Jabuk
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Kupujem svoj prvi iPod in sem zgubljen
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 18.12.2008 22:54:14
Kupujem svoj prvi iPod in sem zgubljen
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Lep pozdrav vsem!

Evo tudi sam sem se namenil kupit svoj prvi iPod. Nazadnje sem imel CD predvajalnik, s celim kupom CD-jev, troje slušalk in vsaj 2 para baterij, vse skupaj v torbici veliki skoraj kot pol ruzaka Laughing . Danes pa vse to dobiš v 100g težki mašinci Cool .

Pa pustimo to. V bistvu si želim dlančnik-like napravico ki bi mi omogočala vse funkcije ki jih ima povprečen računalnik. Namreč precej sem od doma, prenosnika nimam, niti ga ne želim imet (prevelik, pretežek, prepotraten,...), "dlančnik" pa bi bil perfekten! Imam sicer mobilca W950i, samo je daleč od uporabne mašince.

V oči mi je padel ta tanovi iTouch. Je ravno prav velik, kul rokovanje, zaslon na dotik, dolga avtonomija, filmi, muska,...

Kljub vsemu pa me pri njem zanima sledeče:

1) se da na njem prebirat PDF datoteke?
2) kaj pa wordove in powerpointove?
3) kako je z online trgovino iTunes, zanima me samo zaradi aplikacij ki naj bi jih bilo precej?! Nakupi iz SLO pa naj ne bi bili mogoči (razen če si lastnik neke bančne kartice, ki je nimam) - kako potem do dodatnih aplikacij? Ni mi problem odštet tistega denarja, samo kaj ko se očitno sploh ne da. Ne želim pa nalagat jailbreaka al kaj je že tist custom firmware, ker ne želim bit ob garancijo in stabilnost. Edino pri FMC-ju sem odkril da ti omogočajo za nekih 7€ potem 15$ dobroimetja v štecuni iTunes, se da to večkrat kupit, kdo ve?
4) kakšni problemi z wi-fi omrežjem na faxih, kjer rabiš certifikat/-e (eduroam)
5) Kako je z crkavanjem baterije? Ali zadeva začne umirat tako kot je v navadi pri prenosnikih, kjer ti po pol leta baterija ne zdrži niti pol toliko več?
6) je treba slušalke zamenjat? Tovarniško priložene so baje bolj al manj ščiš!

Tole bi blo zaenkrat vse. Upam da se najde kak expert ki bi znal mal mi tole pojasnit. Hvala za trud. LP
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 18.12.2008 23:45:14
mogoče predlog: namesti iPodTouch-a izberi iPhone - že zato, da ne boš s sabo nosil dveh velikih kišt (w950 in iPod kot dlančnik).
povsem legalno ga lahko kupiš v Italiji je popolnoma enak Touchu, le telefoniraš še lahko z njim...

1), 2) podpira PDF, DOC, JPG, PAGES...
3) iTunes v Sloveniji deluje in omogoča nakup aplikacij
4) opisano v temi pod iPhone
5) baterije bi naj držale kar nekaj časa
6) priložene slušalke so dokaj dobre, še vedno pa lahko dokupiš nove In-ear slušalke (seveda tudi bele) Smile
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 19.12.2008 13:02:00
Re: Kupujem svoj prvi iPod in sem zgubljen
cannondale je napisal/a:

Kljub vsemu pa me pri njem zanima sledeče:

3) kako je z online trgovino iTunes, zanima me samo zaradi aplikacij ki naj bi jih bilo precej?! Nakupi iz SLO pa naj ne bi bili mogoči (razen če si lastnik neke bančne kartice, ki je nimam) - kako potem do dodatnih aplikacij? Ni mi problem odštet tistega denarja, samo kaj ko se očitno sploh ne da. Ne želim pa nalagat jailbreaka al kaj je že tist custom firmware, ker ne želim bit ob garancijo in stabilnost. Edino pri FMC-ju sem odkril da ti omogočajo za nekih 7€ potem 15$ dobroimetja v štecuni iTunes, se da to večkrat kupit, kdo ve?
4) kakšni problemi z wi-fi omrežjem na faxih, kjer rabiš certifikat/-e (eduroam)
5) Kako je z crkavanjem baterije? Ali zadeva začne umirat tako kot je v navadi pri prenosnikih, kjer ti po pol leta baterija ne zdrži niti pol toliko več?
6) je treba slušalke zamenjat? Tovarniško priložene so baje bolj al manj ščiš!

Tole bi blo zaenkrat vse. Upam da se najde kak expert ki bi znal mal mi tole pojasnit. Hvala za trud. LP

to ni windows mobile
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 19.12.2008 13:03:00
cperav me neki zanima a se bolj splaca kupt ipod classic al ipod touch ka je koker iphone?
Jabukspešl

Jabukspešl

Kraj: delta quadrant of the galaxy
Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 19.12.2008 13:22:34
Če poseduješ vsaj 100 GB glasbe,pol verjetno Classic Smile
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Kamnik
Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 19.12.2008 14:01:07
@anti hackers: pač nekateri rabijo tudi za službo (jaz sem med njimi) in še večina podjetij "fura" MS Office.

Velika večina app-ov podpira pregledovanje vseh MS Office datotek... več jih je, ki iWork-a ne podpira (ali pa le delno), kar je tudi mene začudilo.
Obstaja pa nekaj app-sov z katerimi lahko tudi urejaš ali ustvarjaš Excel-ove tabele... no vsaj za iPhone.

Jaz sem zamenjal Nokio E70 za iPhone 3G in mi ni čisto nič žal...
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 19.12.2008 22:04:51
Hvala za odgovore. Mislim da bom kar toucha vzel. Iphone mi je malo velik in bi ga rabil vedno s seboj nosit, toucha pa nameravam met v torbi in ga pač dat ven ko bi ga rabil, povsod ga tut ne bom nosil.

Aplikacije sem pregledal, kar nekaj jih je tudi zastonj. Tko da se bo dalo shajat.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #8   Objavljeno 19.12.2008 22:17:41
kenz76 je napisal/a:
iPhone... je popolnoma enak Touchu, ....

Ekhm, tukaj se nebi strinjal, saj taka oblike ki jo ima Touch 2gen - tako tanka oblika in še vedno tako super za prijet - tega iPhone pač niti slučajno nima in to naredi Toucha posebnega. Seveda je tu potem še baterija, procesor, plac, itd.

Še vseeno pa ti raje priporočam da vzameš iPhone, ker ni biti luštno v taki situaciji kot sem sedaj jaz, ko moram s sabo tri naprave nosit in zgledam potem kot über geek Very Happy - imam W960 neuporabno kravo odkar imam iPoda, potem sat pa tu še: Touch 1gen 8GB (s približno 5GB crackanih špilov gor) in Touch 2gen 16GB (za 14GB videa in muske skupaj).
Pač za to vse kar bi lahko počel samo z eno napravico - iPhonom, rabim zdaj 3 naprave Confused

*Touch 2gen se ne da jailbreakat tako da nemorem imeti crackanih špilov gor, drugače bi rabil samo dve napravi, pa še to je preveč. Sad

Res, go for the iPhone!!! Wink
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #9   Objavljeno 21.12.2008 02:44:33
Jaz kot dokaj nov lastnik ipod touch 2g lahko povem samo tole: Stvar je super!

Ipod je res uporaben, še kot daljinec ga lahko uporabljam! Sicer me moti malenkost slaba kvaliteta izdelave - črna plastika nad zaslonom (zgornji desni kot) ni ravno dobro pritrnjena in poklja, če malenkost pritisnem gor - oziroma se premika. Pa mi gre pošteno na živce.

In še nekaj pogrešam pri njemu - telefon oziroma GPRS ali UMTS dostop do interneta. Ker mobitela nimam nikoli seboj - je vedno doma, ker ga ne rabim. Vedno pa imam seboj ipod in me včasih malo moti, da nimam podatkovnega dostopa na njemu.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 21.12.2008 22:14:32
Ja tole pa sux če ti poka ohišje, sem perfekcionist, tko da mi takale stvar celostno podobo pokvari. Lahko še kdo od lastnikov toucha 2g pove mnenje o ohišju, je pri njemu isto?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #11   Objavljeno 21.12.2008 22:17:30
Pokanje na Touchu? Ne, ne, saj so zadnja stran in robovi popolnoma kovinski.
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #12   Objavljeno 21.12.2008 22:20:34
Enako pri meni (iPod Touch 2g) nobenega pokanja, le obilica navdušenja... Rolling Eyes
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #13   Objavljeno 22.12.2008 15:38:59
V resnici ne poka samo že ob rahlem pritisku se sliši nek klik/pok. Zdi se mi, da na tistem delu stvar samo ni dobro pritrnjena. Sem razmišljal, da bi vzel nekaj tankega namočil v sekundo lepilo ter prilimal. Podobno sem naredil pri enem starem prenosniku pa še danes drži.

Vsi drugi konci so ok tam pa res nekaj ne štima.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #14   Objavljeno 29.12.2008 22:16:42
Sem bil danes v Tehnomarketu, kjer sem edinole zasledil razstavljen touch in ga zadeva seka, tko da sem se zaljubu na prvi pogled in ga bom vzel Rolling Eyes .

Zanima me edin še, zaradi občutljive zadnje strani (na praske in fleke), kje bi lahko v SI dobil tole Gelaskin, s točno tole poslikavo:

https://www.gelaskins.com/skins.php?Skin=94&Category=30

Ali vsaj, če kdo ve komu bi moral pisat da bi tole dobavil? Hvala
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #15   Objavljeno 29.12.2008 22:48:54
http://www.digital-life.si/index.php?cPath=17_51&sort=2a&page=1&osCsid=abfd0445a2bda8f3d9cecf6a9d564234

Tukaj poglej, ampak kolekcija za ipode 2 generacije je manjša, kot za prve. Ta, ki bi ga rad ti je za ipode 1 generacije.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #16   Objavljeno 21.01.2009 22:33:08
Hi Hi, manjše denarne težave so nastople, zatorej se šele zdej čisto zares spravljam k nakupu toucha. Kontaktiral sem že trgovino Digital life kjer dobijo baje tekom naslednjega tedna precej obsežen upgrade gelaskinov za toucha 2G, tko da motiv ne bo problem.

Predvsem pa me zanima sledeče. Ali je kakšna razlika v kvaliteti komponent in izdelave med 8, 16 in 32GB varianto toucha? Ker sem dobro premislil in ugotovil da v bistvu 32GB ne rabim, imam max. 5GB muske, pa še 10GB potem ostane za vse ostalo.

Pa še vprašanje glede slušalk, ker vem da so priložene bolj v riti, me zanima če si kdo lasti model od Bang & Olufsen A8 earphones

Link: http://www.bang-olufsen.com/earphones
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #17   Objavljeno 30.01.2009 22:32:29
iTouch je popolna bedarija .. Nwm zakaj bi nekdo kupo iTouch če lahko kupi iPhone in dobi še zraven vseh funkci ki jih premore iTouch še zraven fon .. kr vredi varjanta ... = )
Jablanator

Jablanator

Kraj: LJ
Moški

Prispevek: #18   Objavljeno 31.01.2009 00:43:32
TheMaxi je napisal/a:
iTouch je popolna bedarija .. Nwm zakaj bi nekdo kupo iTouch če lahko kupi iPhone in dobi še zraven vseh funkci ki jih premore iTouch še zraven fon .. kr vredi varjanta ... = )

(Vsaj meni) je bolje imeti dober telefon IN dober iPod

in ne

slab telefon in dober iPod (za katerega moram vsak upgade čakati pwn al kaj je že software), da legalno funkcionira v SLO brez problemov.

In NE, iPod Touch ni bedarija. Sicer pa, vsakemu svoje.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #19   Objavljeno 31.01.2009 00:45:31
Zato ker je iPhone 2x dražji in nekaterim prednosti ne odtehtajo te razlike
Wink Plus to, da ohišje ne poka Cool

Sam sem trenutno bolj zadovoljen z mini Nokio, ki jo vtaknem v vsak žep ter iPod Touchem (iTouch - kdaj bodo ljudje nehali tako govorit), ker imam WiFi praktično vsepovsod, kjer se 95% časa na dan zadržujem.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #20   Objavljeno 31.01.2009 00:58:15
Hmm moj ipod je pred kratkim doživel soočenje s tlemi. Padel je iz kakega metra na preprogo tako, da kaj škode ni bilo. Vendar pa sedaj stvar ne poklja več v tistem vogalu ampak na drugem koncu. Vsekakor zanimiva stvarca.

In nekateri smo toucha kupili zato, ker je iphone preprosto predrag. Že ipod je! Drugače pa so slušalke, ki so priložene ipodom najboljše male slušalke, ki sem jih kdaj imel. So edine, ki mi lepo pristojijo v uho in me ne motijo po daljšem času. Morda zvok ni najboljši ampak jebeš zvok - važno, da me ne motijo.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani