profil je potrebno naložit preko zgoraj omenjene aplikacije. |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
https://siol.net/digisvet/novice/lahko-novo-racunalnisko-odkritje-ogrozi-finale-nogometne-lige-prvakov-468329 Po netu pa ne najdem nekih bolj točnih podatkov. EDIT: Zgleda da ASUS ni na seznamu. Recimo, da verjamem. Linksys Devices: E1200 E2500 WRVS4400N Mikrotik RouterOS Versions for Cloud Core Routers: 1016 1036 1072 Netgear Devices: DGN2200 R6400 R7000 R8000 WNR1000 WNR2000 QNAP Devices: TS251 TS439 Pro Other QNAP NAS devices running QTS software TP-Link Devices: R600VPN _________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯ |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Jaz sem nazadnje pri eni stranki postavil LINKSYS VELOP. To je mash sistem kar vi tebi prišlo v poštev. Zaenkrat deluje BP. Imam pa tudi super izkušnje z UBIQUITI unifi. |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Izogibaj se kakih ojačevalnikov...ker je slaba rešitev. |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Zdaj je strašno moderen mash sistem. Asusovi routerji se lahko povežejo v tako mrežo tudi med sabo. Kupiš najprej enega, če pa ne dela po vsej hiši pa dodaš še enega. In prideš ceneje skozi. Pa še več omogoča kot mash sistem. Nimajo pa čist vsi Asusi podpore za mash. Jaz bi zdaj iskal nek router, ki ima še kake analize mreže. Virusi, vdori, napadi, okužene naprave v lokalni mreži. Pa fajn je, če ima mal več rama in večjederni procesor. Če na routerju zalaufaš več dodatnih servisov, ga zna podhranjen hardware kar upočasnit. To na mojem Asusu mogoče še najbolj pogrešam. Ima samo 256MB spomina. _________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯ |
|||||
![]() |
|||||
sem prepričan, da se najbolj osnovnega mikrotika za 50eu, skonfigurirat bolš kot ker kol asus mash(potato) |
|||||
![]() |
|||||
Sedaj grem na linijo k telemachu 300/300. In bi kupil nekaj, da bi dosegel vsak 80% hitrosti preko wifi. Sedaj sem gledal tole: https://www.mimovrste.com/usmerjevalniki-routerji/asus-brezzicni-usmerjevalnik-rt-ac58u-ac1300-dual-band |
|||||
![]() |
|||||
https://www.mimovrste.com/usmerjevalniki-routerji/tp-link-brezzicni-router-tp-link-archer-c7-ac1750?src=bestsellers 500/100 na t2 optiki v nulo ![]() ![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() Od njih sem šel stran predvsem zato, ker so jih ble same obljube. _________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯ |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
« Poglej prejšnjo temo - Omrežja - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3 ... 18, 19, 20, 21 Naslednja |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |