Ne morem se logirat..
|
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #21 Objavljeno 15.12.2008 15:27:54 |
|
Ja Leopard imam.
Kaj, če bi še enkrat inštaliral OS X, bi mi zbrisalo podatke? Imam vklopljen time machine. Sem pa preko hčerkinega accaunta odprl še en accaunt (adimn) pa sem hotel na njem naredit restore iz time machine... pa ni šlo. Ko sem šel v time machine ni bilo nobenih podatkov. Kaj je tudi time machine povezan z accauntom ali kaj?
Nevem tudi kaj bi se zgodilo z virtualnimi diski ki jih imam narejene s PGP-jem. Ali se ti podatki shranjujejo na time machine? Tam imam v bistvu najbolj ključne datoteke.
Denis.
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #22 Objavljeno 16.12.2008 16:04:48 |
|
Ves čas od kar imam računalnik imam vklopljen tudi Time Machine. Na zunanji disk. Kako lahko pridem do teh podatkov, glede na to, da mi je "crknil" accaunt?
Če poiskusim do njih dostopat preko finderja v hčerkinem accauntu mi javi, da nimam dovoljenja za dostop.
Denis.
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #23 Objavljeno 16.12.2008 16:10:57 |
|
laku je napisal/a: | Denis je napisal/a: |
Ugotovil sem napako. Pisal sem brez presledka pred -fy. Zdaj sta prvi dve komadndi uspeli. Pri tretji "launch.... " pa mi je javilo: "socket is not connected"
Ti to kaj pove? Meni namreč nič  |
Omenjene komande tako ali tako nimajo več pomena, saj si password že zamenjal. Očitno gre za neko sistemsko napako oz. za napako pri tvojem userju. Verjetno imaš kakšne pomembne datoteke pri svojem računu zato ne pride v poštev izbris računa.
Če pa želiš rešiti problem pa bi verjetno Archive and install opcija namestitve rešila tvoj problem.
Kateri OS pa imaš (Leoparda)? |
Kako pa se to izvede? Archive and install...
Denis.
|
 |
Jabuk Staff
Kraj: LJ |
|
 |
|
Prispevek: #24 Objavljeno 16.12.2008 16:49:46 |
|
Denis je napisal/a: |
Denis. |
Pri tem koraku klikneš Customize
in nato izbereš Archive and install

|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #25 Objavljeno 16.12.2008 16:56:51 |
|
laku je napisal/a: | Denis je napisal/a: |
Denis. |
Pri tem koraku klikneš Customize
in nato izbereš Archive and install
 |
Ok...hvala.
Pa mi bo ohranilo podatke???? ... Si to že kdaj počel 
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Krško |
|
 |
|
Prispevek: #26 Objavljeno 16.12.2008 20:16:44 |
|
Ta opcija ti ohrani podatke (tvoje mape, mrežne nastavitve, mail nastavitve) - samo poupdateaš sistem in to bi moralo biti to... 
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #27 Objavljeno 18.12.2008 16:20:04 |
|
Ok...bom poiskusil. Še prej pa bom kupil drug zunanji disk. Zato, da ostane ta na katerem so sedaj shranjeni podatki (time mashine) nedotaknjen.
Javim kako bo uspelo.
P.S. Če na Jabuku zbirate kakšna donacijska sredstva mi javite kam jih lahko nakažem... Ta stran si to res zasluži
Denis.
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Celje |
|
 |
|
Prispevek: #28 Objavljeno 18.12.2008 19:14:47 |
|
Denis je napisal/a: | Ok...bom poiskusil. Še prej pa bom kupil drug zunanji disk. Zato, da ostane ta na katerem so sedaj shranjeni podatki (time mashine) nedotaknjen. |
Saj za Archive and Install ne potrebuješ zunanjega diska. Datoteke se bodo arhivirale na vgrajeni disk.
Druga možnost je pa formatiranje + ponovna namestitev, kjer bi lahko potem podatke obnovil iz Time Machine.
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #29 Objavljeno 19.12.2008 16:25:05 |
|
DejanX je napisal/a: | Denis je napisal/a: | Ok...bom poiskusil. Še prej pa bom kupil drug zunanji disk. Zato, da ostane ta na katerem so sedaj shranjeni podatki (time mashine) nedotaknjen. |
Saj za Archive and Install ne potrebuješ zunanjega diska. Datoteke se bodo arhivirale na vgrajeni disk.
Druga možnost je pa formatiranje + ponovna namestitev, kjer bi lahko potem podatke obnovil iz Time Machine. |
Hvala za ta nasvet. Bom najprej poiskusil prvo varijanto....
Denis.
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #30 Objavljeno 27.01.2009 14:30:50 |
|
Pozdrav vsem.
Dolgo me ni bilo, ker sem bil v tujini. Dolžan sem vam javit, da je "obnova" podatkov uspela. Na novo sem inštaliral OS in podatke prenesel iz time machine. Vse je ok.
Še enkrat hvala za nasvete.
P.S. Javite, če se na tej strani zbirajo kakšne donacije.
Denis.
|
 |